About: prototypes screw pressing geometry     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Prototypové lisovací geometrie byly vyvinuté a úspěšně ověřené v průběhu projektu pro 11 různých olejnatých materiálů. Jsou přizpůsobeny pro různé úpravy lisovaného materiálu, včetně loupání a odslupkování, pro lisování jednostupňově, dvoustupňově, za studena, za tepla, s extrudéry. Dále jsou upraveny pro lisování v pěti výkonových kategoriích, od 200 kg/hod do 5000 kg/hod zpracovaného semene. Lisovací geometrie se rozumí šneky, kónické části nazývané vložky a lamely. V současné době jsou vyráběny a dodávány v lisech Farmet a.s., v souladu se smlouvou o využití výsledků výzkumu a vývoje 2012/FR-TI1/369 ze dne 29.6.2012.
  • Prototypové lisovací geometrie byly vyvinuté a úspěšně ověřené v průběhu projektu pro 11 různých olejnatých materiálů. Jsou přizpůsobeny pro různé úpravy lisovaného materiálu, včetně loupání a odslupkování, pro lisování jednostupňově, dvoustupňově, za studena, za tepla, s extrudéry. Dále jsou upraveny pro lisování v pěti výkonových kategoriích, od 200 kg/hod do 5000 kg/hod zpracovaného semene. Lisovací geometrie se rozumí šneky, kónické části nazývané vložky a lamely. V současné době jsou vyráběny a dodávány v lisech Farmet a.s., v souladu se smlouvou o využití výsledků výzkumu a vývoje 2012/FR-TI1/369 ze dne 29.6.2012. (cs)
  • Prototype pressing geometries were developed and successfully tested during the project for 11 different oil materials. One level pressing and two level pressing technologies are adapted for various modifications of the pressed material, including dehulling and dehusking. Geometries are designed for cold or hot pressing, for combination of pressing and extrusion. They are adapted for pressing in five various performance categories, from 200 kg/hour to 5000 kg/hour of the processed seeds. Pressing geometry incudes screws, cone parts called inserts and lamellas. There are currently produced and supplied in presses Farmet a. s. in accordance to the agreement of the use of research and development 2012/FR-TI1/369, from 29th, June 2012.. (en)
Title
  • prototypes screw pressing geometry (en)
  • prototypové šnekové lisovací geometrie
  • prototypové šnekové lisovací geometrie (cs)
skos:prefLabel
  • prototypes screw pressing geometry (en)
  • prototypové šnekové lisovací geometrie
  • prototypové šnekové lisovací geometrie (cs)
skos:notation
  • RIV/46504931:_____/12:#0000007!RIV13-MPO-46504931
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I, P(FR-TI1/369)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Pomocí nových prototypových geometrií bylo dosaženo zvýšení efektivnosti lisování, zvládnutí lisování nových olejnin, nových technologií lisování. Tím se zvýšila konkurenceschopnost lisů Farmet a.s. Prodejem lisů s novými lisovacími geometriemi se dá očekávat zvýšení tržeb v řádů procent.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 163193
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/46504931:_____/12:#0000007
http://linked.open...terniIdentifikace
  • Šnekové geometrie TIP
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • prototype, screw, insert, lamella, pressing geometry (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [6A2BA8E752A3]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Nové lisovací geometrie byly uvolněny do výroby dle uzavřené smlouvy o využití výsledků 2012/FR-TI1/369 mezi Farmet a.s. a MPO dne 29.6.2012. Dosažené parametry v projektu tak budou porovnány s dosahovanými parametry u zákazníků na nových lisovacích geometriích. Nepříklad pro řepku by zbytkový tuk při dodržení požadovaných vstupních parametrů měl být do 12 % za studena jednostupňově, do 10 % za studen a dvoustupňpvě, do 8,5 % za tepla jednostupňově, do 7,05 za tepla dvoustupňově. Využíváno u příjemce Farmet a.s., IČ 46504931. Odpovědná osoba pro jednání Ing. Jaroslav Potoček, mob. 602178327, j.potocek@farmet.cz
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hanuš, Jiří
  • Bareš, Josef
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software