About: Identification and quantification of the S. aureus strains in the milk samples using the real-time PCR assay     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Byla vyvinuta metoda použitelná pro sofistikovanou, vysoce citlivou detekci a kvantifikaci patogenních kmenů S. aureus ve vzorcích mléka hospodářských zvířat. Cílem metody je zejména podpora produkce kvalitního, zdravého mléka a přispění ke zvýšení kvality veterinární diagnostiky. Metoda je využitelná jako součást preventivních opatření pro eliminaci vzniku mastitid v chovu. Technologie fungující na platformě real-time PCR a barviva SYBR Green byla zpracována do podoby uplatněné certifikované metodiky. Podstatou metodiky je optimalizovaný protokol real-time PCR pro detekci genu termonukleazy (nuc) se sekvencí specifickou pro druh S. aureus.
  • Byla vyvinuta metoda použitelná pro sofistikovanou, vysoce citlivou detekci a kvantifikaci patogenních kmenů S. aureus ve vzorcích mléka hospodářských zvířat. Cílem metody je zejména podpora produkce kvalitního, zdravého mléka a přispění ke zvýšení kvality veterinární diagnostiky. Metoda je využitelná jako součást preventivních opatření pro eliminaci vzniku mastitid v chovu. Technologie fungující na platformě real-time PCR a barviva SYBR Green byla zpracována do podoby uplatněné certifikované metodiky. Podstatou metodiky je optimalizovaný protokol real-time PCR pro detekci genu termonukleazy (nuc) se sekvencí specifickou pro druh S. aureus. (cs)
  • A new method intended for sophisticated, high sensitive detection and quantification of the pathogenic S. aureus strains in the milk samples has been developed. The method could be helpful particularly for supporting of the high quality and healthy milk production and for improving the veterinary diagnostic standards. The technology working on the real-time PCR platform with the SYBR Green dye was presented in the form of a certified method. The core of the method is optimised real-time PCR protocol for detection of the S. aureus - specific thermonuclease (nuc) gene sequence. (en)
Title
  • Identification and quantification of the S. aureus strains in the milk samples using the real-time PCR assay (en)
  • Identifikace a kvantifikace kmenů S. aureus ve vzorcích mléka s využitím metody real-time PCR
  • Identifikace a kvantifikace kmenů S. aureus ve vzorcích mléka s využitím metody real-time PCR (cs)
skos:prefLabel
  • Identification and quantification of the S. aureus strains in the milk samples using the real-time PCR assay (en)
  • Identifikace a kvantifikace kmenů S. aureus ve vzorcích mléka s využitím metody real-time PCR
  • Identifikace a kvantifikace kmenů S. aureus ve vzorcích mléka s využitím metody real-time PCR (cs)
skos:notation
  • RIV/49608851:_____/11:#0000505!RIV12-MZE-49608851
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I, P(LA10029), P(QH81111)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • STÁTNÍ VETERINÁRNÍ SPRÁVA, Slezská 7, 120 56 Praha 2
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Ekonomický dopad je součástí podpory účinné klinické diagnostiky zdravotního stavu mléčné žlázy dojnic s cílem zamezení šíření mastitidního onemocnění v chovech a s cílem podpory produkce zdravého mléka a zdravých mléčných výrobků. Mastitidy výrazně ovlivňují ekonomiku chovu mléčného skotu. Výskytu mastitid způsobených různými druhy mikroorganismů nelze úplně zamezit, mastitidy lze však regulovat a eliminovat dodržováním vysokého standardu hygieny a správného managementu chovu. Spolehlivá diagnostika patogenů - původců mastitid, je z hlediska účinné terapie a správné profylaxe zvířat velice důležitá. Zvýšení kvality mikrobiální diagnostiky testovaných dojnic zde může tvořit podíl do 15 % efektu, ve smyslu zajištění zlepšeného zdravotního stavu krav. Rychlá a spolehlivá klinická diagnostika spojená s účinnější léčbou pak představuje úsporu nákladů na léčbu zvířat (odhadem 15-20 %) pro chovatele. Objem úspor na úrovni ČR při rozsáhlejším využívání metodiky se pak může pohybovat v řádech milionů korun.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 203389
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/49608851:_____/11:#0000505
http://linked.open...terniIdentifikace
  • J03/11
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • real-time PCR; S. aureus; milk (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [29C2A5500907]
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Uživatelem metody je firma Svaz výrobců mléka a.s. se sídlem: Nemocniční 53, č.p. 1852, 787 01, Šumperk
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • SVS/6569/2011
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Manga, Ivan
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software