About: Vliv kvasničných kultur Saccharomyces cerevisiae v krmné dávce na složení a vlastnosti mléka a zdravotní stav krav     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The contribution as original paper is focused on yeast cultures (KV), which can have positive effects on the activities of rumen microorganisms and total rumen functions and can influence the milk composition quality, milk yield and health state of the dairy cows. The two yeast cultures (KV 2 and KV 3 = two different yeast strains) were used in the balanced cow feeding rations in comparison to control ration without yeast culture (1). The three dairy cow groups (8 animals in one group, these were in first half of lactation) were sampled individually and group bulk milk samples were created and analysed on the high number of the milk composition and quality parameters. Preferable was the KV 2 variant with higher value of milk yield (ML) and lower acetone (Ac) and urea (Mo) milk concentrations (better dairy cow health state) and higher crude (HB) and true (ČB) protein and casein (KAS) contents. There was positive effects in 2 KV, but not in 3 KV. (en)
  • Příspěvek jako původní práce je zaměřen na kvasničné kultury (KV), které mohou mít pozitivní vliv na aktivitu bachorových mikrooranismů a celkové bachorové funkce a mohou ovlivnit složkovou kvalitu mléka, mléčnou užitkovost a zdravotní stav dojnic. Použití v krmných dávkách je významné opatření. Dvě kvasinkové kultury (KV 2 a KV 3 = dva různé kvasinkové kmeny) byly použity ve vyrovnaných krmných dávkách ve srovnání ke kontrolní krmné dávce bez kvasinkové kultury (1). Tři skupiny dojnic (8 zvířat ve skupině, které byly v první polovině laktace) byly individuálně vzorkovány a byly vytvořeny skupinové bazénové vzorky mléka a analyzovány na značný počet složkových a kvalitativních mléčných ukazatelů. Výhodnější byla varianta KV 2 s vyšší hodnotou mléčné užitkovosti (ML) a nižším acetonovou a močovinovou koncentrací v mléce (lepší zdravotní stav krav) a vyššími hrubými (HB) a čistými (ČB) bílkovinami a kaseinem (KAS). Lze konstatovat pozitivní vlivy u kvasinkové kultury 2, ale ne u KV 3.
  • Příspěvek jako původní práce je zaměřen na kvasničné kultury (KV), které mohou mít pozitivní vliv na aktivitu bachorových mikrooranismů a celkové bachorové funkce a mohou ovlivnit složkovou kvalitu mléka, mléčnou užitkovost a zdravotní stav dojnic. Použití v krmných dávkách je významné opatření. Dvě kvasinkové kultury (KV 2 a KV 3 = dva různé kvasinkové kmeny) byly použity ve vyrovnaných krmných dávkách ve srovnání ke kontrolní krmné dávce bez kvasinkové kultury (1). Tři skupiny dojnic (8 zvířat ve skupině, které byly v první polovině laktace) byly individuálně vzorkovány a byly vytvořeny skupinové bazénové vzorky mléka a analyzovány na značný počet složkových a kvalitativních mléčných ukazatelů. Výhodnější byla varianta KV 2 s vyšší hodnotou mléčné užitkovosti (ML) a nižším acetonovou a močovinovou koncentrací v mléce (lepší zdravotní stav krav) a vyššími hrubými (HB) a čistými (ČB) bílkovinami a kaseinem (KAS). Lze konstatovat pozitivní vlivy u kvasinkové kultury 2, ale ne u KV 3. (cs)
Title
  • Vliv kvasničných kultur Saccharomyces cerevisiae v krmné dávce na složení a vlastnosti mléka a zdravotní stav krav
  • Vliv kvasničných kultur Saccharomyces cerevisiae v krmné dávce na složení a vlastnosti mléka a zdravotní stav krav (cs)
  • The effects of yeast cultures Saccharomyces cerevisiae in the feeding ration on the milk composition and properties and health state of dairy cows (en)
skos:prefLabel
  • Vliv kvasničných kultur Saccharomyces cerevisiae v krmné dávce na složení a vlastnosti mléka a zdravotní stav krav
  • Vliv kvasničných kultur Saccharomyces cerevisiae v krmné dávce na složení a vlastnosti mléka a zdravotní stav krav (cs)
  • The effects of yeast cultures Saccharomyces cerevisiae in the feeding ration on the milk composition and properties and health state of dairy cows (en)
skos:notation
  • RIV/49608851:_____/06:#0000037!RIV08-MZE-49608851
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 43-46
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1G46086)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 506507
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/49608851:_____/06:#0000037
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • dairy cow; yield height; feeding ration; yeast culture; milk composition; milk quality; milk yield; crude protein; true protein; casein; acetone; urea; health state (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [23A9D2D96E77]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Den mléka 2006
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hanuš, Oto
  • Genčurová, Václava
  • Macek, Antonín
  • Kudrna, V.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Česká zemědělská společnost; Česká zemědělská univerzita v Praze. Agronomická fakulta; ISV NAKLADATELSTVÍ
https://schema.org/isbn
  • 80-213-1498-2
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software