About: Analýza plnění evropských závazků Ukrajiny v oblasti energetiky     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Výsledkem je výzkumná zpráva, která se zabývá problematikou plnění evropských závazků v oblasti energetiky ze strany Ukrajiny. Výzkumná zpráva sestává ze tří částí. První část se zaměřuje na energetický mix Ukrajiny a její dovozní závislost, vlastnickou strukturu ukrajinského energetického sektoru a stabilitu přenosové soustavy Ukrajiny. Druhá část se věnuje evropské energetické politice obsažené v Lisabonské smlouvě a vývoji energetické politiky EU po Lisabonské smlouvě se zaměřením na vnější energetické vztahy EU s Ukrajinou. Dále se tato část zabývá přehledem unijních legislativních závazků, k jejichž implementaci se Ukrajina v oblasti energetiky zavázala a analýzou společného energetického trhu EU a Ukrajiny. Třetí část se zaměřuje na vytvoření teoretického modelu a definování jeho kritérií k vyhodnocení míry úspěchu či neúspěchu plnění ukrajinských závazku v oblasti energetických vztahů k EU. Dále zkoumá rychlost přijímání legislativních aktů v oblasti energetiky a zaměřuje se na modernizaci ukrajinské přepravní a produkční infrastruktury v kontextu přijatých unijních závazků. Poslední část pak přináší doporučení pro Českou republiku a Evropskou unii.
  • Výsledkem je výzkumná zpráva, která se zabývá problematikou plnění evropských závazků v oblasti energetiky ze strany Ukrajiny. Výzkumná zpráva sestává ze tří částí. První část se zaměřuje na energetický mix Ukrajiny a její dovozní závislost, vlastnickou strukturu ukrajinského energetického sektoru a stabilitu přenosové soustavy Ukrajiny. Druhá část se věnuje evropské energetické politice obsažené v Lisabonské smlouvě a vývoji energetické politiky EU po Lisabonské smlouvě se zaměřením na vnější energetické vztahy EU s Ukrajinou. Dále se tato část zabývá přehledem unijních legislativních závazků, k jejichž implementaci se Ukrajina v oblasti energetiky zavázala a analýzou společného energetického trhu EU a Ukrajiny. Třetí část se zaměřuje na vytvoření teoretického modelu a definování jeho kritérií k vyhodnocení míry úspěchu či neúspěchu plnění ukrajinských závazku v oblasti energetických vztahů k EU. Dále zkoumá rychlost přijímání legislativních aktů v oblasti energetiky a zaměřuje se na modernizaci ukrajinské přepravní a produkční infrastruktury v kontextu přijatých unijních závazků. Poslední část pak přináší doporučení pro Českou republiku a Evropskou unii. (cs)
  • The main result is the research report, which deals with the performance of European commitments in the energy from Ukraine. The research report consists of three parts. The first part focuses on the energy mix of Ukraine and its import dependence, the ownership structure of the Ukrainian energy sector and the stability of the transmission system of Ukraine. The second part deals with European energy policy contained in the Lisbon Treaty and the development of the EU energy policy after the Lisbon Treaty, with a focus on the EU's external energy relations with Ukraine. Furthermore, this section deals with the both an overview of EU legislative obligations in the field of energy that Ukraine undertook to implement and the analysis of a common energy market of the EU and Ukraine. The third part focuses on the creation of a theoretical model and define its criteria for assessing the level of success or failure of performance of the obligation in the Ukrainian energy relations with the EU. It also examines the speed of adoption of legislative acts in the field of energy and focuses on the modernization of the Ukrainian transport and production infrastructure in the context of the EU adopted commitments. The last part presents recommendations for the Czech Republic and the European Union. (en)
Title
  • Analýza plnění evropských závazků Ukrajiny v oblasti energetiky
  • Analysis of the European commitments of Ukraine in the energy field (en)
  • Analýza plnění evropských závazků Ukrajiny v oblasti energetiky (cs)
skos:prefLabel
  • Analýza plnění evropských závazků Ukrajiny v oblasti energetiky
  • Analysis of the European commitments of Ukraine in the energy field (en)
  • Analýza plnění evropských závazků Ukrajiny v oblasti energetiky (cs)
skos:notation
  • RIV/48546054:_____/13:#0001325!RIV14-TA0-48546054
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I, P(TB010MZV043)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 60971
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/48546054:_____/13:#0001325
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Ukraine; European Union; energy (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [8811B848D8AE]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Ústav mezinárodních vztahů
http://linked.open...telVyzkumneZpravy
  • Technologická agentura ČR
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Binhack, Petr
  • Eichler, Jan
  • Kratochvíl, Petr
  • Tichý, Lukáš
  • Laryš, Martin
http://linked.open...rzeVyzkumneZpravy
  • 1
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software