About: Functional specimen of backlash-free gear-box, positioned on the anchor of inductive motor     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • A backlash-free gearbox that can be installed into the fronts of induction motors. The integrated backlash-free gearbox forms together with the electromotor a structural unit that is located in the common chassis. The principle is to use two identical planetary gears without central wheels, with one satellite and an Oldham coupling. The main advantage of this solution is a considerable saving of built-in space with the application which is achieved by an overall compact design of the equipment. The definition of the tolerances will be solved by adjusting the relative position of the crown wheels. This position is fixed in the chassis with the connection with shaped contact of the unique design which is the subject of patent protection (en)
  • Bezvůlová převodovka, kterou je možné montovat do čel indukčních motorů. Integrovaná bezvůlová převodovka tvoří společně s elektromotorem konstrukční celek, který je umístěn ve společném šasi. Principem je použití dvou shodných planetových soukolí bez centrálních kol, s jedním satelitem a Oldhamovou spojkou. Hlavní výhodou tohoto řešení je značná úspora zástavbového prostoru při aplikaci, které je dosaženo celkově kompaktní konstrukcí zařízení. Vymezení vůlí je řešeno seřízením vzájemné polohy korunových kol. Tato poloha je v šasi fixována spojem s tvarovým stykem unikátní konstrukce, která je předmětem patentové ochrany.
  • Bezvůlová převodovka, kterou je možné montovat do čel indukčních motorů. Integrovaná bezvůlová převodovka tvoří společně s elektromotorem konstrukční celek, který je umístěn ve společném šasi. Principem je použití dvou shodných planetových soukolí bez centrálních kol, s jedním satelitem a Oldhamovou spojkou. Hlavní výhodou tohoto řešení je značná úspora zástavbového prostoru při aplikaci, které je dosaženo celkově kompaktní konstrukcí zařízení. Vymezení vůlí je řešeno seřízením vzájemné polohy korunových kol. Tato poloha je v šasi fixována spojem s tvarovým stykem unikátní konstrukce, která je předmětem patentové ochrany. (cs)
Title
  • Functional specimen of backlash-free gear-box, positioned on the anchor of inductive motor (en)
  • Funkční vzorek bezvůlové převodovky, umístěné na kotvě indukčního motoru
  • Funkční vzorek bezvůlové převodovky, umístěné na kotvě indukčního motoru (cs)
skos:prefLabel
  • Functional specimen of backlash-free gear-box, positioned on the anchor of inductive motor (en)
  • Funkční vzorek bezvůlové převodovky, umístěné na kotvě indukčního motoru
  • Funkční vzorek bezvůlové převodovky, umístěné na kotvě indukčního motoru (cs)
skos:notation
  • RIV/46709002:_____/11:#0000376!RIV12-MPO-46709002
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(FR-TI1/594)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Speciální použití, malé rozměry. Oproti klasickým převodovkám se předpokládá nižší cena o 30 procent, při zvýšené funkčnosti, díky samonastavitelnému vymezování vůlí.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 200609
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/46709002:_____/11:#0000376
http://linked.open...terniIdentifikace
  • Bezvůlová převodovka
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • backlash-free gear-box (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [E5CCD5849181]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • VÚTS,a.s. Liberec
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Funkční vzorek bezvůlové převodovky, kterou je možné montovat do čel indukčních motorů. Integrovaná převodovka tvoří s elektromotorem konstrukční celek, který je umístěn ve společném šasi a který umožňuje reverzační bezvůlovou funkci s předpokládaným převodovým poměrem od 1:5 do 1:20. Principem je použití dvou shodných planetových soukolí bez centrálních kol, s jedním satelitem a Oldhamovou spojkou. Hlavní výhodou kompaktní konstrukce je značná úspora zástavbového prostoru. Vymezení vůlí je řešeno seřízením vzájemné polohy korunových kol. Tato poloha je v šasi fixována spojem s tvarovým stykem unikátní konstrukce, která je předmětem patentové ochrany. Vyvinuto a věřeno v rámci FR-TI1/594 z 29. 7. 2009 pro VUTS, a.s. IČ 46709002. Smlouva o využití výsledků bude uzavřena s MPO.
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Havlík, Jaroslav
  • Klouček, Vojtěch
  • Stejskal, Milan
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 24 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software