About: Analýza vybraných faktorů působících na proměnlivost bodu mrznutí syrového kravského mléka.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Milk freezing point (MFP) as very important polyfactorial physical property is mostly influenced by the milk composition, especially by the components, which are connected with the osmotic pressure and by the other physiological factors in animals as well. Under sure conditions it is possible to indicate a foreign water addition into milk according to MFP value. It is necessary to have a good estimated legislative discrimination limit value of MFP for such purpose. It is not fulfilled in the Czech Republic under the today actual conditions. This paper is aimed at information for possibility to improve such estimation. The different factors such as the season, the estimated state of dairy cow nutrition (in terms of the nitrogen/energy balance), the foreign water addition, pasteurization and the carbon dioxide and water steam evaporation are described in terms of the possible impacts or relationships on the milk freezing point value. (en)
  • Bod mrznutí mléka (MFP) jako velmi důležitá polyfaktoriální fyzikální vlastnost je většinou ovlivněn složením mléka, zejména složkami, které jsou spojeny s osmotickým tlakem a rovněž ostatními fyziologickými faktory zvířat. Za jistých podmínek je možné indikovat přídavek cizí vody do mléka podle hodnoty MFP. Je nezbytné mít dobře odhadnutý legislativní diskriminační limit hodnoty MFP pro tento účel. To není naplněno v České republice za současných podmínek. Tato práce je cilena na informace pro možnost zlepšení tohoto odhadu. Různé faktory, jako je sezóna, odhadnutý stav výživy krav (ve smyslu dusík/energie rovnováhy), přídavek cizí vody, pasterace a vypařování vodních par a kysličníku uhličitého jsou popsány ve smyslu možných vlivů nebo vztahů na hodnotu bodu mrznutí mléka.
  • Bod mrznutí mléka (MFP) jako velmi důležitá polyfaktoriální fyzikální vlastnost je většinou ovlivněn složením mléka, zejména složkami, které jsou spojeny s osmotickým tlakem a rovněž ostatními fyziologickými faktory zvířat. Za jistých podmínek je možné indikovat přídavek cizí vody do mléka podle hodnoty MFP. Je nezbytné mít dobře odhadnutý legislativní diskriminační limit hodnoty MFP pro tento účel. To není naplněno v České republice za současných podmínek. Tato práce je cilena na informace pro možnost zlepšení tohoto odhadu. Různé faktory, jako je sezóna, odhadnutý stav výživy krav (ve smyslu dusík/energie rovnováhy), přídavek cizí vody, pasterace a vypařování vodních par a kysličníku uhličitého jsou popsány ve smyslu možných vlivů nebo vztahů na hodnotu bodu mrznutí mléka. (cs)
Title
  • Analýza vybraných faktorů působících na proměnlivost bodu mrznutí syrového kravského mléka.
  • The analyse of the selected factors which are able to affect the versatility of the raw cow milk freez. (en)
  • Analýza vybraných faktorů působících na proměnlivost bodu mrznutí syrového kravského mléka. (cs)
skos:prefLabel
  • Analýza vybraných faktorů působících na proměnlivost bodu mrznutí syrového kravského mléka.
  • The analyse of the selected factors which are able to affect the versatility of the raw cow milk freez. (en)
  • Analýza vybraných faktorů působících na proměnlivost bodu mrznutí syrového kravského mléka. (cs)
skos:notation
  • RIV/49608851:_____/06:8P005614!RIV08-MZE-49608851
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 105-109
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF4003), Z(MSM2678846201)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 465339
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/49608851:_____/06:8P005614
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • cow; milk; milk freezing point; urea; protein; foreign water addition; carbon dioxide; season (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [1D313EC3B22F]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Den mléka 2006
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hanuš, Oto
  • Janů, Libor
  • Kopecký, J.
  • Genčurová, V.
  • Macek, A.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Česká zemědělská společnost; Česká zemědělská univerzita v Praze. Agronomická fakulta; ISV NAKLADATELSTVÍ
https://schema.org/isbn
  • 80-213-1498-2
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software