About: Příručka pro první použití programu R při statistickém hodnocení nelineárních závislostí regresními modely se míšenými efekty     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of the methodology is to enable those interested in statistical analysis of nonlinear regression relationships easily and without any prior experience to master the basics of working with the R software or the R library nlme, which provides descriptive and statistical calculations of nonlinear regression models with mixed effects - models based on parametric equations. The methodology is intended for all researchers, educators and professionals who are faced with the need to describe, evaluate and present non-linear dependence with respect to the fixed and random effects. Precise testing of hypotheses using mixed models finds applications in all fields of agriculture, veterinary medicine, food and other fields. (en)
  • Cílem metodiky je umožnit zájemcům o statistickou analýzu nelineárních regresních vztahů snadno a bez předchozích zkušeností zvládnout základy práce s programem R respektive knihovnou nlme, která umožňuje deskriptivní a statistické výpočty nelineárních regresních modelů se smíšenými efekty - modelů, založených na parametrických rovnicích. Metodika je určena pro všechny výzkumníky, pedagogy a pracovníky, kteří se setkávají s potřebou popsat, statisticky vyhodnotit a prezentovat nelineární závislosti s ohledem na pevné a náhodné vlivy. Precizní testování hypotéz pomocí smíšených modelů najde užití ve všech oborech zemědělství, veterinární medicíny, potravinářství aj. oborech.
  • Cílem metodiky je umožnit zájemcům o statistickou analýzu nelineárních regresních vztahů snadno a bez předchozích zkušeností zvládnout základy práce s programem R respektive knihovnou nlme, která umožňuje deskriptivní a statistické výpočty nelineárních regresních modelů se smíšenými efekty - modelů, založených na parametrických rovnicích. Metodika je určena pro všechny výzkumníky, pedagogy a pracovníky, kteří se setkávají s potřebou popsat, statisticky vyhodnotit a prezentovat nelineární závislosti s ohledem na pevné a náhodné vlivy. Precizní testování hypotéz pomocí smíšených modelů najde užití ve všech oborech zemědělství, veterinární medicíny, potravinářství aj. oborech. (cs)
Title
  • Příručka pro první použití programu R při statistickém hodnocení nelineárních závislostí regresními modely se míšenými efekty
  • Příručka pro první použití programu R při statistickém hodnocení nelineárních závislostí regresními modely se míšenými efekty (cs)
  • Handbook for the first use of R software for statistical evaluation of non-linearity by regression models with mixed effects (en)
skos:prefLabel
  • Příručka pro první použití programu R při statistickém hodnocení nelineárních závislostí regresními modely se míšenými efekty
  • Příručka pro první použití programu R při statistickém hodnocení nelineárních závislostí regresními modely se míšenými efekty (cs)
  • Handbook for the first use of R software for statistical evaluation of non-linearity by regression models with mixed effects (en)
skos:notation
  • RIV/49608851:_____/11:#0000459!RIV12-MSM-49608851
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(2B08037), Z(MSM2678846201)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • Česká plemenářská inspekce, Praha
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Ekonomický přínos pro uživatele při zavedení postupu dle certifikované metodiky se pohybuje v rozmezí 13-25 tis. Kč.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 223681
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/49608851:_____/11:#0000459
http://linked.open...terniIdentifikace
  • 7/11
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • R software; statistics; nonlinear models; mixed effects (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [A079015AA739]
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Services PCM, s.r.o. Určeno pro výzkumníky, pedagogy a pracovníky setkávající s potřebou popisovat, statisticky vyhodnocovat a prezentovat nelineární závislosti s ohledem na pevné a náhodné vlivy.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • 6870/2011-ČPI
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dufek, Aleš
  • Hanuš, Oto
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 35 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software