About: Bacillus cereus enterotoxins production and detection of by different temperature treatment     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • U 20 kmenů B. cereus, které pocházely z kravského nebo kozího mléka, pasterovaného mléka, prvovýroby mléka a mléčných výrobků, byla sledována tvorba enterotoxinů při teplotě 6,5°C, 22°C, 30°C, 36°C a 44°C/24hod. Pro detekci enterotoxinů byla použita metoda BCET-RPLA. Vzorky byly před kultivací tepelně ošetřeny teplotou 75°C a 100°C po dobu 10 minut, poté inkubovány. Negativní tvorba enterotoxinu byla potvrzena u kmenů kultivovaných při 6,5°C. U kmenů ošetřených teplotou 75°C byla koncentrace tvorby toxinu ve srovnání s výsledky bez tepelného ošetření shodná u 6 kmenů, nižší u 10 kmenů a dokonce u 4 kmenů vyšší. U kmenů ošetřených teplotou 100°C byla v 5ti případech shodná, jinak vždy nižší, s výjimkou 1 kmenu. Podobně při srovnání obou teplot 75°C a 100°C byla detekce enterotoxinu při teplotě 100°C nižší u 13 kmenů, shodná u 5 kmenů a pouze ve dvou případech byla vyšší.
  • U 20 kmenů B. cereus, které pocházely z kravského nebo kozího mléka, pasterovaného mléka, prvovýroby mléka a mléčných výrobků, byla sledována tvorba enterotoxinů při teplotě 6,5°C, 22°C, 30°C, 36°C a 44°C/24hod. Pro detekci enterotoxinů byla použita metoda BCET-RPLA. Vzorky byly před kultivací tepelně ošetřeny teplotou 75°C a 100°C po dobu 10 minut, poté inkubovány. Negativní tvorba enterotoxinu byla potvrzena u kmenů kultivovaných při 6,5°C. U kmenů ošetřených teplotou 75°C byla koncentrace tvorby toxinu ve srovnání s výsledky bez tepelného ošetření shodná u 6 kmenů, nižší u 10 kmenů a dokonce u 4 kmenů vyšší. U kmenů ošetřených teplotou 100°C byla v 5ti případech shodná, jinak vždy nižší, s výjimkou 1 kmenu. Podobně při srovnání obou teplot 75°C a 100°C byla detekce enterotoxinu při teplotě 100°C nižší u 13 kmenů, shodná u 5 kmenů a pouze ve dvou případech byla vyšší. (cs)
  • here were observed enterotoxins production at 6.5°C, 22°C, 30°C, 36°C and 44°C in 20 strains Bacillus cereus. These strains were coming from cow´s milk, goat´s milk, pasteurized milk, milk products and from dairy industry. The strains were treatment at 75°C and 100°C for 10 min before cultivation. The enterotoxin concentration for strains which were treatment at 75°C was identical by 6 strains, lower by 6 and higher by 4 strains compare to strains without temperature treatment. The enterotoxin concentration for strains which were treatment at 100°C was identical by 5 strains, lower by 14 and higher by 1 strain compare to strains without temperature treatment. By comparison of both temperature 75°C and 100°C was enterotoxin detection lower for 100°C by 13 strains, similar by 5 and higher by 2 strains. (en)
Title
  • Bacillus cereus enterotoxins production and detection of by different temperature treatment (en)
  • Tvorba a detekce enterotoxinů B. cereus při různých teplotách ošetření
  • Tvorba a detekce enterotoxinů B. cereus při různých teplotách ošetření (cs)
skos:prefLabel
  • Bacillus cereus enterotoxins production and detection of by different temperature treatment (en)
  • Tvorba a detekce enterotoxinů B. cereus při různých teplotách ošetření
  • Tvorba a detekce enterotoxinů B. cereus při různých teplotách ošetření (cs)
skos:notation
  • RIV/49608851:_____/07:#0000222!RIV09-MZE-49608851
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF3162)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 4
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 456037
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/49608851:_____/07:#0000222
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • B. cereus; milk; enterotoxin; BCET-RPLA (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [E1E3EB84FB2A]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Výzkum v chovu skotu
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 49
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Vyletělová, Marcela
  • Nejeschlebová, Ludmila
issn
  • 0139-7265
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software