About: hydrogen generator prototype     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Vodíkový generátor je konstruován jako samostatné zařízení generující aditivum ve formě Brownova plynu. Zařízení funguje na bázi elektrolytického rozkladu vody s produkcí vodíku a kyslíku ve stanoveném poměru. Vodíkový generátor je konstruován s ohledem na bezúdržbový provoz a snadnou instalaci. Napájení je řešeno standardním konektorem s centrálním vypínačem, na který je přivedeno síťové napětí. Ovládání a informace o funkčních stavech vodíkového generátoru jsou vyobrazeny na displeji s ovládacími tlačítky, přičemž je možná dílčí komunikace externího stanoviště přes sériovou linku, kterou je možné využít i pro kontinuální sběr dat funkcí a procesů probíhajících v jednotce vodíkového generátoru. Vodíkový generátor je osazen integrovanou nádrží na destilovanou vodu, která zaštítí základní dobu provozu. Nádrž je osazena nalévacím hrdlem umístěným na čelní straně jednotky v těsné blízkosti výstupního segmentu plynné směsi, určeného k připojení návazného zařízení. Vodíkový generátor je z vrchní strany osazen revizním otvorem, který slouží pro kontrolu a pravidelnou údržbu hlavních subsystémů a vnitřních vedení. Na pravém boku jsou pak situována zabezpečená dvířka určená k přístupu a údržbě nebo revizi elektrického zařízení umístěného v rozvaděči. Rozvaděč je dále opatřen skupinou větracích mřížek nezbytných pro průchod vzduchu potřebného k chlazení celého subsystému. Přímé chlazení subsystémů jednotky, zejména elektrolyzéru a cirkulujícího elektrolytu v chladícím okruhu je zabezpečeno prouděním vzduchu skupinou středových otvorů. Jednotka je celkově krytovaná a ve spodní části základního rámu opatřena madly k manipulaci.
  • Vodíkový generátor je konstruován jako samostatné zařízení generující aditivum ve formě Brownova plynu. Zařízení funguje na bázi elektrolytického rozkladu vody s produkcí vodíku a kyslíku ve stanoveném poměru. Vodíkový generátor je konstruován s ohledem na bezúdržbový provoz a snadnou instalaci. Napájení je řešeno standardním konektorem s centrálním vypínačem, na který je přivedeno síťové napětí. Ovládání a informace o funkčních stavech vodíkového generátoru jsou vyobrazeny na displeji s ovládacími tlačítky, přičemž je možná dílčí komunikace externího stanoviště přes sériovou linku, kterou je možné využít i pro kontinuální sběr dat funkcí a procesů probíhajících v jednotce vodíkového generátoru. Vodíkový generátor je osazen integrovanou nádrží na destilovanou vodu, která zaštítí základní dobu provozu. Nádrž je osazena nalévacím hrdlem umístěným na čelní straně jednotky v těsné blízkosti výstupního segmentu plynné směsi, určeného k připojení návazného zařízení. Vodíkový generátor je z vrchní strany osazen revizním otvorem, který slouží pro kontrolu a pravidelnou údržbu hlavních subsystémů a vnitřních vedení. Na pravém boku jsou pak situována zabezpečená dvířka určená k přístupu a údržbě nebo revizi elektrického zařízení umístěného v rozvaděči. Rozvaděč je dále opatřen skupinou větracích mřížek nezbytných pro průchod vzduchu potřebného k chlazení celého subsystému. Přímé chlazení subsystémů jednotky, zejména elektrolyzéru a cirkulujícího elektrolytu v chladícím okruhu je zabezpečeno prouděním vzduchu skupinou středových otvorů. Jednotka je celkově krytovaná a ve spodní části základního rámu opatřena madly k manipulaci. (cs)
  • The hydrogen generator is constructed as a separate device that generates an additive in the form of Brown gas. The device operates on the basis of electrolytic decomposition of water with final produce hydrogen and oxygen at a specified rate. The hydrogen generator is designed to be maintenance-free operating and easy installation. Power is supplied by standard connector with a central switch connected on the mains voltage. Control and information about the functional state of the hydrogen generator are shown on the display with control buttons. The hydrogen generator can be connected by serial line with external control room. Serial line can be used for continuous record of functions and processes data in the hydrogen generator unit too. The hydrogen generator is equipped with integrated reservoir for distilled water, which provides the basic operating time. Reservoir is equipped with a filler neck positioned on front of unit close to the output segment of gaseous mixture. This output segment is used to connect the the follow-up device. The hydrogen generator is equipped with inspection opening on the top, which is used to control and regular maintenance of the main subsystems and internal conductions. The secured door is situated on the right side, which is used to access and maintenance or inspection of electrical equipment installed within the switchgear. The switchgear is further provided with a plurality of ventilation grids necessary for air passage needed to cool the entire subsystem. Direct cooling of unit subsystems, especially the electrolyzer and the electrolyte circulating in the refrigerant circuit, is ensured by airflow going through the center openings.The unit is generally cased and it’s fitted with handles for manipulating at the bottom of the base frame. (en)
Title
  • hydrogen generator prototype (en)
  • prototyp generátoru vodíku
  • prototyp generátoru vodíku (cs)
skos:prefLabel
  • hydrogen generator prototype (en)
  • prototyp generátoru vodíku
  • prototyp generátoru vodíku (cs)
skos:notation
  • RIV/46578021:_____/12:#0000011!RIV13-TA0-46578021
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(TA01021601)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • snížení spotřeby základního paliva u konkrétní aplikace až o 10%
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 163126
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/46578021:_____/12:#0000011
http://linked.open...terniIdentifikace
  • FPT HHO 1
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Hydrogen, control, dosing (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [EB6B479F855C]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Vodíkový generátor je tvořen elektronickým systémem situovaným v rozvaděči jednotky a skupinou mechanických subsystémů umístěných v přilehlé komoře.Elektronický systém je tvořen řídicí a výkonovou částí, výkonová část je vedením propojena s elektrolyzérem a dílčími prvky jednotlivých subsystémů.Nastavením žádané hodnoty výstupu plynu,jednotka vyhodnotí okolní a stavové podmínky,kterým přizpůsobí systémové hodnoty k vytvoření žádaného objemu.Mezi mechanické subsystémy se řadí elektrolyzér,zásobník elektrolytu s odlučovací nádobou,chladící jednotka a nádrž, dílčí prvky - základový skelet,krytování.Subsystémy jsou osazeny senzorickým vybavením k monitorování funkčních vlastností a stavů,měřené hodnoty jsou kontinuálně zaznamenávány do vnitřní paměti.Vstupní proud 230V;Pracovní napětí 110V;Příkon systému 2400W;Objem nádrže 11,5 l;Počet elektrod 55;Objem elektrolytu 10,5 l;Výstupní objem plynu max 12 l/min;Suchá hmotnost–99,9 kg;Rozměry:Šířka–650 mm;Výška–470 mm;Hloubka-505
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Haladová, Petra
  • Molenda, Mieczyslaw
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 77 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software