About: Local and regional family policy in practice     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • This publication primarily presents suggestions for procedures and measures to be taken when implementing family policy on the municipal and regional levels in such fields as services and activities supporting family life, childcare services, housing, employment, leisure time, security and transportation. General foundations, which have been described in detail in the publication Family policy on the municipal and regional levels: Principles and foundations (2014, VÚPSV, v.v.i.) are here developed into a collection of family policy measures which can be implemented in and optimized for municipalities of varying sizes, with a different socio-demographic structure and different economic conditions. While formulating the presented proposals we have taken into account the expectations, demands and roles of the bodies which would be the ones to implement such measures in the real conditions of their regions and municipalities. The proposed measures have been derived by mapping the existing expert knowledge and practical experiences, including best practice examples. They are meant to serve as a methodical basis especially for municipalities to plan and design their family policy, but also for regions and the MoLSA to devise methodical and conceptual guidelines for family policy implemented on lower levels. The project builds on a combination of research methods, including the secondary analysis of documents, a sample survey targeted at representatives of municipalities in the whole of the Czech Republic, and a qualitative research conducted using semi-structured interviews with representatives of regional and municipal authorities and experts. Municipalities’ strategic documents, documents published by relevant organisations, as well as applications to the annual %22Family Friendly Municipality%22 contest have been used as a source of best practice examples. (en)
  • Obsahem této monografie jsou především návrhy postupů a opatření při provádění rodinné politiky na úrovni obcí a krajů v dílčích oblastech, jako jsou služby a aktivity na podporu rodinného života, služby péče o děti, bydlení, zaměstnanost, volný čas, bezpečnost a doprava. Obecná východiska, která byla podrobněji popsána v publikaci Rodinná politika na úrovni obcí a krajů: Principy a východiska, Praha: VÚPSV, v.v.i., 2014, jsou zde rozpracována do souhrnu rodinně-politických opatření, která lze realizovat a specifikovat pro obce různých velikostí, s různou sociodemografickou strukturou a ekonomickými podmínkami. Při formulaci opatření jsou také zohledněna očekávání, požadavky a role těch subjektů, které by taková opatření měly realizovat v reálných podmínkách svých krajů a obcí. Návrhy opatření jsou tvořeny na základě zmapování dosavadních odborných poznatků a praktických zkušeností, vč. příkladů dobré praxe. Měly by poskytnout metodický základ především obcím pro koncipování jejich rodinné politiky, ale také krajům a MPSV k vytváření metodických a koncepčních podkladů pro rodinnou politiku prováděnou na nižších úrovních. V projektu je použita kombinace výzkumných metod, zahrnující sekundární analýzu dokumentů, výběrové šetření zacílené na představitele obcí na území celé ČR a kvalitativní výzkum formou polostrukturovaných rozhovorů s představiteli krajských, městských a obecních úřadů a s odborníky z praxe. Využity byly strategické dokumenty obcí a krajů, dokumenty vydávané relevantními organizacemi a rovněž přihlášky obcí do soutěže Obec přátelská rodině jako zdroj příkladů dobré praxe.
  • Obsahem této monografie jsou především návrhy postupů a opatření při provádění rodinné politiky na úrovni obcí a krajů v dílčích oblastech, jako jsou služby a aktivity na podporu rodinného života, služby péče o děti, bydlení, zaměstnanost, volný čas, bezpečnost a doprava. Obecná východiska, která byla podrobněji popsána v publikaci Rodinná politika na úrovni obcí a krajů: Principy a východiska, Praha: VÚPSV, v.v.i., 2014, jsou zde rozpracována do souhrnu rodinně-politických opatření, která lze realizovat a specifikovat pro obce různých velikostí, s různou sociodemografickou strukturou a ekonomickými podmínkami. Při formulaci opatření jsou také zohledněna očekávání, požadavky a role těch subjektů, které by taková opatření měly realizovat v reálných podmínkách svých krajů a obcí. Návrhy opatření jsou tvořeny na základě zmapování dosavadních odborných poznatků a praktických zkušeností, vč. příkladů dobré praxe. Měly by poskytnout metodický základ především obcím pro koncipování jejich rodinné politiky, ale také krajům a MPSV k vytváření metodických a koncepčních podkladů pro rodinnou politiku prováděnou na nižších úrovních. V projektu je použita kombinace výzkumných metod, zahrnující sekundární analýzu dokumentů, výběrové šetření zacílené na představitele obcí na území celé ČR a kvalitativní výzkum formou polostrukturovaných rozhovorů s představiteli krajských, městských a obecních úřadů a s odborníky z praxe. Využity byly strategické dokumenty obcí a krajů, dokumenty vydávané relevantními organizacemi a rovněž přihlášky obcí do soutěže Obec přátelská rodině jako zdroj příkladů dobré praxe. (cs)
Title
  • Local and regional family policy in practice (en)
  • Lokální a regionální rodinná politika v praxi
  • Lokální a regionální rodinná politika v praxi (cs)
skos:prefLabel
  • Local and regional family policy in practice (en)
  • Lokální a regionální rodinná politika v praxi
  • Lokální a regionální rodinná politika v praxi (cs)
skos:notation
  • RIV/45773009:_____/14:#0000733!RIV15-MSM-45773009
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 26536
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/45773009:_____/14:#0000733
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • family policy; local family policy; regional family policy; family policy measures; recognition and support for families (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [A20337CB5FF3]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Lokální a regionální rodinná politika v praxi
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...v/pocetStranKnihy
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Šťastná, Anna
  • Svobodová, Kamila
  • Kuchařová, Věra
  • Barvíková, Jana
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav práce a sociálních věcí, v.v.i.
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7416-211-4
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software