Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Goal was to describe new proficiency testing (PT) by National reference laboratory for raw milk (NRL-RM) in Rapotín. After client order the PTs about indirect determination of casein (CAS) and solids non fat (SNF) were newly established on the principle of Euclidian distance. These PTs of infrared mid spectroscopy (MIR) and MIR with Fourier´s transformations (MIR-FT) are performed quarterly. Mentioned PTs connect on monthly organized PT of MIR and MIR-FT analyses of fat (F), proteins (P) and lactose (L) and quarterly PT of milk freezing point depression (FPD) and FPD equivalent (reference cryoscopy and MIR and MIR-FT) and milk urea concentration (MUC; various reference methods including MIR-FT). The PTs of free fatty acids (FFAs) and citric acid (CA) by MIR-FT are tentatively evaluated simultaneously. Till February 2011 the NRL-RM carried out 103 PTs for F, P and L, 40 PTs for MUC, 27 FFAs, 26 FPD, 23 CA, 8 SNF and 3 CAS. Unsuccessfulness in PTs was: 27.8% for CAS; 20.4 SNF; 30.2 FFAs; 31.8% CA. (en)
- Cílem bylo popsat nově etablované výkonnostní testy (PT) Národní referenční laboratoří pro syrové mléko (NRL-SM) Rapotín. Podle klientské zakázky byly na principu určení Euklidické vzdálenosti zavedeny nově PT nepřímého stanovení kaseinu (KAS) a sušiny tukuprosté (STP). Tyto PT infračervené spektroskopie (MIR) a MIR s Fourierovými transformacemi (MIR-FT) se uskutečňují kvartálně. Navazují na měsíčně organizované PT analýz MIR a MIR-FT tuku (T), bílkovin (B) a laktózy (L) a kvartální PT bodu mrznutí mléka (BMM) a ekvivalentu BMM (referenční kryoskopie a MIR a MIR-FT) a koncentrace močoviny (KMM; různé referenční metody včetně MIR-FT). Zároveň jsou vývojově vyhodnocovány PT volných mastných kyselin (VMK) a kyseliny citrónové (KC) pomocí MIR-FT. Do února 2011 provedla NRL-SM 103 PT pro T, B a L, 40 PT pro KMM, 27 VMK, 26 BMM, 23 KC, 8 STP a 3 KAS. Neúspěšnost v PT byla: 27,8 % pro KAS; 20,4 STP; 30,2 VMK; 31,8 KC.
- Cílem bylo popsat nově etablované výkonnostní testy (PT) Národní referenční laboratoří pro syrové mléko (NRL-SM) Rapotín. Podle klientské zakázky byly na principu určení Euklidické vzdálenosti zavedeny nově PT nepřímého stanovení kaseinu (KAS) a sušiny tukuprosté (STP). Tyto PT infračervené spektroskopie (MIR) a MIR s Fourierovými transformacemi (MIR-FT) se uskutečňují kvartálně. Navazují na měsíčně organizované PT analýz MIR a MIR-FT tuku (T), bílkovin (B) a laktózy (L) a kvartální PT bodu mrznutí mléka (BMM) a ekvivalentu BMM (referenční kryoskopie a MIR a MIR-FT) a koncentrace močoviny (KMM; různé referenční metody včetně MIR-FT). Zároveň jsou vývojově vyhodnocovány PT volných mastných kyselin (VMK) a kyseliny citrónové (KC) pomocí MIR-FT. Do února 2011 provedla NRL-SM 103 PT pro T, B a L, 40 PT pro KMM, 27 VMK, 26 BMM, 23 KC, 8 STP a 3 KAS. Neúspěšnost v PT byla: 27,8 % pro KAS; 20,4 STP; 30,2 VMK; 31,8 KC. (cs)
|
Title
| - Rozšíření spektra při centrální kalibraci a výkonnostním testování analytické způsobilosti prostřednictvím Národní referenční laboratoře pro syrové mléko Rapotín
- Rozšíření spektra při centrální kalibraci a výkonnostním testování analytické způsobilosti prostřednictvím Národní referenční laboratoře pro syrové mléko Rapotín (cs)
- Spectrum enlargement at central calibration and proficiency testing by National reference laboratory for raw milk in Rapotín (en)
|
skos:prefLabel
| - Rozšíření spektra při centrální kalibraci a výkonnostním testování analytické způsobilosti prostřednictvím Národní referenční laboratoře pro syrové mléko Rapotín
- Rozšíření spektra při centrální kalibraci a výkonnostním testování analytické způsobilosti prostřednictvím Národní referenční laboratoře pro syrové mléko Rapotín (cs)
- Spectrum enlargement at central calibration and proficiency testing by National reference laboratory for raw milk in Rapotín (en)
|
skos:notation
| - RIV/49608851:_____/11:#0000477!RIV12-MSM-49608851
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(LA09030), Z(MSM2678846201)
|
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/49608851:_____/11:#0000477
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - milk; infrared spectroscopy; casein; solids non fat; citric acid; free fatty acids; freezing point depression; urea; fat; protein; lactose; proficiency testing; Euclidian distance from origin (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hanuš, Oto
- Jedelská, Radoslava
- Kopecký, Jaroslav
- Dolinková, Alena
- Genčurová, Václava
- Landová, Hana
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |