About: Juvenile Delinquency in the Social Context.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Předkládaná monografie prezentuje analýzu rizikových faktorů kriminality mládeže, jež bývají dávány do souvislosti s rozvojem kriminální dráhy mladého jedince. Na základě vymezení předmětné problematiky se autorka věnuje kriminalitě mládeže, jakožto společenskému fenoménu v multidisciplinárním kontextu. Je uvedena aktuální fenomenologie popisovaného jevu v ČR s poukazem na rizika spjatá s recidivní podobou kriminálního jednání mládeže. V pasáži zabývající se příčinami a podmínkami protispolečenské činnosti dětí je věnována pozornost především psychosociálnímu vývoji jedince, negativním vlivům rodinného prostředí, rizikovým faktorům působícím v rámci školního prostředí či vrstevnické skupiny. V neposlední řadě je uveden též vliv médií. Poslední část Publikace prezentuje koncepci zacházení s delikventními dětmi v České republice s cílem předcházení jejich recidivě. Je řešena možnost reakce společnosti na protispolečenskou činnost jejích nejmladších členů po linii práva občanského, ale též práva trestního. Nastíněny jsou jisté možnosti na poli prevence. Průběžně jsou v publikaci prezentovány výsledky realizovaného výzkumu zaměřeného právě na analýzu rizikových faktorů kriminality mládeže. Publikace představuje ucelené zpracování etiologických a fenomenologických otázek kriminality mládeže včetně systému možností reakce společnosti na protispolečenskou činnost mládeže
  • Předkládaná monografie prezentuje analýzu rizikových faktorů kriminality mládeže, jež bývají dávány do souvislosti s rozvojem kriminální dráhy mladého jedince. Na základě vymezení předmětné problematiky se autorka věnuje kriminalitě mládeže, jakožto společenskému fenoménu v multidisciplinárním kontextu. Je uvedena aktuální fenomenologie popisovaného jevu v ČR s poukazem na rizika spjatá s recidivní podobou kriminálního jednání mládeže. V pasáži zabývající se příčinami a podmínkami protispolečenské činnosti dětí je věnována pozornost především psychosociálnímu vývoji jedince, negativním vlivům rodinného prostředí, rizikovým faktorům působícím v rámci školního prostředí či vrstevnické skupiny. V neposlední řadě je uveden též vliv médií. Poslední část Publikace prezentuje koncepci zacházení s delikventními dětmi v České republice s cílem předcházení jejich recidivě. Je řešena možnost reakce společnosti na protispolečenskou činnost jejích nejmladších členů po linii práva občanského, ale též práva trestního. Nastíněny jsou jisté možnosti na poli prevence. Průběžně jsou v publikaci prezentovány výsledky realizovaného výzkumu zaměřeného právě na analýzu rizikových faktorů kriminality mládeže. Publikace představuje ucelené zpracování etiologických a fenomenologických otázek kriminality mládeže včetně systému možností reakce společnosti na protispolečenskou činnost mládeže (cs)
  • This monograph presents an analysis of risk factors in youth crime , which are thought to be related to the development of a criminal career of a young individual . Based on the definition of the subject matter, the author deals with youth crime as a social phenomenon within a multidisciplinary context . Is the actual phenomenology described the phenomenon in the Czech Republic with reference to the risks associated with recidivist form of criminal behavior of youth . In the passage dealing with the causes and conditions antisocial activities of children is especially paid attention to the psycho-social development of individuals , the negative effects of family environment , risk factors operating within the school environment or peer group . Finally, it is also shown the influence of media . The last part of the book presents the concept dealing with delinquent children in the Czech Republic in order to prevent their recurrence. It dealt with the possibility of society's response to antisocial activities of its youngest members along the line of civil rights , but also criminal law . Outlined are some possibilities in the field of prevention. Are continuously in the publication presents the results of the research focused on an analysis of risk factors for juvenile delinquency. The publication presents a comprehensive treatment of etiological and phenomenological issues of youth crime , including the possibility of society's response to antisocial youth activities. (en)
Title
  • Juvenile Delinquency in the Social Context. (en)
  • Kriminalita mládeže v sociálních souvislostech.
  • Kriminalita mládeže v sociálních souvislostech. (cs)
skos:prefLabel
  • Juvenile Delinquency in the Social Context. (en)
  • Kriminalita mládeže v sociálních souvislostech.
  • Kriminalita mládeže v sociálních souvislostech. (cs)
skos:notation
  • RIV/48135445:_____/14:#0000845!RIV15-MV0-48135445
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 25173
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/48135445:_____/14:#0000845
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • risk factors; crime; youth crime; criminal behavior of youth; juvenile delinquency (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [27524C30D85A]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Plzeň
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Kriminalita mládeže v sociálních souvislostech.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...v/pocetStranKnihy
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Firstová, Jana
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Aleš Čeněk s. r. o.
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7380-521-0
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software