About: Popis metody AEQUUS: Hodnocení jedinců     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • There are many situations in which people are to be evaluated without the possibility to test them. Those situations are characterized by high level of existential risk, like a war deployment. Thus, any interference to the action itself is not possible. That is why evaluation is to be made by experts who observes these events and they are able to assess performance of given individuals. However, we experienced experts evaluate all of their subordinates as elite or even ideal. To avoid this balancing effect, the software AEQUUS was developed. This software generates given number of places according to the number of evaluating categories and number of evaluated individuals to correspond with Gauss normal distribution. Thus, commanders are forced to differentiate their subordinates, they cannot evaluate them similar. Software enables to monitor the way how a given commander act, reclassification of soldiers from one category to another. Names of soldiers become anonymous at the end of the whole procedure. (en)
  • V praxi se opakovaně setkáváme se situacemi, kdy je třeba hodnotit jedince, aniž bychom je v dané situaci mohli podrobit jakýmkoli testům. Jedná se o situace s vysokým existenčním rizikem, do kterých nelze v danou chvíli zasahovat, jako jsou např. zahraniční mise. Proto je nutné využít hodnocení expertů, kteří tyto situace pozorovali a jsou schopni výkony jednotlivých účastníků ohodnotit. Naše zkušenosti však ukazují, že experti se často uchylují k tomu, že všechny vojáky hodnotí jako nadprůměrné či ideální. Abychom nivelizování zabránili, vyvinuli jsme software, který vygeneruje počet míst v jednotlivých hodnotících kategoriích tak, aby odpovídal Gaussovu normálnímu rozložení. Velitelé tedy nemohou všechny vojáky zařadit do jedné kategorie, ale jsou nuceni rozlišovat mezi svými podřízenými. Software umožňuje sledovat postup velitele, přeřazování vojáků z jednotlivých kategorií. Jména vojáků jsou na závěr vždy anonymizována.
  • V praxi se opakovaně setkáváme se situacemi, kdy je třeba hodnotit jedince, aniž bychom je v dané situaci mohli podrobit jakýmkoli testům. Jedná se o situace s vysokým existenčním rizikem, do kterých nelze v danou chvíli zasahovat, jako jsou např. zahraniční mise. Proto je nutné využít hodnocení expertů, kteří tyto situace pozorovali a jsou schopni výkony jednotlivých účastníků ohodnotit. Naše zkušenosti však ukazují, že experti se často uchylují k tomu, že všechny vojáky hodnotí jako nadprůměrné či ideální. Abychom nivelizování zabránili, vyvinuli jsme software, který vygeneruje počet míst v jednotlivých hodnotících kategoriích tak, aby odpovídal Gaussovu normálnímu rozložení. Velitelé tedy nemohou všechny vojáky zařadit do jedné kategorie, ale jsou nuceni rozlišovat mezi svými podřízenými. Software umožňuje sledovat postup velitele, přeřazování vojáků z jednotlivých kategorií. Jména vojáků jsou na závěr vždy anonymizována. (cs)
Title
  • Popis metody AEQUUS: Hodnocení jedinců
  • Popis metody AEQUUS: Hodnocení jedinců (cs)
  • Description of the Method AEQUUS: Rating of Individuals (en)
skos:prefLabel
  • Popis metody AEQUUS: Hodnocení jedinců
  • Popis metody AEQUUS: Hodnocení jedinců (cs)
  • Description of the Method AEQUUS: Rating of Individuals (en)
skos:notation
  • RIV/49366378:_____/11:#0000103!RIV12-MO0-49366378
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I, P(OSCASRI200901), P(OVCASRI200801), Z(MO0CASRI00501)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 221338
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/49366378:_____/11:#0000103
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • evaluation; experts; existential risk; software; forced dofferentiation (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [1713E29B2A9B]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Dům Armády Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Zvládání extrémních situací 4. mezinárodní konference
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Stehlík, Miloslav
  • Němečková, Zuzana
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • CASRI
https://schema.org/isbn
  • 978-80-905084-0-8
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software