About: Drinking Water Supply Security in Crisis Situations     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Present society totally depends on working infrastructure that can meet and satisfy basic needs of technological provision of an adequate water supply, food, elektricity and heat supply. If the infrastructure does not work, basic human needs (health, safety) and quality of human existence. Water supply is one of critical infrastructure sector. Ensuring reliability of continuous water supply in sufficient quantities is absolutely essential in view of function of health society and its economic development. The paper presents first results of project VF20102014 „The safety assessment of critical infrastructure elements and alternative possibilities to increase the security of cities and industrial accidents“. The project is solved within Security Research of Ministry of the Interior of the Czech Republic in 2010 – 2015. (en)
  • Moderní společnost je dnes zcela závislá na fungující infrastruktuře, která dokáže zajistit a uspokojit základní potřeby týkající se technologického zabezpečení dostatečného množství vody, potravin, dodávek elektřiny a tepla, dodávek pohonných hmot, apod., a jejichž nefunkčnost by měla zcela zásadní dopady na naplnění základních lidských potřeb (zdraví, bezpečí) a kvalitu lidského života. Oblast vodního hospodářství se řadí mezi oblasti kritické infrastruktury, které v červenci 2007 schválila Bezpečnostní rada státu. Z toho jasně vyplývá, jak významnou roli vodohospodářská kritická infrastruktura hraje a jak důležitá pro chod státu je její stabilita a tedy i ochrana. Článek prezentuje prvotní výsledky projektu VF20102014, zahájeného v rámci „Bezpečnostního výzkumu Ministerstva vnitra ČR pro potřeby státu v letech 2010 až 2015“ (BV II/1 – VZ), který se zabývá: Posuzováním bezpečnosti prvků kritické infrastruktury a alternativními možnostmi zvýšení zabezpečení měst a obcí pitnou vodou při vzniku živelních pohrom a rozsáhlých provozních havárií.
  • Moderní společnost je dnes zcela závislá na fungující infrastruktuře, která dokáže zajistit a uspokojit základní potřeby týkající se technologického zabezpečení dostatečného množství vody, potravin, dodávek elektřiny a tepla, dodávek pohonných hmot, apod., a jejichž nefunkčnost by měla zcela zásadní dopady na naplnění základních lidských potřeb (zdraví, bezpečí) a kvalitu lidského života. Oblast vodního hospodářství se řadí mezi oblasti kritické infrastruktury, které v červenci 2007 schválila Bezpečnostní rada státu. Z toho jasně vyplývá, jak významnou roli vodohospodářská kritická infrastruktura hraje a jak důležitá pro chod státu je její stabilita a tedy i ochrana. Článek prezentuje prvotní výsledky projektu VF20102014, zahájeného v rámci „Bezpečnostního výzkumu Ministerstva vnitra ČR pro potřeby státu v letech 2010 až 2015“ (BV II/1 – VZ), který se zabývá: Posuzováním bezpečnosti prvků kritické infrastruktury a alternativními možnostmi zvýšení zabezpečení měst a obcí pitnou vodou při vzniku živelních pohrom a rozsáhlých provozních havárií. (cs)
Title
  • Drinking Water Supply Security in Crisis Situations (en)
  • Zabezpečení zásobování pitnou vodou v případě krizových situací
  • Zabezpečení zásobování pitnou vodou v případě krizových situací (cs)
skos:prefLabel
  • Drinking Water Supply Security in Crisis Situations (en)
  • Zabezpečení zásobování pitnou vodou v případě krizových situací
  • Zabezpečení zásobování pitnou vodou v případě krizových situací (cs)
skos:notation
  • RIV/47307218:_____/13:#0000162!RIV13-MV0-47307218
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(VF20102014009)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 117706
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/47307218:_____/13:#0000162
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • drinking water supply, population protection, safe research, distribution system, municipalities, risk analysis, crisis situations (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [248E754FCD5E]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Caletková, Jana
  • Beneš, Ivan
  • Gebhartová, Jana
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software