About: Energy security, energy consumption and impact on the economy of the CR     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Lecture at event „Week of theory and practice in economy“ that took place in Institute of Economics and Management at Faculty of Economics and Administration – University of Pardubice 19 – 22 October 2009. Current geopolitical situation is tied up with issues of global energy security. Ensuring access to energy sources is reflected to states diplomacy as well as to military doctrines. Due to limited fossil sources of energy and climate change, we can expect more frequent crisis situations with consequence of bigger social demand for securing population protection. Some prolonged blackouts on a large scale can cause serious losses and these can lead to destabilisation of political system. (en)
  • Přednáška v rámci %22Týdne teorie a praxe v ekonomice%22 konaném ve dnech 19. - 22. 10. 2009 v Ústavu ekonomiky a managementu na Ekonomicko-správní fakultě Univerzity Pardubice. Současná geopolitická situace je do značné míry svázána s otázkami globální energetické bezpečnosti. Snaha zajistit si í přístup ke zdrojům energie se odráží nejen v diplomacii států, ale i v tvorbě vojenských doktrín. V důsledku omezenosti fosilních zdrojů energie a klimatických změn lze očekávat vyšší četnost krizových situací různého původu, z čehož plyne vyšší společenská poptávka po zabezpečení ochrany obyvatelstva. Některé déletrvající výpadky energie velkého rozsahu (zejména elektřiny) mohou způsobit nedozírné ztráty a ty mohou vést až k destabilizaci politického systému.
  • Přednáška v rámci %22Týdne teorie a praxe v ekonomice%22 konaném ve dnech 19. - 22. 10. 2009 v Ústavu ekonomiky a managementu na Ekonomicko-správní fakultě Univerzity Pardubice. Současná geopolitická situace je do značné míry svázána s otázkami globální energetické bezpečnosti. Snaha zajistit si í přístup ke zdrojům energie se odráží nejen v diplomacii států, ale i v tvorbě vojenských doktrín. V důsledku omezenosti fosilních zdrojů energie a klimatických změn lze očekávat vyšší četnost krizových situací různého původu, z čehož plyne vyšší společenská poptávka po zabezpečení ochrany obyvatelstva. Některé déletrvající výpadky energie velkého rozsahu (zejména elektřiny) mohou způsobit nedozírné ztráty a ty mohou vést až k destabilizaci politického systému. (cs)
Title
  • Energy security, energy consumption and impact on the economy of the CR (en)
  • Energetická bezpečnost, energetická náročnost a dopady na ekonomiku ČR
  • Energetická bezpečnost, energetická náročnost a dopady na ekonomiku ČR (cs)
skos:prefLabel
  • Energy security, energy consumption and impact on the economy of the CR (en)
  • Energetická bezpečnost, energetická náročnost a dopady na ekonomiku ČR
  • Energetická bezpečnost, energetická náročnost a dopady na ekonomiku ČR (cs)
skos:notation
  • RIV/47307218:_____/09:00000011!RIV12-MPO-47307218
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(2A-2TP1/003)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 313187
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/47307218:_____/09:00000011
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • energy security, ctitical infrastructure resilience, black start (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...i/riv/kodPristupu
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [79E076F97A06]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Beneš, Ivan
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software