Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The aim of this work was to set the influence of rigor mortis duration on fatty acids structures in intramuscular fat contend in sirloin. Beef from bulls, heifers and steers (8 of each) was vacuum -- wrapped and stored in a cooling plant at 2OC. The laboratory analysis to establish fatty acids structure was done 2, 13 and 27 days after slaughtering. All categories were slaughtered at similar age (603, wiht diferences 12,59 days; P>0, 05). The total intramuscular fat contend did not dropped down significantly (P>0,05), which was due to reduction of C 18:0 (P>0, 05) and C 20:0 (P>0, 01). The rest of unsaturated fatty acids showed not important differences. More significant differences were proved at mono-unsaturated fatty acids C 16:1 and C 20:1 (P>0,01). We recorded decreasing content of fatty acid at more than a half of evaluated di-unsaturated and polyunsaturated fatty acids, that are more important to consumers from health point of view. (en)
- V práci je vyhodnocován vliv délky zrání hovězího masa na změnu profiliu mastných kyselin v inramuskulárním tuku masa býků.
- V práci je vyhodnocován vliv délky zrání hovězího masa na změnu profiliu mastných kyselin v inramuskulárním tuku masa býků. (cs)
|
Title
| - Změny ve struktuře vyšších mastných kyselin v závislosti na době zrání hovězího masa
- Změny ve struktuře vyšších mastných kyselin v závislosti na době zrání hovězího masa (cs)
- Profile changes in fatty acids related to the length of ageing beef (en)
|
skos:prefLabel
| - Změny ve struktuře vyšších mastných kyselin v závislosti na době zrání hovězího masa
- Změny ve struktuře vyšších mastných kyselin v závislosti na době zrání hovězího masa (cs)
- Profile changes in fatty acids related to the length of ageing beef (en)
|
skos:notation
| - RIV/49608851:_____/07:8P008465!RIV08-MZE-49608851
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/49608851:_____/07:8P008465
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - beef; fatty acids; structure fatty acid; ageing of beef (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Bezpečnosť a kontrola potravín II.diel
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Homola, Miroslav
- Bjelka, Marek
- Šubrt, J.
- Fialová, M.
- Filipčík, R.
- Dračková, E.
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
|
https://schema.org/isbn
| |