About: The practice of distance education at a higher education institution     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The distance form of education has been practised for several years at the J. A. Komensky University Prague. Particularly within the frame of the master´s studies and that, so far, in one course only. The experience within distance form of study is therefore restricted, however, with the advantage of the course being fully realised according to the pedagogical principles of DE and therefore it is possible to verify the possibilities of their realization and the attitudes of students. We will attempt to summarize the experience based on analysis of students´ evaluation which has been realised in two successive years. The goal of this article is to evaluate the situation of distance education under the frame of higher education study programme, which is studied predominantly by adult employed individuals, find out and analyse their subjective opinions, and poinf out the foremost advantages and disadvantages of such form of study from their point of wiew. (en)
  • Distanční forma vzdělávání je již několik let realizována na Univerzitě J. A. Komenského Praha. Děje se tak v rámci navazujícího magisterského studijního programu, zatím pouze v jednom studijním předmětu. Zkušenosti s realizací distančního studia jsou tedy doposud omezené, výhodou však je, že předmět je realizován plně podle pedagogických zásad distančního vzdělávání a můžeme si tak ověřit možnosti jejich aplikace a přístup studentů. Pokusíme se shrnout zkušenosti na základe analýzy hodnocení studentů, které bylo ve dvou po sobě jdoucích letech realizováno. Cílem příspěvku je posoudit situaci s realizací standardního distančního vzdělávání v rámci vysokoškolského studijního programu, který studují převážně dospělí zaměstnaní jedinci, zjistit a analyzovat jejich subjektivní názory a vytipovat největší výhody a nevýhody této formy studia z pohledu samotných studujících.
  • Distanční forma vzdělávání je již několik let realizována na Univerzitě J. A. Komenského Praha. Děje se tak v rámci navazujícího magisterského studijního programu, zatím pouze v jednom studijním předmětu. Zkušenosti s realizací distančního studia jsou tedy doposud omezené, výhodou však je, že předmět je realizován plně podle pedagogických zásad distančního vzdělávání a můžeme si tak ověřit možnosti jejich aplikace a přístup studentů. Pokusíme se shrnout zkušenosti na základe analýzy hodnocení studentů, které bylo ve dvou po sobě jdoucích letech realizováno. Cílem příspěvku je posoudit situaci s realizací standardního distančního vzdělávání v rámci vysokoškolského studijního programu, který studují převážně dospělí zaměstnaní jedinci, zjistit a analyzovat jejich subjektivní názory a vytipovat největší výhody a nevýhody této formy studia z pohledu samotných studujících. (cs)
Title
  • The practice of distance education at a higher education institution (en)
  • Praxe distančního vzdělávání na vysoké škole
  • Praxe distančního vzdělávání na vysoké škole (cs)
skos:prefLabel
  • The practice of distance education at a higher education institution (en)
  • Praxe distančního vzdělávání na vysoké škole
  • Praxe distančního vzdělávání na vysoké škole (cs)
skos:notation
  • RIV/46358978:_____/11:#0000087!RIV12-MSM-46358978
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • N
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1.
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 222613
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/46358978:_____/11:#0000087
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • distance education; adult education; higher education; quality of distance education; advantages and disadvantages distance form of study; student´s evaluation (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [3ED8DCEF24ED]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Andragogická revue
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 3
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Zlámalová, Helena
issn
  • 1804-1698
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software