About: Automatizovaná linka na přípravu směsi pryžového granulátu s polyuretanovým pojivem.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • The automated line produces mixtures of rubber granulate, obtained from crushed used tires, with polyurethane adhesive. The granulate is fed into the line through filling equipment in which a complete large-volume bag on a pallet is inserted. Its content is transported into one out of the two 10 m3-hoppers. According to the production requirements, it is possible to fill the same material into both hoppers, or two different fractions may be filled into these - different in each hopper. From the hoppers, the granulate is transported into mixers. Any number of mixers may be built in the production line, however a reasonable limit is 6 mixers. Each mixer may be filled with granulate according to a selected programme, i.e. in the case of the usage of two different fractions in the hoppers, each fraction may be filled separately, or different mixtures may be prepared using frequency changers controlling discharge conveyer screws. The receiver currently uses a granulate made of a fraction of 1-3 mm and a mixture of such a granulate with roughed rubber in a ratio of 65/35%. Such a rubber granulate is mixed in the mixers in the corresponding ration with a polyurethane adhesive fed by a worm pump directly from barrels into the mixer. As in different products the mixture is produced with a different ratio of granulate and bonding agent, the discharge conveyer screw, mixers and worm pump are controlled by means of a frequency changer. This enables the production of different mixtures in each mixer according to the current requirements of the production. The complete system is controlled by a programmable automaton SIMATIC S7-200, which the operators control by means of touch screens on which doses of material fed in each mixer are adjusted as well as the quantity of finished mixture produced in the mixer. (en)
  • Automatizovaná linka vyrábí směs pryžového granulátu získáného rozdrcením ojetých pneumatik s polyuretanovým lepidlem. Granulát vstupuje do linky v plnícím zařízení, do kterého je vložen celý velkoobjemový vak na paletě a jeho obsah je transportován do jednoho ze dvou zásobníků o objemu 10 m3. Na základě potřeb výroby je možno do linky plnit do obou zásobníků stejný materiál, nebo dvě různé frakce - do každého zásobníku jinou. Ze zásobníků je granulát dopravován do míchaček. V lince může být libovolný počet míchaček, rozumný limit je 6. Do každé míchačky může být plněn granulát dle zvoleného programu, tj. v případě dvou různých frakcí v zásobnících je možno plnit každou frakci zvlášť, nebo pomocí frekvenčních měničů ovládajících vyprazdňovací šnekové dopravnícíky vytvářet různé směsi. U příjemce je běžně používán granulát z frakce 1-3 mm a směs tohoto granulátu s drásanou gumou v poměru 65/35%. V míchačkách je tento gumový granulát smísen v daném poměru s polyuretanovým lepidlem, který je přímo ze sudů dávkován do míchačky šnekovým čerpadlem. Protože u různých výrobků je potřeba směs vyrábět s jiným poměrem granulátu a pojiva, jsou dávkovací šnek míchačky a šnekové čerpadlo řízeny frekvenčním měničem. Tím je umožněno, aby z každé míchačky vystupovala jiná směs podle aktuálních potřeb výroby. Celý systém je řízen programovatelným automatem SIMATIC S7-200, který obsluha ovládá pomocí dotykových obrazovek, kde nastavuje dávkované množství materiálu vstupujících do každé míchačky i množství hotové směsi z míchačky vystupující.
  • Automatizovaná linka vyrábí směs pryžového granulátu získáného rozdrcením ojetých pneumatik s polyuretanovým lepidlem. Granulát vstupuje do linky v plnícím zařízení, do kterého je vložen celý velkoobjemový vak na paletě a jeho obsah je transportován do jednoho ze dvou zásobníků o objemu 10 m3. Na základě potřeb výroby je možno do linky plnit do obou zásobníků stejný materiál, nebo dvě různé frakce - do každého zásobníku jinou. Ze zásobníků je granulát dopravován do míchaček. V lince může být libovolný počet míchaček, rozumný limit je 6. Do každé míchačky může být plněn granulát dle zvoleného programu, tj. v případě dvou různých frakcí v zásobnících je možno plnit každou frakci zvlášť, nebo pomocí frekvenčních měničů ovládajících vyprazdňovací šnekové dopravnícíky vytvářet různé směsi. U příjemce je běžně používán granulát z frakce 1-3 mm a směs tohoto granulátu s drásanou gumou v poměru 65/35%. V míchačkách je tento gumový granulát smísen v daném poměru s polyuretanovým lepidlem, který je přímo ze sudů dávkován do míchačky šnekovým čerpadlem. Protože u různých výrobků je potřeba směs vyrábět s jiným poměrem granulátu a pojiva, jsou dávkovací šnek míchačky a šnekové čerpadlo řízeny frekvenčním měničem. Tím je umožněno, aby z každé míchačky vystupovala jiná směs podle aktuálních potřeb výroby. Celý systém je řízen programovatelným automatem SIMATIC S7-200, který obsluha ovládá pomocí dotykových obrazovek, kde nastavuje dávkované množství materiálu vstupujících do každé míchačky i množství hotové směsi z míchačky vystupující. (cs)
Title
  • Automatizovaná linka na přípravu směsi pryžového granulátu s polyuretanovým pojivem.
  • Automatizovaná linka na přípravu směsi pryžového granulátu s polyuretanovým pojivem. (cs)
  • Automated line for the production of a mixture of rubber granulate and polyurethane bonding agent. (en)
skos:prefLabel
  • Automatizovaná linka na přípravu směsi pryžového granulátu s polyuretanovým pojivem.
  • Automatizovaná linka na přípravu směsi pryžového granulátu s polyuretanovým pojivem. (cs)
  • Automated line for the production of a mixture of rubber granulate and polyurethane bonding agent. (en)
skos:notation
  • RIV/49437615:_____/11:#0000002!RIV12-MSM-49437615
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(OE08014)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Zvýšení objemu výroby o cca 25%. Zvýšení objemu exportu o 16%. Zvýšení produktivity práce (ziskovosti) 32%.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 187629
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/49437615:_____/11:#0000002
http://linked.open...terniIdentifikace
  • AGM8S
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Tyres; Rubber; Recycling (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [57FC5A806D7C]
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Ve vlastním závodě - Regutec, s.r.o.; Němčičky 92; CZ664 66 Němčičky
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Vstup granulátu do linky - cca 5,0 tun/hod. Počet míchacích zařízení - 5 ks (lze 1-8 ks podle potřeby). Množství připravené směsi - až 600 kg/hod z jednoho míchacího zařízení. Elektrický příkon - doprava granulátu 19 kW, - jedno míchací zařízení 18,5 kW. Řídící systém - SIMATIC S7-200.
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hrozina, Norman
  • Malášková, Jaroslava
  • Šrámek, Jan
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software