Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The applied method is focused on explanation and performance of: the calibration procedures of indirect instrumental methods for analyses of main milk components by procedure of central calibration; the procedures for calibration milk sample preparation by the referential methods. The applied method provides the information about concrete proposals and methods of more effective and affection procedures of the control and management of the dairy analytical work. The interpretation methods to the proposed procedures are described as well. (en)
- Uplatněná metodika je zaměřena na objasnění provádění: postupů kalibrace nepřímých instrumentálních metod pro analýzy hlavních složek mléka prostřednictvím postupu centrální kalibrace; postupů přípravy kalibračních mléčných vzorků pomocí referenčních metod. Uplatněná metodika podává informace o konkrétních návrzích a metodách efektivnějších a efektnějších postupů řízení a kontroly analytické práce v mlékařství. Jsou popsány interpretační metody k navrženým postupům.
- Uplatněná metodika je zaměřena na objasnění provádění: postupů kalibrace nepřímých instrumentálních metod pro analýzy hlavních složek mléka prostřednictvím postupu centrální kalibrace; postupů přípravy kalibračních mléčných vzorků pomocí referenčních metod. Uplatněná metodika podává informace o konkrétních návrzích a metodách efektivnějších a efektnějších postupů řízení a kontroly analytické práce v mlékařství. Jsou popsány interpretační metody k navrženým postupům. (cs)
|
Title
| - Adjustation principles and procedures - central instrumental calibration for analyses of main milk components in the laboratories of milk recording. (en)
- Adjustační principy a postupy – centrální adjustace rutinních měření chemických složek v mléčných laboratořích.
- Adjustační principy a postupy – centrální adjustace rutinních měření chemických složek v mléčných laboratořích. (cs)
|
skos:prefLabel
| - Adjustation principles and procedures - central instrumental calibration for analyses of main milk components in the laboratories of milk recording. (en)
- Adjustační principy a postupy – centrální adjustace rutinních měření chemických složek v mléčných laboratořích.
- Adjustační principy a postupy – centrální adjustace rutinních měření chemických složek v mléčných laboratořích. (cs)
|
skos:notation
| - RIV/49608851:_____/06:8P001997!RIV08-MZE-49608851
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...onomickeParametry
| - Ekonomický dopad je součástí zvyšování produkce mléčných složek na rok a dojnici o 6,6 kg tuku a 7,6 kg bílkovin, kde může tvořit podíl do 10 % zmíněného efektu ve smyslu zajištění věrohodnosti výsledků pro plemenářskou práci.
|
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/49608851:_____/06:8P001997
|
http://linked.open...terniIdentifikace
| - Uplatněná metodika QF 3019 UM 1
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open...vai/riv/kategorie
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - raw milk; infrared milk analyse; indirect instrumental method; reference method; instrumental central calibration; fat; crude protein; lactose monohydrate; variation range; correlation; average difference; standard deviation; seasonal effects; calibration interval (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...okalizaceVysledku
| - Mléčné laboratoře ČMSCH a.s., Praha, laboratoře univerzit, poradenských firem, mlékáren, referenční mléčná laboratoř pracovní sítě ICAR a NRLSM Výzkumného ústavu pro chov skotu, s.r.o. v Rapotíně
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...echnickeParametry
| - Pravidelné sjednocení a adjustace hladin měření nepřímých metod IR a jiných v referenčně-rutinní síti ML k určení hlavních složek mléka (T,B,L) pro účely proplácení mléka podle kvality, KU dojnic a poradenství ke kvalitě mléka a zdravotnímu stavu krav
|
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hanuš, Oto
- Jedelská, Radoslava
- Janů, Libor
- Kopecký, Jaroslav
- Genčurová, Václava
- Dolínková, Alena
|
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
| |
http://linked.open...itiJinymSubjektem
| |