About: Protection against blackout RESPO (Resilient Power - resilient electricity)     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The paper presents research pilot project in the field of smart grid. The research project No2A-1TP1/065 „Increasing the resilience of the distribution system against long-term transmission grid blackout in order to enhance public safety” was partly supported by the Czech Ministry of Industry and Trade in the framework of “Sustainable prosperity” program. The solution is unique not only within the Czech Republic but aslo within the EU. Tests in the real environment were carried out On September 15th 2011. Pilot project has confirmed that it is possible in case of system failure to disconnect from transmission grid and create island operation of distribution grid in milliseconds. Thus local generators (e.g. district heating plants) can selectively supply electricity to important consumers and appliances - exactly as planned in advance in an emergency plan. Blackout and long-term power outage is perceived as one of the most serious threats to economic development and security. By using selective demand side management and island operation it is possible to maintain the operation of hospitals, ATMs, water supply and other major systems of critical infrastructure that are important for our lives. (en)
  • Představený výsledků řešení výzkumného projektu 2A-1TP1/065 „Zvýšení odolnosti distribuční soustavy proti důsledkům dlouhodobého výpadku přenosové soustavy ČR s cílem zvýšení bezpečnosti obyvatel“ podpořeného z programu Ministerstva průmyslu a obchodu „Trvalá prosperita“. Toto řešení je unikátní nejen v rámci ČR, ale i v rámci EU. Dne 15. 9. 2011 byly provedeny zkoušky v reálném prostředí. Potvrdilo se, že je možné při výpadku elektrické energie ve zlomku sekundy přepojit elektrickou síť tak, aby vytvořila ostrov, ve kterém jsou místní zdroje schopny pokrýt spotřebu nejdůležitějších odběrných míst – přesně tak, jak je předem naplánováno v krizovém plánu. Déletrvající výpadek zásobování elektřinou velkého rozsahu (blackout) je vnímán jako jedno z nejzávažnějších ohrožení bezpečnosti obyvatel a ekonomického vývoje. Řízenou dodávkou elektřiny pro vybrané spotřebitele a spotřebiče je možné následky blackoutu zmírnit, pokud dokážeme udržet chod nemocnic, bankomatů, vodáren, kanalizace a dalších významných systémů kritické infrastruktury, které bereme již jako samozřejmé, ale bez nichž může a také dochází k tragickým důsledkům pro naše životy.
  • Představený výsledků řešení výzkumného projektu 2A-1TP1/065 „Zvýšení odolnosti distribuční soustavy proti důsledkům dlouhodobého výpadku přenosové soustavy ČR s cílem zvýšení bezpečnosti obyvatel“ podpořeného z programu Ministerstva průmyslu a obchodu „Trvalá prosperita“. Toto řešení je unikátní nejen v rámci ČR, ale i v rámci EU. Dne 15. 9. 2011 byly provedeny zkoušky v reálném prostředí. Potvrdilo se, že je možné při výpadku elektrické energie ve zlomku sekundy přepojit elektrickou síť tak, aby vytvořila ostrov, ve kterém jsou místní zdroje schopny pokrýt spotřebu nejdůležitějších odběrných míst – přesně tak, jak je předem naplánováno v krizovém plánu. Déletrvající výpadek zásobování elektřinou velkého rozsahu (blackout) je vnímán jako jedno z nejzávažnějších ohrožení bezpečnosti obyvatel a ekonomického vývoje. Řízenou dodávkou elektřiny pro vybrané spotřebitele a spotřebiče je možné následky blackoutu zmírnit, pokud dokážeme udržet chod nemocnic, bankomatů, vodáren, kanalizace a dalších významných systémů kritické infrastruktury, které bereme již jako samozřejmé, ale bez nichž může a také dochází k tragickým důsledkům pro naše životy. (cs)
Title
  • Protection against blackout RESPO (Resilient Power - resilient electricity) (en)
  • Ochrana proti blackoutu RESPO (REsilient Power – odolná elektřina)
  • Ochrana proti blackoutu RESPO (REsilient Power – odolná elektřina) (cs)
skos:prefLabel
  • Protection against blackout RESPO (Resilient Power - resilient electricity) (en)
  • Ochrana proti blackoutu RESPO (REsilient Power – odolná elektřina)
  • Ochrana proti blackoutu RESPO (REsilient Power – odolná elektřina) (cs)
skos:notation
  • RIV/47307218:_____/11:00000044!RIV12-MPO-47307218
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(2A-1TP1/065)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 217482
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/47307218:_____/11:00000044
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • energy security,ctitical infrastructure resilience, island operation (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...i/riv/kodPristupu
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [C548C2593470]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Lázně Bohdaneč
http://linked.open...telVyzkumneZpravy
  • Sborník z konference: Bezpečná společnost 2011. Podtitul: Bezpečná společnost v kontextu ochrany obyvatelstva, sociální a kritické infrastruktury
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Caletková, Jana
  • Beneš, Ivan
http://linked.open...rzeVyzkumneZpravy
  • Bezpečná společnost 2011
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software