About: Jakost sladu v závislosti na odrůdě, ročníku a technologii sladování u jarního ječmene     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • U souboru tří sladovnických odrůd ječmene jarního byly v ročnících 1994-1996 sledovány jednotlivé parametry sladovnické jakosti a možnosti jejich ovlivnění čtyřmi různými technologiemi sladování. Výsledky sladovacích technologií zhodnocené analýzou variance prokázaly vysoce průkazný vliv (P=0,01) odrůdy na obsah extraktu sladu a diastatickou mohutnost,průkazný P=0,05)na obsah relativního extraktu a Kolbachova čís.,nevýznamný vliv na konečný stupeň prokvašení,friabilitu sladu a obsah bílkovin.Ročník ve srovnání s odrůdou prokázal převažující vliv na hodnoty bílkovin,konečného stupně prokvašení a friability.Byla stanovena vysoce průkazná korelace mezi obsahem bílkovin v zrně a diastatickou mohutností (r=0,85**)a extraktem sladu(r=-0,49**)a Kolbachovým číslem r=-0,67**)a friabilitou(r=-0,76**).Další velmi důležitý kvalitativní parametr extrakt sladu vysoce kladně(r =0,76**)koreloval s Kolbachovým číslem a průkazně r=0,37*)s relativním extraktem.
  • U souboru tří sladovnických odrůd ječmene jarního byly v ročnících 1994-1996 sledovány jednotlivé parametry sladovnické jakosti a možnosti jejich ovlivnění čtyřmi různými technologiemi sladování. Výsledky sladovacích technologií zhodnocené analýzou variance prokázaly vysoce průkazný vliv (P=0,01) odrůdy na obsah extraktu sladu a diastatickou mohutnost,průkazný P=0,05)na obsah relativního extraktu a Kolbachova čís.,nevýznamný vliv na konečný stupeň prokvašení,friabilitu sladu a obsah bílkovin.Ročník ve srovnání s odrůdou prokázal převažující vliv na hodnoty bílkovin,konečného stupně prokvašení a friability.Byla stanovena vysoce průkazná korelace mezi obsahem bílkovin v zrně a diastatickou mohutností (r=0,85**)a extraktem sladu(r=-0,49**)a Kolbachovým číslem r=-0,67**)a friabilitou(r=-0,76**).Další velmi důležitý kvalitativní parametr extrakt sladu vysoce kladně(r =0,76**)koreloval s Kolbachovým číslem a průkazně r=0,37*)s relativním extraktem. (cs)
  • One-third of spring barley production is used for malt, and subsequently beer production in 1994-1996.Changed conditions of malting processes showed highly significant effects on Kolbach index, diastatic power and final attenuation. Relative extract at 45°C and malt friability were affected only significantly (P=0.05). The analysis showed that the adjusted malting process could not affect values of the decisive malting parameter, malt extract content, and protein content either. Most of all, the highly significant positive correlation was found between grain protein content and diastatic power (r=0.85**). Highly significant negative correlations were assessed between grain protein content and the following parameters: malt extract (r=-0.49**), Kolbach index (r=-0.67**), and friability (r=-0.76**). Other very important qualitative parameter, malt extract, correlated with Kolbach index highly significantly (r=0.76**) and with relative extract significantly (r=0.37**). (en)
Title
  • Jakost sladu v závislosti na odrůdě, ročníku a technologii sladování u jarního ječmene
  • Jakost sladu v závislosti na odrůdě, ročníku a technologii sladování u jarního ječmene (cs)
  • Malting quality in dependence on genotype, year and malting technology in spring barley (en)
skos:prefLabel
  • Jakost sladu v závislosti na odrůdě, ročníku a technologii sladování u jarního ječmene
  • Jakost sladu v závislosti na odrůdě, ročníku a technologii sladování u jarního ječmene (cs)
  • Malting quality in dependence on genotype, year and malting technology in spring barley (en)
skos:notation
  • RIV/46904841:_____/98:00010387!RIV/2005/GA0/048415/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 45-50
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(GA510/94/1441)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 2
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 770694
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/46904841:_____/98:00010387
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • spring barley;malting quality;variety;qualitative parameters;year;malting process (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [1D883784E3B4]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Rostlinná Výroba
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 44
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Špunarová, Marie
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software