Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Pravidelná kontrola mléčných ukazatelů je velmi důležitá pro kvalitu mléčného potravinového řetězce. S rozvojem konzumentských požadavků na kvalitu mléčných výrobků a s vývojem mlékařských analytických metod se zavádí rutinní sledování některých dříve pravidelně nepoužívaných ukazatelů pro kontrolu kvality syrového mléka. Pro úspěšné naplnění nových požadavků je důležité znát vlastnosti těchto ukazatelů, jejich vztahy k jiným tradičním ukazatelům kvality a faktory, které je ovlivňují. Proto byly zkoušeny některé ukazatele kvality syrového mléka jako koncentrace volných mastných kyselin mléčného tuku (FFA) a bod mrznutí mléka (MFP) ve smyslu jejich změn v závislosti na vybraných praktických faktorech a jejich vztazích k ukazatelům hygieny a složení mléka. Modelové uvolňování mastných kyselin z mléčného tuku bylo nalezeno v hodnotě kolem 62,2 % (jako průměr z 1,11 na 1,80 mmol/100g) v případě simulace skutečných podmínek. Maximálně modelově dosažené zvýšení koncentrace FFA bylo 5,77 mmol/100g. Obsah FFA (cs)
- Milk indicators and their regular checking are very important for milk food chain quality. The routine investigations of some formerly regularly not used indicators for checking of raw milk quality are introduced with the advancement of consumer demands on quality of milk products and with development of milk analytical methods. It is important to know the properties of mentioned indicators, their relationships to other traditional quality indicators and factors which influence these new indicators for successful meeting of new demands. Therefore some raw milk quality indicators such as concentration of free fatty acids (FFAs) of milk fat and milk freezing point (MFP) were investigated in terms of their changes in dependence on selected practical factors and their relationships to milk hygiene and composition indicators. The model liberation of fatty acids from milk fat was found about value 62.2 % (as average from 1.11 to 1.80 mmol/100g) in the case of real condition simulation. The maximal reached m
- Milk indicators and their regular checking are very important for milk food chain quality. The routine investigations of some formerly regularly not used indicators for checking of raw milk quality are introduced with the advancement of consumer demands on quality of milk products and with development of milk analytical methods. It is important to know the properties of mentioned indicators, their relationships to other traditional quality indicators and factors which influence these new indicators for successful meeting of new demands. Therefore some raw milk quality indicators such as concentration of free fatty acids (FFAs) of milk fat and milk freezing point (MFP) were investigated in terms of their changes in dependence on selected practical factors and their relationships to milk hygiene and composition indicators. The model liberation of fatty acids from milk fat was found about value 62.2 % (as average from 1.11 to 1.80 mmol/100g) in the case of real condition simulation. The maximal reached m (en)
|
Title
| - Hodnocení kvality mléka – nové trendy. (cs)
- Milk quality evaluation – new trends.
- Milk quality evaluation – new trends. (en)
|
skos:prefLabel
| - Hodnocení kvality mléka – nové trendy. (cs)
- Milk quality evaluation – new trends.
- Milk quality evaluation – new trends. (en)
|
skos:notation
| - RIV/49608851:_____/07:8P006301!RIV08-MZE-49608851
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(QF4145), Z(MSM2678846201)
|
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/49608851:_____/07:8P006301
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - raw milk quality; milk freezing point; free fatty acids; milking equipment; milk hygiene; milk mechanical stress; technological properties; milk components (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Výživa dojnic a kvalita mléka (ekologické, zdravotní a hygienické faktory kvality a bezpečnosti mléka jako suroviny a potraviny
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hanuš, Oto
- Janů, Libor
- Kopecký, Jaroslav
- Vyletělová, Marcela
- Genčurová, Václava
- Bjelka, Marek
- Kapl, R.
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Výzkumný ústav pro chov skotu, s.r.o.
|
https://schema.org/isbn
| |