Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Jak je známo, výskyt mykotoxinů v krmivech pro dojnice může být nebezpečný pro zvířata, mléčné produkty a spotřebitele ve smyslu vzrůstu citlivosti k různým onemocněním. Kukuřice je krmivo které je v úzkém vztahu k výskytu fuzariových mykotoxinů z různých praktických důvodů. Zearalenonový roztok byl experimentálně přidán do modelové přípravy jogurtu. Ve vzorcích jogurtu bylo dosaženo koncentrací od 10 do 1000 µg/l. Fermentační proces byl ovlivněn během pěti hodin inkubace. Titrační kyselost byla zřetelně redukována koncentracemi zearalenonu a celkové počty ušlechtilých mlékařských kultur Streptococcus thermophilus a Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis a Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus) na konci experimentu rovněž. Zearalenonová degradace zapříčiněná prostřednictvím mikrobiálního metabolismu během pěti hodin byla odhadnutaod 3.1 do 25.0 %, většinou 10 % a byla tak docela podstatná. Ale výsledky nebyly tak přesvědčivé v každém případě pokusu. Tuto skutečnost je také nezbytné uvést Podo
- Jak je známo, výskyt mykotoxinů v krmivech pro dojnice může být nebezpečný pro zvířata, mléčné produkty a spotřebitele ve smyslu vzrůstu citlivosti k různým onemocněním. Kukuřice je krmivo které je v úzkém vztahu k výskytu fuzariových mykotoxinů z různých praktických důvodů. Zearalenonový roztok byl experimentálně přidán do modelové přípravy jogurtu. Ve vzorcích jogurtu bylo dosaženo koncentrací od 10 do 1000 µg/l. Fermentační proces byl ovlivněn během pěti hodin inkubace. Titrační kyselost byla zřetelně redukována koncentracemi zearalenonu a celkové počty ušlechtilých mlékařských kultur Streptococcus thermophilus a Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis a Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus) na konci experimentu rovněž. Zearalenonová degradace zapříčiněná prostřednictvím mikrobiálního metabolismu během pěti hodin byla odhadnutaod 3.1 do 25.0 %, většinou 10 % a byla tak docela podstatná. Ale výsledky nebyly tak přesvědčivé v každém případě pokusu. Tuto skutečnost je také nezbytné uvést Podo (cs)
- As it is known, mycotoxins occurrence in dairy cow feedstuffs can be dangerous for animals, milk products and consumers in terms of increase of sensitivity to different illnesses. Maize is feedstuff which is in close relationship to fusarium an mycotoxin occurrence for different practical reasons. Zearalenone solution was experimentally added into model yoghurt production. In yoghurt samples the concentrations from 10 to 1000 µg/l were reached. The fermentation procedure was influenced during five hours of incubation. The titratable acidity was markedly reduced by zearalenone concentrations and the total counts of noble dairy culture (Streptococcus thermophilus and Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis and Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus) at the end of experiments as well. The zearalenone degradation which was caused by microbial metabolism during five ours was estimated from 3.1 to 25.0 %, mostly 10 % and was quite essential. But results were not so convincing in every case of experimen (en)
|
Title
| - Mykotoxinová kontaminace a její případné účinky v mlékařství.
- Mykotoxinová kontaminace a její případné účinky v mlékařství. (cs)
- Mycotoxin contamination and its incidental effects in dairying. (en)
|
skos:prefLabel
| - Mykotoxinová kontaminace a její případné účinky v mlékařství.
- Mykotoxinová kontaminace a její případné účinky v mlékařství. (cs)
- Mycotoxin contamination and its incidental effects in dairying. (en)
|
skos:notation
| - RIV/49608851:_____/07:8P005606!RIV08-MZE-49608851
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/49608851:_____/07:8P005606
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - milk; yoghurt; pathogen; pseudomonas; zearalenone; fusarium; somatic cell count (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hanuš, Oto
- Janů, Libor
- Kopecký, Jaroslav
- Vyletělová, Marcela
- Třináctý, Jiří
- Lojza, J.
|
issn
| |
number of pages
| |