About: Mykotoxinová kontaminace a její případné účinky v mlékařství.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Jak je známo, výskyt mykotoxinů v krmivech pro dojnice může být nebezpečný pro zvířata, mléčné produkty a spotřebitele ve smyslu vzrůstu citlivosti k různým onemocněním. Kukuřice je krmivo které je v úzkém vztahu k výskytu fuzariových mykotoxinů z různých praktických důvodů. Zearalenonový roztok byl experimentálně přidán do modelové přípravy jogurtu. Ve vzorcích jogurtu bylo dosaženo koncentrací od 10 do 1000 µg/l. Fermentační proces byl ovlivněn během pěti hodin inkubace. Titrační kyselost byla zřetelně redukována koncentracemi zearalenonu a celkové počty ušlechtilých mlékařských kultur Streptococcus thermophilus a Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis a Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus) na konci experimentu rovněž. Zearalenonová degradace zapříčiněná prostřednictvím mikrobiálního metabolismu během pěti hodin byla odhadnutaod 3.1 do 25.0 %, většinou 10 % a byla tak docela podstatná. Ale výsledky nebyly tak přesvědčivé v každém případě pokusu. Tuto skutečnost je také nezbytné uvést Podo
  • Jak je známo, výskyt mykotoxinů v krmivech pro dojnice může být nebezpečný pro zvířata, mléčné produkty a spotřebitele ve smyslu vzrůstu citlivosti k různým onemocněním. Kukuřice je krmivo které je v úzkém vztahu k výskytu fuzariových mykotoxinů z různých praktických důvodů. Zearalenonový roztok byl experimentálně přidán do modelové přípravy jogurtu. Ve vzorcích jogurtu bylo dosaženo koncentrací od 10 do 1000 µg/l. Fermentační proces byl ovlivněn během pěti hodin inkubace. Titrační kyselost byla zřetelně redukována koncentracemi zearalenonu a celkové počty ušlechtilých mlékařských kultur Streptococcus thermophilus a Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis a Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus) na konci experimentu rovněž. Zearalenonová degradace zapříčiněná prostřednictvím mikrobiálního metabolismu během pěti hodin byla odhadnutaod 3.1 do 25.0 %, většinou 10 % a byla tak docela podstatná. Ale výsledky nebyly tak přesvědčivé v každém případě pokusu. Tuto skutečnost je také nezbytné uvést Podo (cs)
  • As it is known, mycotoxins occurrence in dairy cow feedstuffs can be dangerous for animals, milk products and consumers in terms of increase of sensitivity to different illnesses. Maize is feedstuff which is in close relationship to fusarium an mycotoxin occurrence for different practical reasons. Zearalenone solution was experimentally added into model yoghurt production. In yoghurt samples the concentrations from 10 to 1000 µg/l were reached. The fermentation procedure was influenced during five hours of incubation. The titratable acidity was markedly reduced by zearalenone concentrations and the total counts of noble dairy culture (Streptococcus thermophilus and Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis and Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus) at the end of experiments as well. The zearalenone degradation which was caused by microbial metabolism during five ours was estimated from 3.1 to 25.0 %, mostly 10 % and was quite essential. But results were not so convincing in every case of experimen (en)
Title
  • Mykotoxinová kontaminace a její případné účinky v mlékařství.
  • Mykotoxinová kontaminace a její případné účinky v mlékařství. (cs)
  • Mycotoxin contamination and its incidental effects in dairying. (en)
skos:prefLabel
  • Mykotoxinová kontaminace a její případné účinky v mlékařství.
  • Mykotoxinová kontaminace a její případné účinky v mlékařství. (cs)
  • Mycotoxin contamination and its incidental effects in dairying. (en)
skos:notation
  • RIV/49608851:_____/07:8P005606!RIV08-MZE-49608851
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 41-47
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF3025)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 2
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 435836
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/49608851:_____/07:8P005606
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • milk; yoghurt; pathogen; pseudomonas; zearalenone; fusarium; somatic cell count (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [F300CEE6C324]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Mliekarstvo
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 38
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hanuš, Oto
  • Janů, Libor
  • Kopecký, Jaroslav
  • Vyletělová, Marcela
  • Třináctý, Jiří
  • Lojza, J.
issn
  • 1210-3144
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software