About: The proportions of CLA and important groups of fatty acids in milk fat of grazing cows     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The year-round analyses of 62 bulk milk samples from 7 herds of milking cows proved the improving effect of summer grazing on milk fat composition. The proportion of fatty acids with favourable influence on human health increased significantly. The mean proportion of conjugated linoleic acid (CLA) was 1.08 % from total fatty acids during grazing period, while 0.78 % during winter feeding. Similarly, the respective proportions of polyunsaturated fatty acids (PUFA, mainly essential linoleic and linolenic acids), were 4.95 and 4.41 % and those of monounsaturated fatty acids (MUFA) were 31.87 and 27.69 %. The respective proportion of saturated fatty acids (SFA) were 59.85 and 64.75 %. (en)
  • Celoroční sledování složení mléčného tuku v odebraných 62 bazénových vzorcích mléka v 7 chovech pasených dojnic potvrdilo, že pastva má zlepšující účinky na složení mléčného tuku. Ty se projevily průkazným zvýšením obsahu mastných kyselin příznivě ovlivňujících zdravotní stav. Zjištěný průměrný obsah konjugované kyseliny linolové (CLA) 0,78 % v zimním období se při pastvě průkazně zvýšil na 1,08 %. Podobně se průkazně zvýšil také obsah polynenasycených mastných kyselin (PUFA) zahrnujících mimo jiné esenciální mastné kyseliny linolovou a linolenovou ze 4,41 % na 4,95 % a mononenasycených mastných kyselin (MUFA) z 27,69 %na 31,87 %. Obsah nasycených mastných kyselin (SFA) se při pastvě průkazně snížil z 64,75 % na 59,85 %.
  • Celoroční sledování složení mléčného tuku v odebraných 62 bazénových vzorcích mléka v 7 chovech pasených dojnic potvrdilo, že pastva má zlepšující účinky na složení mléčného tuku. Ty se projevily průkazným zvýšením obsahu mastných kyselin příznivě ovlivňujících zdravotní stav. Zjištěný průměrný obsah konjugované kyseliny linolové (CLA) 0,78 % v zimním období se při pastvě průkazně zvýšil na 1,08 %. Podobně se průkazně zvýšil také obsah polynenasycených mastných kyselin (PUFA) zahrnujících mimo jiné esenciální mastné kyseliny linolovou a linolenovou ze 4,41 % na 4,95 % a mononenasycených mastných kyselin (MUFA) z 27,69 %na 31,87 %. Obsah nasycených mastných kyselin (SFA) se při pastvě průkazně snížil z 64,75 % na 59,85 %. (cs)
Title
  • The proportions of CLA and important groups of fatty acids in milk fat of grazing cows (en)
  • Změny v zastoupení CLA a významných skupin mastných kyselin v mléčném tuku pasených dojnic
  • Změny v zastoupení CLA a významných skupin mastných kyselin v mléčném tuku pasených dojnic (cs)
skos:prefLabel
  • The proportions of CLA and important groups of fatty acids in milk fat of grazing cows (en)
  • Změny v zastoupení CLA a významných skupin mastných kyselin v mléčném tuku pasených dojnic
  • Změny v zastoupení CLA a významných skupin mastných kyselin v mléčném tuku pasených dojnic (cs)
skos:notation
  • RIV/49608851:_____/11:#0000475!RIV12-MZE-49608851
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QH81210), Z(MSM6007665806)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 3
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 243410
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/49608851:_____/11:#0000475
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • cow; raw milk; bulk milk samples; fatty acids; pasture; season (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [BEFD8599CA1A]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Výzkum v chovu skotu
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • LIII
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hanuš, Oto
  • Jedelská, Radoslava
  • Pelikánová, Tamara
  • Samková, Eva
  • Frelich, Jan
  • Špička, Jiří
  • Pešek, Milan
  • Šlachta, Martin
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0139-7265
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software