About: Prototyp manipulátoru pro ultrazvukovou diagnostiku svarů potrubí jaderných elektráren     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • The real prototype of the manipulator for ultrasonic NDT of pipe weld of complex geometry was developed. The manipulator architecture was designed based on the requirements on demanded pipe welds trajectory and minimizing the overall external dimensions of the manipulator. There are 5 DoFs of the manipulator end-effector which makes possible to position the UZ transducer in any position and orientation relative to tested weld. The control system of manipulator is fully implemented in the real time control system REX (functional blocks for motion control were implemented according to PLC Open Motion Control). User interface and visualization are realized via developed methods for visualizing the control processes in standard web browsers. The entire system including manipulator, user interface and visualization and stand-alone application for pipe welds generating was successfully tested on real pipe test sample. (en)
  • V rámci projektu byl vytvořen funkční prototyp manipulátoru pro ultrazvukové NDT zkoušení potrubních svarů komplexních geometrií. Vlastní architektura manipulátoru byly navržena na základě požadavků na průběh trajektorií jednotlivých svarů potrubí (obvodový svar, podélný svar, svar nátrubku, podélný svar kolene) a s ohledem na minimalizaci vnějších rozměrů manipulátoru. Navržený manipulátor má celkově 5 DoF koncového efektoru a umožňuje polohovat UZ sondu v libovolné pozici a orientaci k testovanému svaru. Řídící systém manipulátoru je kompletně realizován v řídicím systému reálného času REX prostřednictvím funkčních bloků pro řízení pohybu podléhající specifikaci PLC Open Motion Control. Vizualizace a uživatelské rozhraní je realizováno prostřednictvím vyvinuté technologie zobrazování informací formou www stránek v libovolném prohlížeči na cílovém uživatelském PC. Společně s aplikací pro generování trajektorií svarů daných geometrií a parametrů tvoří prototyp manipulátoru a uživatelský interface kompletní systém, který byl úspěšně testován na daných zkušebních tělesech.
  • V rámci projektu byl vytvořen funkční prototyp manipulátoru pro ultrazvukové NDT zkoušení potrubních svarů komplexních geometrií. Vlastní architektura manipulátoru byly navržena na základě požadavků na průběh trajektorií jednotlivých svarů potrubí (obvodový svar, podélný svar, svar nátrubku, podélný svar kolene) a s ohledem na minimalizaci vnějších rozměrů manipulátoru. Navržený manipulátor má celkově 5 DoF koncového efektoru a umožňuje polohovat UZ sondu v libovolné pozici a orientaci k testovanému svaru. Řídící systém manipulátoru je kompletně realizován v řídicím systému reálného času REX prostřednictvím funkčních bloků pro řízení pohybu podléhající specifikaci PLC Open Motion Control. Vizualizace a uživatelské rozhraní je realizováno prostřednictvím vyvinuté technologie zobrazování informací formou www stránek v libovolném prohlížeči na cílovém uživatelském PC. Společně s aplikací pro generování trajektorií svarů daných geometrií a parametrů tvoří prototyp manipulátoru a uživatelský interface kompletní systém, který byl úspěšně testován na daných zkušebních tělesech. (cs)
Title
  • Prototyp manipulátoru pro ultrazvukovou diagnostiku svarů potrubí jaderných elektráren
  • Prototyp manipulátoru pro ultrazvukovou diagnostiku svarů potrubí jaderných elektráren (cs)
  • Prototype of universal manipulator for ultrasonic weld inspection (en)
skos:prefLabel
  • Prototyp manipulátoru pro ultrazvukovou diagnostiku svarů potrubí jaderných elektráren
  • Prototyp manipulátoru pro ultrazvukovou diagnostiku svarů potrubí jaderných elektráren (cs)
  • Prototype of universal manipulator for ultrasonic weld inspection (en)
skos:notation
  • RIV/46356088:_____/13:#0001561!RIV15-TA0-46356088
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(TA01020457)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Prototyp je plánovaným výstupem projektu TA ČR ALFA TA01020457, jehož ekonomický přínos je definován jako relevantní podíl přínosů projektu.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 100593
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/46356088:_____/13:#0001561
http://linked.open...terniIdentifikace
  • Manipulátor Sáva
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • prototype; manipulator; NDT (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [1770CCE971C1]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Výsledek byl vytvořen, otestován a využíván příjemcem. ÚJV Řež, a.s.; Kontaktní osoba: Ing. Ladislav Horáček, CSc.; Ladislav.Horacek@ujv.cz
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Horáček, Ladislav
  • Schlegel, Miloš
  • Čechura, Tomáš
  • Štětina, Milan
  • Švejda, Martin
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software