Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Number of protozoa in the rumen fluid is an important indicator for the correct function of the rumen. Protozoa are very sensitive to any changes of the rumen conditions. They represent an important part of ruminant nutrition via the microbial protein and they are large enough to be distinguished and countable in routine microscope. The aim of this work was to assess the possible influence of the different rates of grain (wheat) in rations on the number of protozoa in rumen. The feeding trial with graded levels of wheat meal in the ration (6 - 46 % in DM basis) was carried out on 10 heifers (live weight: 236 – 338 kg) in the Research Institute for Cattle Breeding, Ltd. Rapotín in February 2006. The adaptation period lasted 14 days and was followed by experimental period of 10 d with the constant feeding ration. The rumen fluids were collected from the heifers 3 – 3,5 h after feeding at the end of the experimental period using the equipment for the rumen fluid collection (owned by VFU Brno) and they we (en)
- Počet nálevníků v bachorové tekutině je důležitým ukazatelem správné funkce bachoru přežvýkavců. Nálevníci jsou velmi citliví na jakoukoliv změnu prostředí. Tvoří významnou složkou výživy přežvýkavců v podobě mikrobiálního proteinu a jsou velice dobře počitatelní v běžném mikroskopu. Cílem práce je posouzení možného ovlivnění počtu bachorových nálevníků vlivem různého zastoupení jadrných krmiv - vzorku pšenice v krmné dávce. Ve VÚCHS Rapotín byl proveden krmný pokus na 10 jalovicích (hmotnost 236 – 338 kg) v únoru 2006 s různým % podílem šrotu pšenice v sušině krmné dávky (6 – 46 %). Přípravné období trvalo 14 dní, hlavní období s konstantní individuální krmnou dávkou 10 dní. Na konci období byla 3 – 3,5 hodiny po nakrmení odebrána bachorová tekutina s využitím zařízení VFU Brno pro odběr bachorové tekutiny, která byla následně laboratorně zanalyzována. Nálevníci byli po odběru zakonzervováni v 10% formaldehydu, obarveni methylenovou modří a následně počítáni ve Fuchs-Rosenthalově počítací komůrce př
- Počet nálevníků v bachorové tekutině je důležitým ukazatelem správné funkce bachoru přežvýkavců. Nálevníci jsou velmi citliví na jakoukoliv změnu prostředí. Tvoří významnou složkou výživy přežvýkavců v podobě mikrobiálního proteinu a jsou velice dobře počitatelní v běžném mikroskopu. Cílem práce je posouzení možného ovlivnění počtu bachorových nálevníků vlivem různého zastoupení jadrných krmiv - vzorku pšenice v krmné dávce. Ve VÚCHS Rapotín byl proveden krmný pokus na 10 jalovicích (hmotnost 236 – 338 kg) v únoru 2006 s různým % podílem šrotu pšenice v sušině krmné dávky (6 – 46 %). Přípravné období trvalo 14 dní, hlavní období s konstantní individuální krmnou dávkou 10 dní. Na konci období byla 3 – 3,5 hodiny po nakrmení odebrána bachorová tekutina s využitím zařízení VFU Brno pro odběr bachorové tekutiny, která byla následně laboratorně zanalyzována. Nálevníci byli po odběru zakonzervováni v 10% formaldehydu, obarveni methylenovou modří a následně počítáni ve Fuchs-Rosenthalově počítací komůrce př (cs)
|
Title
| - The effect of different rates of wheat meal in feeding on the number of protozoa in the rumen fluid of ruminants (en)
- Vliv rozdílného zastoupení pšeničného šrotu v krmných dávkách na počet nálevníků v bachorové šťávě skotu
- Vliv rozdílného zastoupení pšeničného šrotu v krmných dávkách na počet nálevníků v bachorové šťávě skotu (cs)
|
skos:prefLabel
| - The effect of different rates of wheat meal in feeding on the number of protozoa in the rumen fluid of ruminants (en)
- Vliv rozdílného zastoupení pšeničného šrotu v krmných dávkách na počet nálevníků v bachorové šťávě skotu
- Vliv rozdílného zastoupení pšeničného šrotu v krmných dávkách na počet nálevníků v bachorové šťávě skotu (cs)
|
skos:notation
| - RIV/49608851:_____/07:8P005107!RIV08-MZE-49608851
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/49608851:_____/07:8P005107
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - rumen; Protozoa; animal nutrition; microbiology (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Výživa dojnic a kvalita mléka (ekologické, zdravotní a hygienické faktory kvality a bezpečnosti mléka jako suroviny a poraviny)
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Pozdíšek, Jan
- Látal, Oldřich
- Štýbnarová, Marie
- Pechová, A.
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Výzkumný ústav pro chov skotu, s.r.o.
|
https://schema.org/isbn
| |