About: Comparison of Carcass Characteristics by WB and TPA in Steers and Bulls.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • 20 mladých kříženců (10býků a 10volů) potomků plemen Galloway, Blonde d´Aquitaine, Charolaise a troj-plemení kříženci býků na otcovské pozici a české strakaté na pozici mateřské,byli krmeni stejnou KD. Rovněž chovatelské podmínky zůstaly konstantní. Průměrný věk při kastraci byl 122,6 d. Nebyly nalezeny výrazné rozdíly v dosažené živé hmotnosti nebo porážkové hmotnosti mezi býky a voly. Výrazné rozdíly mezi býky a voly se potvrdily při hodnocení SEUROP (3,60= U-U-; 3,00=R). Podle obsahu tuku patří býci a voly do skupiny 2. Byly hodnoceny na ztráty vařením, křehkost masa z hlediska hodnoty síly krájením (Warner-Bratzler) a maximálním drcením pomocí TPA testu. Hodnoty tří parametrů Byly zjišt´ované po 2, 8, 15, 22, nebo 29 dnech věku ze vzorků masa při 2-4-°C a po vaření 1 hod při 70°C (vnitřní teplota). Hodnoty CL, WBSF, TPA byly vyšší u býků každého věku. Při sledování průběhu zrání u volů a býků byly zjištěny rozdíly v hodnocení fyzikálních parametrů masa. Délka doby zrání se významně podílel
  • 20 mladých kříženců (10býků a 10volů) potomků plemen Galloway, Blonde d´Aquitaine, Charolaise a troj-plemení kříženci býků na otcovské pozici a české strakaté na pozici mateřské,byli krmeni stejnou KD. Rovněž chovatelské podmínky zůstaly konstantní. Průměrný věk při kastraci byl 122,6 d. Nebyly nalezeny výrazné rozdíly v dosažené živé hmotnosti nebo porážkové hmotnosti mezi býky a voly. Výrazné rozdíly mezi býky a voly se potvrdily při hodnocení SEUROP (3,60= U-U-; 3,00=R). Podle obsahu tuku patří býci a voly do skupiny 2. Byly hodnoceny na ztráty vařením, křehkost masa z hlediska hodnoty síly krájením (Warner-Bratzler) a maximálním drcením pomocí TPA testu. Hodnoty tří parametrů Byly zjišt´ované po 2, 8, 15, 22, nebo 29 dnech věku ze vzorků masa při 2-4-°C a po vaření 1 hod při 70°C (vnitřní teplota). Hodnoty CL, WBSF, TPA byly vyšší u býků každého věku. Při sledování průběhu zrání u volů a býků byly zjištěny rozdíly v hodnocení fyzikálních parametrů masa. Délka doby zrání se významně podílel (cs)
  • 20 crossbreed young (10bulls and 10steers) progenies of Galloway, Blonde d´Aquitaine, Charolaise and the three- breed crossbred bulls at the parental and Czech pied at the maternal position, were fed on the same diet. Likewise, all rearing condition remained constant. The mean age at castration was 122.6 d. There were found no significant differences in live weight gain or slaughter weight between bulls and steers. As concerned to the SEUROP, we found significant differences in the confirmation between bulls and steers (3,60= U-U-; 3,00=R, respectively). According to the fat contend, bulls and steers belonged to the class 2. Cooking loss, beef tenderness, in term of Warner-Bratzler shear force values, and maximum stress by TPA- compression test have been investigated. The values of the three parameters were determined after 2, 8, 15, 22, or 29 d of ageing of the meat samples at 2-4-°C and after cooking 1 hour at 70°C ( the internal temperature). Values of CL, WBSF, TPA were higher for bulls at any age (en)
Title
  • Comparison of Carcass Characteristics by WB and TPA in Steers and Bulls. (en)
  • Posudzovanie JUT býkov a volov metodou SEUROP a kvality ich mäsa metodami WB a TPA
  • Posudzovanie JUT býkov a volov metodou SEUROP a kvality ich mäsa metodami WB a TPA (cs)
skos:prefLabel
  • Comparison of Carcass Characteristics by WB and TPA in Steers and Bulls. (en)
  • Posudzovanie JUT býkov a volov metodou SEUROP a kvality ich mäsa metodami WB a TPA
  • Posudzovanie JUT býkov a volov metodou SEUROP a kvality ich mäsa metodami WB a TPA (cs)
skos:notation
  • RIV/49608851:_____/07:8P006703!RIV08-MZE-49608851
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 330-333
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF3020)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 442861
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/49608851:_____/07:8P006703
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Cattle; carcass; beef duality; MLLT; tendenness; Warner-Bratzler; TPA (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [CD24AD9004C7]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Nitra
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Nitra
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Bezpečnosť a kontrola potravín
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bjelka, M.
  • Dufek, Aleš
  • Homola, Miroslav
  • Říha, J.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
https://schema.org/isbn
  • 978-80-8069-861-4
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software