Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Poskytování stravovacích služeb je nedílnou součástí služeb cestovního ruchu. V Modulové knize 1 je věnována pozornost hygieně a výživě, kvalitě a bezpečnosti potravin, zbožíznalství, stravovacímu úseku hotelu, komunikaci s hostem a počítačovým aplikacím. V příspěvku se věnuji výpočtovým úlohám, které zahrnují výpočet energetické hodnoty potravin, výpočet body mass indexu (BMI), výpočet promile alkoholu v krvi, výpočet spotřební daně z lihu a DPH u alkoholických nápojů a výpočtu prodejní ceny pokrmů přirážkou k nákladům.
- Poskytování stravovacích služeb je nedílnou součástí služeb cestovního ruchu. V Modulové knize 1 je věnována pozornost hygieně a výživě, kvalitě a bezpečnosti potravin, zbožíznalství, stravovacímu úseku hotelu, komunikaci s hostem a počítačovým aplikacím. V příspěvku se věnuji výpočtovým úlohám, které zahrnují výpočet energetické hodnoty potravin, výpočet body mass indexu (BMI), výpočet promile alkoholu v krvi, výpočet spotřební daně z lihu a DPH u alkoholických nápojů a výpočtu prodejní ceny pokrmů přirážkou k nákladům. (cs)
- Provision of catering services is an internal part of tourism. In Modular Book 1 is paid an attention to the hygiene and nutrition, food safety and its quality, commodity expertise, catering section of the hotel, communication with the guest and computer applications. The paper is devoted to the computational tasks that involve calculating the energy value of food, the calculation of body mass index (BMI), calculating the promile of alcohol in blood, the calculation of excise duties on alcohol and the VAT of alcoholic beverages and calculating the selling price of meals with the surcharge to food costs. (en)
|
Title
| - Modular Book 1 - Provision of catering services (en)
- Modulová kniha 1 - Poskytování stravovacích služeb
- Modulová kniha 1 - Poskytování stravovacích služeb (cs)
|
skos:prefLabel
| - Modular Book 1 - Provision of catering services (en)
- Modulová kniha 1 - Poskytování stravovacích služeb
- Modulová kniha 1 - Poskytování stravovacích služeb (cs)
|
skos:notation
| - RIV/47813059:19520/14:#0002637!RIV15-MSM-19520___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/47813059:19520/14:#0002637
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - energy value of food; nutrients; sugar; fat; proteins; BMI; alcohol; etanol; alcoholic beverages; promile of alcohol in blood; excise tax on alcohol; VAT; costs; selling price of meals; premium calculation (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník recenzovaných příspěvků z konference projektu Modernizace výuky gastronomie, hotelnictví a turismu jako návrh inovace vzdělávacích programů VOŠ, Střední škola hotelnictví a služeb a VOŠ, p. o., Opava
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - HONKA, Jiří
- WENZLOVÁ, Anna
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |