About: Software dimenzování elektrických pohonů výrobních strojů     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Program řeší dimenzování pohonů tříosého systému brusky radiálních vaček. Systém NC os je založen na dvou osách s posuvným pohybem (V, Z) a jedné ose s rotačním pohybem (C). Interpolující osy jsou rotační C a posuvná V, přičemž osa C je unášená osou V. Osa Z je přistavovací s definovanou zdvihovou závislostí, která je nezávislá na kontuře obráběné vačky. Výchozí informací pro dimenzování pohonů je kontura radiální vačky a celá řada konstrukčních a technologických parametrů, jako je krouticí moment vřetene, průměr nástroje, posuv po povrchu vačky atd. Koncepčně je uvažováno s mechanismy s konstantním převodem mezi pracovním pohybem os a servomotorem. Jde o převodovky a kuličkové šrouby. Výsledkem jsou pak požadované parametry servomotorů jednotlivých os. Jsou to hnací momenty (maximální, efektivní) a otáčky (maximální). Rovněž je posouzena polohová odchylka způsobená poddajnostmi převodových mechanismů.
  • Program řeší dimenzování pohonů tříosého systému brusky radiálních vaček. Systém NC os je založen na dvou osách s posuvným pohybem (V, Z) a jedné ose s rotačním pohybem (C). Interpolující osy jsou rotační C a posuvná V, přičemž osa C je unášená osou V. Osa Z je přistavovací s definovanou zdvihovou závislostí, která je nezávislá na kontuře obráběné vačky. Výchozí informací pro dimenzování pohonů je kontura radiální vačky a celá řada konstrukčních a technologických parametrů, jako je krouticí moment vřetene, průměr nástroje, posuv po povrchu vačky atd. Koncepčně je uvažováno s mechanismy s konstantním převodem mezi pracovním pohybem os a servomotorem. Jde o převodovky a kuličkové šrouby. Výsledkem jsou pak požadované parametry servomotorů jednotlivých os. Jsou to hnací momenty (maximální, efektivní) a otáčky (maximální). Rovněž je posouzena polohová odchylka způsobená poddajnostmi převodových mechanismů. (cs)
  • The program is intended for drives dimensioning of three-axis grinding machine of radia cams. NC system is based on two axes with translational movement (V, Z) and on one axis with a rotary motion (C). The rotation axis C and sliding axis V are interpolated. The basic information for the design of actuators is radial cam contour and a number of structural and technological parameters such as spindle torque, tool diameter, etc.. The mechanisms with a constant transmission between servomotor and working axis are used. They are standard gear and ball screws. The results are parameters of each servo axis. They are the driving torque (maximum, effective) and speed (maximum). The positional deviation is also considered. (en)
Title
  • Software dimenzování elektrických pohonů výrobních strojů
  • Software dimenzování elektrických pohonů výrobních strojů (cs)
  • The software for design of electrical drives of the manufacturing machines. (en)
skos:prefLabel
  • Software dimenzování elektrických pohonů výrobních strojů
  • Software dimenzování elektrických pohonů výrobních strojů (cs)
  • The software for design of electrical drives of the manufacturing machines. (en)
skos:notation
  • RIV/46709002:_____/13:#0000592!RIV14-TA0-46709002
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(TA02010247)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Rychlý návrh a dimenzování pohonů při návrhu výrobních částí jednoúčelových strojů, úspora času 20%, finanční úspora 10%
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 106048
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/46709002:_____/13:#0000592
http://linked.open...terniIdentifikace
  • Dimenzování pohonů
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • servomotor; dimensioning; electronic cams (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [857F55495912]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Programový prostředej k rychlému a jednoduchému dimenzování pohonů při návrhu jednoúčelových obráběcích strojů. Poskytuje komplexní informace nutné k výběru pohonu na základě uživatelem definovaných startovacích parametrů - typ stroje, typ obráběcího nástroje, podmínky obrábění, obráběný polotovar, aj. Dle smlouvy z 19. 3. 2012 s ZČU Plzeň, Osoba: Jirásko Petr, Crhák Vladislav, VUTS a.s. Liberec, Svárovská 619, Liberec. petr.jirasko@vuts.cz, vladislav.crhak@vuts.cz
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Crhák, Vladislav
  • Jirásko, Petr
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software