About: Změny ve struktuře vyšších mastných kyselin v závislosti na době zrání hovězího masa     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of this work was to set the influence of rigor mortis duration on fatty acids structures in intramuscular fat contend in sirloin. Beef from bulls, heifers and steers (8 of each) was vacuum -- wrapped and stored in a cooling plant at 2OC. The laboratory analysis to establish fatty acids structure was done 2, 13 and 27 days after slaughtering. All categories were slaughtered at similar age (603, wiht diferences 12,59 days; P>0, 05). The total intramuscular fat contend did not dropped down significantly (P>0,05), which was due to reduction of C 18:0 (P>0, 05) and C 20:0 (P>0, 01). The rest of unsaturated fatty acids showed not important differences. More significant differences were proved at mono-unsaturated fatty acids C 16:1 and C 20:1 (P>0,01). We recorded decreasing content of fatty acid at more than a half of evaluated di-unsaturated and polyunsaturated fatty acids, that are more important to consumers from health point of view. (en)
  • V práci je vyhodnocován vliv délky zrání hovězího masa na změnu profiliu mastných kyselin v inramuskulárním tuku masa býků.
  • V práci je vyhodnocován vliv délky zrání hovězího masa na změnu profiliu mastných kyselin v inramuskulárním tuku masa býků. (cs)
Title
  • Změny ve struktuře vyšších mastných kyselin v závislosti na době zrání hovězího masa
  • Změny ve struktuře vyšších mastných kyselin v závislosti na době zrání hovězího masa (cs)
  • Profile changes in fatty acids related to the length of ageing beef (en)
skos:prefLabel
  • Změny ve struktuře vyšších mastných kyselin v závislosti na době zrání hovězího masa
  • Změny ve struktuře vyšších mastných kyselin v závislosti na době zrání hovězího masa (cs)
  • Profile changes in fatty acids related to the length of ageing beef (en)
skos:notation
  • RIV/49608851:_____/07:8P008465!RIV08-MZE-49608851
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 362-367
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF4005)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 462700
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/49608851:_____/07:8P008465
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • beef; fatty acids; structure fatty acid; ageing of beef (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [385B3AC66CD8]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Nitra
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Nitra
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Bezpečnosť a kontrola potravín II.diel
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Homola, Miroslav
  • Bjelka, Marek
  • Šubrt, J.
  • Fialová, M.
  • Filipčík, R.
  • Dračková, E.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
https://schema.org/isbn
  • 978-80-8069-861-4
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software