About: Samostatně funkční systém pro podobnostní zpracování multimediálních dat získaných z prostředí internetu     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • System for face recognition search in the internet environment means standalone working web application that allows to its user to get, proces and then search in multimédia data retriever from the internet. Multimedia data are collected/crawled from open sources and right after that automatically stored in the system. By open sources we mean especially web pages, in fact http, but as modular systém concept any other protocol could be added into the system. Crawling could be executed in so called massive mode, when all data are being crawled, or in mode when only selected source is being crawled. For this mode, selected social network of web discussion is a typical example. Within collected picture data system allows to search target persons on a basis of technology for similar human faces. Similar faces are being searched on base of MPEG-7 characteristics, that are extracted from automatically detected faces selections. User of the system has an option to through a reference face to search all similar faces, that are stored in the system. Except similar face search feature, there is a possibility thaks to complete web content saving to display the original page content look, where the face appeared on. A typical usage scenario could be a situation when you want to search all posts from target social network user according to his face published with reference article. All system is designed and bulit with Java EE technology and allows also administration support for user accounts management including aktivity monitoring and systém rights. (en)
  • Systém pro vyhledávání podobných obličejů v prostředí Internetu představuje samostatně funkční webovou aplikaci, která umožňuje uživateli získávat, zpracovávat a následně vyhledávat v multimediálních datech získaných z prostředí Internetu. Multimediální data jsou stahována z volně přístupných zdrojů a následně automaticky ukládána do systému. Volně přístupnými zdroji jsou především myšleny webové stránky, tedy protokol HTTP, ale modulárně lze přidat prakticky libovolný jiný protokol. Stahování probíhá buď v masivním módu, kdy se stahují libovolné zdroje nebo v módu, kdy se stahuje jen konkrétní zdroj. Typickým příkladem pro druhou z možností je sledování diskuzního fóra nebo sociální sítě. V rámci stažených obrazových dat systém umožňuje vyhledávat zájmové osoby na základě technologie pro vyhledávání podobných lidských obličejů. Podobné obličeje se vyhledávají na základě MPEG-7 charakteristik, které se extrahují z automaticky detekovaných výřezů obličejů. Uživatel má možnost pomocí referenčního obličeje vyhledat všechny výskyty podobných obličejů, které jsou v systému uloženy. Kromě samotného vyhledání obličejů je díky ukládání kompletního obsahu webu možné zobrazit původní obsah stránky, na které se obličej vyskytl. Typickým příkladem užití může být vyhledání všech příspěvků od uživatele na sociální síti na základě obličeje u konkrétních příspěvků. Celý systém je vyvinutý nad technologií Java EE a poskytuje i administrátorskou funkcionalitu pro správu uživatelských účtů včetně jejich přihlášení a nastavení oprávnění k přístupu.
  • Systém pro vyhledávání podobných obličejů v prostředí Internetu představuje samostatně funkční webovou aplikaci, která umožňuje uživateli získávat, zpracovávat a následně vyhledávat v multimediálních datech získaných z prostředí Internetu. Multimediální data jsou stahována z volně přístupných zdrojů a následně automaticky ukládána do systému. Volně přístupnými zdroji jsou především myšleny webové stránky, tedy protokol HTTP, ale modulárně lze přidat prakticky libovolný jiný protokol. Stahování probíhá buď v masivním módu, kdy se stahují libovolné zdroje nebo v módu, kdy se stahuje jen konkrétní zdroj. Typickým příkladem pro druhou z možností je sledování diskuzního fóra nebo sociální sítě. V rámci stažených obrazových dat systém umožňuje vyhledávat zájmové osoby na základě technologie pro vyhledávání podobných lidských obličejů. Podobné obličeje se vyhledávají na základě MPEG-7 charakteristik, které se extrahují z automaticky detekovaných výřezů obličejů. Uživatel má možnost pomocí referenčního obličeje vyhledat všechny výskyty podobných obličejů, které jsou v systému uloženy. Kromě samotného vyhledání obličejů je díky ukládání kompletního obsahu webu možné zobrazit původní obsah stránky, na které se obličej vyskytl. Typickým příkladem užití může být vyhledání všech příspěvků od uživatele na sociální síti na základě obličeje u konkrétních příspěvků. Celý systém je vyvinutý nad technologií Java EE a poskytuje i administrátorskou funkcionalitu pro správu uživatelských účtů včetně jejich přihlášení a nastavení oprávnění k přístupu. (cs)
Title
  • Samostatně funkční systém pro podobnostní zpracování multimediálních dat získaných z prostředí internetu
  • Samostatně funkční systém pro podobnostní zpracování multimediálních dat získaných z prostředí internetu (cs)
  • Standalone system for internet multimedia data similarity search (en)
skos:prefLabel
  • Samostatně funkční systém pro podobnostní zpracování multimediálních dat získaných z prostředí internetu
  • Samostatně funkční systém pro podobnostní zpracování multimediálních dat získaných z prostředí internetu (cs)
  • Standalone system for internet multimedia data similarity search (en)
skos:notation
  • RIV/49242954:_____/14:V001!RIV15-MSM-49242954
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(LJ12003)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Ekonomickým výsledkem projektu pro Příjemce je očekávané zvýšení obratu v roce 2015 a letech následujících.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 43760
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/49242954:_____/14:V001
http://linked.open...terniIdentifikace
  • LACERTA V001
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • face recognition; multimedia; Internet (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [16C8FC430FB3]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Otázka licenční smlouvy a dalším využití výsledků projektu byla řešena v souladu s poskytovatelem (MŠMT) formou čestného prohlášení, kdy Příjemce konstatuje, že i po skončení projektu bude uživatelem dosažených výsledků. Kontaktní osoba pro jednání: Ing. Tomáš Hlavsa, Ph.D., Tel: +420 604 290 196, tomas.hlavsa@bull.cz, tomas.hlavsa@atos.net.
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Sedmidubský, Jan
  • Zezula, Pavel
  • Dosoudil, Tomáš
  • Kubásek, David
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software