About: Experimentální zařízení pro instrumentované měření permeability organického filtrátu     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Experimentální zařízení pro instrumentované měření permeability organického filtrátu je laboratorní zařízení vyvinuté k měření permeability difúzního toku tekutiny olejninovým komprimátem. Cílem experimentu je stanovit difúzní permeabilitu komprimátu při různé tlakové nebo objemové kompresi vzorku. Difúzní tok přes porézní médium je zásadně ovlivněn velikostí a morfologií pórů v materiálu, jež se mění se stupněm komprese i teploty. Výsledky těchto experimentů jsou zásadní pro navrhování efektivních lisovacích procesů, jejichž cílem je oddělení intersticiální tekutiny. Zařízení se sestává ze speciálně upraveného pístu, který dovoluje injektovat tekutinu o kontrolovaném tlaku do prostoru pod pístem a difúzí přes testovaný materiál. Další částí je separátor oleje se vzduchovou tryskou, jehož funkce je transport protlačené tekutiny na váhu stanovující rychlost difuzního toku
  • Experimentální zařízení pro instrumentované měření permeability organického filtrátu je laboratorní zařízení vyvinuté k měření permeability difúzního toku tekutiny olejninovým komprimátem. Cílem experimentu je stanovit difúzní permeabilitu komprimátu při různé tlakové nebo objemové kompresi vzorku. Difúzní tok přes porézní médium je zásadně ovlivněn velikostí a morfologií pórů v materiálu, jež se mění se stupněm komprese i teploty. Výsledky těchto experimentů jsou zásadní pro navrhování efektivních lisovacích procesů, jejichž cílem je oddělení intersticiální tekutiny. Zařízení se sestává ze speciálně upraveného pístu, který dovoluje injektovat tekutinu o kontrolovaném tlaku do prostoru pod pístem a difúzí přes testovaný materiál. Další částí je separátor oleje se vzduchovou tryskou, jehož funkce je transport protlačené tekutiny na váhu stanovující rychlost difuzního toku (cs)
  • This laboratory instrumentwas designed and constructed for aninstrumented measurement of the diffuse permeability of biogenous porous materials made of compressed oilseeds. The aim of the experiment is to identify the effective permeability of the sample at different states of its compression. The diffuse flow is significantly affected by the size and morphology of the pores inside the matrix, which vary with compression stage or temperature. Results of these experiments are critical for designing effectiveextrusion expelling technologies. (en)
Title
  • Experimentální zařízení pro instrumentované měření permeability organického filtrátu
  • Experimentální zařízení pro instrumentované měření permeability organického filtrátu (cs)
  • Experimental device for the instrumented measurement of the diffuse permeability of the biogenous filtercake (en)
skos:prefLabel
  • Experimentální zařízení pro instrumentované měření permeability organického filtrátu
  • Experimentální zařízení pro instrumentované měření permeability organického filtrátu (cs)
  • Experimental device for the instrumented measurement of the diffuse permeability of the biogenous filtercake (en)
skos:notation
  • RIV/46504931:_____/11:#0000014!RIV13-MPO-46504931
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I, P(FR-TI1/369)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Využíváno příjemcem Farmet a.s., IČ46504931. Tento funkční vzorek umožnuje zlepšení technických parametrů produktů, zvýší konkurenceschopnost, export a zisky v řádu procent.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 198917
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/46504931:_____/11:#0000014
http://linked.open...terniIdentifikace
  • Přípravek permeabilita
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Permeability, expelling, diffusion, porous media, experiment, oilseed (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [5B6EE13D19A7]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Experimentální zařízení pro instrumentované měření permeability organického filtrátu je laboratorní zařízení vyvinuté k měření permeability difúzního toku tekutiny olejninovým komprimátem.Využíváno příjemcem Farmet a.s., IČ46504931. Odpovědná osoba pro jednání Ing. Jaroslav Potoček, mob. 602178327, j.potocek@farmet.cz. Smlouva mezi příjemcem a spolupříjemcem projektu MPO FR – TI 1/369 ze dne 23.11.2009. Experimentální zařízení pro instrumentované měření permeability organického filtrátu je laboratorní zařízení vyvinuté k měření permeability difúzního toku tekutiny olejninovým komprimátem. Cílem experimentu je stanovit difúzní permeabilitu komprimátu při různé tlakové nebo objemové kompresi vzorku. Difúzní tok přes porézní médium je zásadně ovlivněn velikostí a morfologií pórů v materiálu, jež se mění se stupněm komprese i teploty. Výsledky těchto experimentů jsou zásadní pro navrhování efektivních lisovacích procesů, jejichž cílem je oddělení intersticiální tekutiny.
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hanuš, Jiří
  • Bareš, Josef
  • Očenášek, J.
  • Voldřich, J.
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software