About: The effect of different rates of wheat meal in feeding on the number of protozoa in the rumen fluid of ruminants     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Number of protozoa in the rumen fluid is an important indicator for the correct function of the rumen. Protozoa are very sensitive to any changes of the rumen conditions. They represent an important part of ruminant nutrition via the microbial protein and they are large enough to be distinguished and countable in routine microscope. The aim of this work was to assess the possible influence of the different rates of grain (wheat) in rations on the number of protozoa in rumen. The feeding trial with graded levels of wheat meal in the ration (6 - 46 % in DM basis) was carried out on 10 heifers (live weight: 236 – 338 kg) in the Research Institute for Cattle Breeding, Ltd. Rapotín in February 2006. The adaptation period lasted 14 days and was followed by experimental period of 10 d with the constant feeding ration. The rumen fluids were collected from the heifers 3 – 3,5 h after feeding at the end of the experimental period using the equipment for the rumen fluid collection (owned by VFU Brno) and they we (en)
  • Počet nálevníků v bachorové tekutině je důležitým ukazatelem správné funkce bachoru přežvýkavců. Nálevníci jsou velmi citliví na jakoukoliv změnu prostředí. Tvoří významnou složkou výživy přežvýkavců v podobě mikrobiálního proteinu a jsou velice dobře počitatelní v běžném mikroskopu. Cílem práce je posouzení možného ovlivnění počtu bachorových nálevníků vlivem různého zastoupení jadrných krmiv - vzorku pšenice v krmné dávce. Ve VÚCHS Rapotín byl proveden krmný pokus na 10 jalovicích (hmotnost 236 – 338 kg) v únoru 2006 s různým % podílem šrotu pšenice v sušině krmné dávky (6 – 46 %). Přípravné období trvalo 14 dní, hlavní období s konstantní individuální krmnou dávkou 10 dní. Na konci období byla 3 – 3,5 hodiny po nakrmení odebrána bachorová tekutina s využitím zařízení VFU Brno pro odběr bachorové tekutiny, která byla následně laboratorně zanalyzována. Nálevníci byli po odběru zakonzervováni v 10% formaldehydu, obarveni methylenovou modří a následně počítáni ve Fuchs-Rosenthalově počítací komůrce př
  • Počet nálevníků v bachorové tekutině je důležitým ukazatelem správné funkce bachoru přežvýkavců. Nálevníci jsou velmi citliví na jakoukoliv změnu prostředí. Tvoří významnou složkou výživy přežvýkavců v podobě mikrobiálního proteinu a jsou velice dobře počitatelní v běžném mikroskopu. Cílem práce je posouzení možného ovlivnění počtu bachorových nálevníků vlivem různého zastoupení jadrných krmiv - vzorku pšenice v krmné dávce. Ve VÚCHS Rapotín byl proveden krmný pokus na 10 jalovicích (hmotnost 236 – 338 kg) v únoru 2006 s různým % podílem šrotu pšenice v sušině krmné dávky (6 – 46 %). Přípravné období trvalo 14 dní, hlavní období s konstantní individuální krmnou dávkou 10 dní. Na konci období byla 3 – 3,5 hodiny po nakrmení odebrána bachorová tekutina s využitím zařízení VFU Brno pro odběr bachorové tekutiny, která byla následně laboratorně zanalyzována. Nálevníci byli po odběru zakonzervováni v 10% formaldehydu, obarveni methylenovou modří a následně počítáni ve Fuchs-Rosenthalově počítací komůrce př (cs)
Title
  • The effect of different rates of wheat meal in feeding on the number of protozoa in the rumen fluid of ruminants (en)
  • Vliv rozdílného zastoupení pšeničného šrotu v krmných dávkách na počet nálevníků v bachorové šťávě skotu
  • Vliv rozdílného zastoupení pšeničného šrotu v krmných dávkách na počet nálevníků v bachorové šťávě skotu (cs)
skos:prefLabel
  • The effect of different rates of wheat meal in feeding on the number of protozoa in the rumen fluid of ruminants (en)
  • Vliv rozdílného zastoupení pšeničného šrotu v krmných dávkách na počet nálevníků v bachorové šťávě skotu
  • Vliv rozdílného zastoupení pšeničného šrotu v krmných dávkách na počet nálevníků v bachorové šťávě skotu (cs)
skos:notation
  • RIV/49608851:_____/07:8P005107!RIV08-MZE-49608851
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 86-91
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF3133), S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 458642
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/49608851:_____/07:8P005107
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • rumen; Protozoa; animal nutrition; microbiology (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [07186EDF59E6]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Pohořelice
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Rapotín
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Výživa dojnic a kvalita mléka (ekologické, zdravotní a hygienické faktory kvality a bezpečnosti mléka jako suroviny a poraviny)
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pozdíšek, Jan
  • Látal, Oldřich
  • Štýbnarová, Marie
  • Pechová, A.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav pro chov skotu, s.r.o.
https://schema.org/isbn
  • 80-903142-8-7
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 59 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software