Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The applied method is focused on explanation and performance of: the calibration procedure of indirect instrumental methods for analyses of main milk components by method of central calibration with use of modified milk sample with lowered values of main components as lower points of calibration line; the procedure for preparation of milk sample with lowered contents of main milk components without the impact of interference effect change of milk matrix. The applied method provides the information about concrete proposals and methods of more effective and affection procedures of the control and management of the dairy analytical work. The interpretation methods to the proposed procedures are described as well. (en)
- Uplatněná metodika je zaměřena na objasnění provádění: postupu kalibrace nepřímých instrumentálních metod pro analýzy hlavních složek mléka prostřednictvím metody centrální kalibrace za využití modifikovaného vzorku mléka se sníženými hodnotami hlavních složek jako spodních bodů kalibrační přímky; postupu přípravy kalibračního mléčného vzorku se sníženými obsahy hlavních složek mléka bez dopadu změny interferenčního vlivu mléčné matrice. Uplatněná metodika podává informace o konkrétních návrzích a metodách efektivnějších a efektnějších postupů řízení a kontroly analytické práce v mlékařství. Jsou popsány interpretační metody k navrženým postupům.
- Uplatněná metodika je zaměřena na objasnění provádění: postupu kalibrace nepřímých instrumentálních metod pro analýzy hlavních složek mléka prostřednictvím metody centrální kalibrace za využití modifikovaného vzorku mléka se sníženými hodnotami hlavních složek jako spodních bodů kalibrační přímky; postupu přípravy kalibračního mléčného vzorku se sníženými obsahy hlavních složek mléka bez dopadu změny interferenčního vlivu mléčné matrice. Uplatněná metodika podává informace o konkrétních návrzích a metodách efektivnějších a efektnějších postupů řízení a kontroly analytické práce v mlékařství. Jsou popsány interpretační metody k navrženým postupům. (cs)
|
Title
| - Příprava referenčního standardu pro kalibraci infraanalýzy mléka se sníženým obsahem hlavních komponent mléka jako dolními hodnotami kalibračních přímek a s vybalancovanou změnou interferenčního vlivu mléčné matrice
- Příprava referenčního standardu pro kalibraci infraanalýzy mléka se sníženým obsahem hlavních komponent mléka jako dolními hodnotami kalibračních přímek a s vybalancovanou změnou interferenčního vlivu mléčné matrice (cs)
- Reference standard preparation for milk infraanalyse calibration with lowered content of main milk components as lower values of calibration lines and with balanced change of milk matrix interference effect (en)
|
skos:prefLabel
| - Příprava referenčního standardu pro kalibraci infraanalýzy mléka se sníženým obsahem hlavních komponent mléka jako dolními hodnotami kalibračních přímek a s vybalancovanou změnou interferenčního vlivu mléčné matrice
- Příprava referenčního standardu pro kalibraci infraanalýzy mléka se sníženým obsahem hlavních komponent mléka jako dolními hodnotami kalibračních přímek a s vybalancovanou změnou interferenčního vlivu mléčné matrice (cs)
- Reference standard preparation for milk infraanalyse calibration with lowered content of main milk components as lower values of calibration lines and with balanced change of milk matrix interference effect (en)
|
skos:notation
| - RIV/49608851:_____/08:#0000198!RIV09-MZE-49608851
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...certifikacniOrgan
| - Ministerstvo zemědělství; Těšnov 17, Praha 1 - 117 05
|
http://linked.open.../datumCertifikace
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...onomickeParametry
| - . Zlepšením kvality kalibrace zde může tvořit podíl do 10 % efektu ve smyslu zajištění prevence mlékařských rizik, tedy redukce běžných ztrát způsobených chybnou informací, které mohou tvořit podle odhadů značné obchodní ztráty.
|
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/49608851:_____/08:#0000198
|
http://linked.open...terniIdentifikace
| |
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - raw cow milk; infrared milk analyse; indirect instrumental method; reference method; instrumental calibration; adjustation; calibration standard sample; interference effect; milk matrix; lower point of calibration line; fat; protein; lactose; specific composition; s (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...okalizaceVysledku
| - Rutinní pracoviště mléčných laboratoří Českomoravské společnosti chovatelů a.s., Praha, LRM Brno-Tuřany a LRM Buštěhrad a rutinní laboratoře některých mlékáren a poradenských firem a mléčná laboratoř Výzkumného ústavu pro chov skotu s.r.o. v Rapotíně.
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...echnickeParametry
| - Pravidelné sjednocení a adjustace hladin měření přímých a nepřímých, specifických a nespecifických metod měření v rutinní síti mléčných laboratoří k mléčné močoviny pro účely poradenství ke kvalitě mléka a zdravotnímu stavu krav.
|
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hanuš, Oto
- Jedelská, Radoslava
- Janů, Libor
- Kopecký, Jaroslav
- Genčurová, Václava
|