About: The preconditions for the nuptiality and reproductive behaviour of the young generation.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Studie se skládá ze tří samostatných částí, které každá z jiného úhlu pohledu reagují na nové trendy demografického - zejména reprodukčního – chování. Snaží se přispět k jeho pochopení a k diskusím o jeho možném budoucím vývoji. První část se zaměřuje především na postoje mladé generace k manželství a rodičovství a na její životní plány. Druhá část přibližuje na pozadí demografických i jiných statistik a mezinárodních srovnání různé názory na současný populační vývoj v ČR. V poslední části je zvláštní pozornost věnována oblasti bydlení jako důležité podmínce samostatnosti mladých rodin. V kontextu analýzy provedených výzkumů je diskutován způsob a míra intervence státu a dalších subjektů (nejen) sociální politiky při řešení tohoto problému.
  • Studie se skládá ze tří samostatných částí, které každá z jiného úhlu pohledu reagují na nové trendy demografického - zejména reprodukčního – chování. Snaží se přispět k jeho pochopení a k diskusím o jeho možném budoucím vývoji. První část se zaměřuje především na postoje mladé generace k manželství a rodičovství a na její životní plány. Druhá část přibližuje na pozadí demografických i jiných statistik a mezinárodních srovnání různé názory na současný populační vývoj v ČR. V poslední části je zvláštní pozornost věnována oblasti bydlení jako důležité podmínce samostatnosti mladých rodin. V kontextu analýzy provedených výzkumů je diskutován způsob a míra intervence státu a dalších subjektů (nejen) sociální politiky při řešení tohoto problému. (cs)
  • The study consists of three independant but complementary parts, each tackling the issue from different points of view. Each perspective wants to give a different emphasis and attentions to various aspects of recent changes in demographic trends, with a special interest to the reproductive behavior of the young generation. The first part focuses mainly on attitudes of young people towards the institutions of family and marriage and on their life plans. The second part discusses different opinions about results of the second demographic transition in the Czech republic and compares them with discussion in other countries facing the same problem. The last part deals with the acute housing problem which the young people are struggling with. In the context of various research analysis it rises above the question about the advisable ways and the degree of state interventions. Eventually, it examines the possibilities of participation of other subjects. (en)
Title
  • The preconditions for the nuptiality and reproductive behaviour of the young generation. (en)
  • Předpoklady sňatkového a rodinného chování mladé generace.
  • Předpoklady sňatkového a rodinného chování mladé generace. (cs)
skos:prefLabel
  • The preconditions for the nuptiality and reproductive behaviour of the young generation. (en)
  • Předpoklady sňatkového a rodinného chování mladé generace.
  • Předpoklady sňatkového a rodinného chování mladé generace. (cs)
skos:notation
  • RIV/45773009:_____/99:#0000126!RIV06-MPS-45773009
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MPS0000000001)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 750655
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/45773009:_____/99:#0000126
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • demography; marriage rate; birth rate; young people; cohabitation; population policy; family planning; reproductive behavior (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [358D8EB3EE70]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Předpoklady sňatkového a rodinného chování mladé generace.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...v/pocetStranKnihy
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kuchařová, Věra
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav práce a sociálních věcí
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software