Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - There was monitored the relation between mesophilic and psychrotrophic sporeforming bacteria (MPAS) and termoresitant bacteria (TRM) in raw milk samples. There was found significant correlation r = 0,78 (P = 0,001) and r = 0,15 (P = 0,001) and ratio index (MPAS/TRM) pi = 0,8. There was found correlation coefficient r = 0,3 between MPAS and total count of mesophilic bacteria (TCB). The ratio index (MPAS/TCB) was pi = 0,02. >From the ratio index results (according to TCB and TRM count) is possible to estimate the MPAS occurrence. (en)
- Byl sledován vztah mezi počtem mezofilních a psychrotrofních sporotvorných bakterií (MPAS) a termorezistentními (TRM) u vzorků syrového mléka. Byla zjištěna významná korelace r = 0,78 (P = 0,001) a r = 0,15 (P = 0,001) a průměrný poměrný index pi = 0,8.Podobně pak byly srovnány hodnoty MPAS s výsledky celkového počtu mezofilních mikroorganismů (CPM). I mezi těmito skupinami mikroorganismů byl nalezen vzájemný vztah r = 0,3. Ze všech dosažených 385 hodnot byl vypočten poměrný index pi = 0,02. V praxi jemožné použít indexy jako pomocnou metodu pro odhad výskytu MPAS na základě výsledků TRM nebo CPM.
- Byl sledován vztah mezi počtem mezofilních a psychrotrofních sporotvorných bakterií (MPAS) a termorezistentními (TRM) u vzorků syrového mléka. Byla zjištěna významná korelace r = 0,78 (P = 0,001) a r = 0,15 (P = 0,001) a průměrný poměrný index pi = 0,8.Podobně pak byly srovnány hodnoty MPAS s výsledky celkového počtu mezofilních mikroorganismů (CPM). I mezi těmito skupinami mikroorganismů byl nalezen vzájemný vztah r = 0,3. Ze všech dosažených 385 hodnot byl vypočten poměrný index pi = 0,02. V praxi jemožné použít indexy jako pomocnou metodu pro odhad výskytu MPAS na základě výsledků TRM nebo CPM. (cs)
|
Title
| - Redukce mikroorganismů rodu Bacillus v syrovém mléce před pasterací.
- Redukce mikroorganismů rodu Bacillus v syrovém mléce před pasterací. (cs)
- Reduction of microorganisms genus Bacillus in raw milk before pasteurization. (en)
|
skos:prefLabel
| - Redukce mikroorganismů rodu Bacillus v syrovém mléce před pasterací.
- Redukce mikroorganismů rodu Bacillus v syrovém mléce před pasterací. (cs)
- Reduction of microorganisms genus Bacillus in raw milk before pasteurization. (en)
|
skos:notation
| - RIV/49608851:_____/02:#0000022!RIV06-MZE-49608851
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/49608851:_____/02:#0000022
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - raw milk; genus Bacillus; sporeforming bacteria; psychrotophic bacteria; thermoresistant bacteria; mesophilic bacteria (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hanuš, Oto
- Vyletělová, Marcela
|
issn
| |
number of pages
| |