About: New forms of child day care in the Czech Republic     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • The current monograph is the final outcome of the project %22New forms of child day care in the Czech Republic,ö carried out between April 2012 and April 2014, the aim of which was to generate proposals for a broadening of the offer of non-family day care services in the Czech Republic on the basis of best practice examples from France. The publication introduces key conceptual aspects of the Czech and French systems of child day care, the legal forms available for the operation of different types of day care services, and the particular types of both collective and individual care services in both countries. It presents an analysis of the sample survey %22Care 2013“, which examined the opinions and experiences of mothers with young children, and of the qualitative research activities, which primarily comprised expert interviews and focus groups. The research findings serve as basis for proposals of desirable innovations of the Czech system of collective and individual child day care services. Proposals pertaining to collective care services include both innovations feasible under the current legal conditions, deriving from Czech and French best practice examples, and changes demanding a transformation of legal norms, dealing in particular with the questions of quality standards and control and service register. The proposed innovations in the field of individual care target a further professionalization and availability of individual care services in the Czech Republic. (en)
  • Předkládaná monografie je závěrečným výstupem z projektu %22Nové formy denní péče o děti v České republice,%22 realizovaného od dubna 2012 do dubna 2014, jehož cílem bylo podat návrhy na rozšíření nabídky nerodinné denní péče o děti v ČR na základě příkladů dobré praxe z Francie. Publikace představuje základní koncepční prvky českého a francouzského systému služeb denní péče o děti, jednotlivé existující právní formy provozu a konkrétní typy služeb kolektivní i individuální péče v obou zemích. Přináší výsledky výběrového šetření názorů a zkušeností matek malých dětí %22Péče 2013%22 a kvalitativních šetření, sestávajících především z expertních rozhovorů a diskusních skupin, z níž vycházejí návrhy žádoucích inovací českého systému služeb kolektivní i individuální denní péče o děti. Návrhy v oblasti služeb kolektivní péče zahrnují jak inovace realizovatelné v rámci stávajících právních podmínek, vycházející z českých i francouzských příkladů dobré praxe, tak změny vyžadující úpravu právních předpisů, týkající se především otázek standardů a kontroly kvality a registru služeb. Navržené inovace v oblasti individuální péče cílí na větší profesionalizaci a dostupnost služeb individuální péče v České republice.
  • Předkládaná monografie je závěrečným výstupem z projektu %22Nové formy denní péče o děti v České republice,%22 realizovaného od dubna 2012 do dubna 2014, jehož cílem bylo podat návrhy na rozšíření nabídky nerodinné denní péče o děti v ČR na základě příkladů dobré praxe z Francie. Publikace představuje základní koncepční prvky českého a francouzského systému služeb denní péče o děti, jednotlivé existující právní formy provozu a konkrétní typy služeb kolektivní i individuální péče v obou zemích. Přináší výsledky výběrového šetření názorů a zkušeností matek malých dětí %22Péče 2013%22 a kvalitativních šetření, sestávajících především z expertních rozhovorů a diskusních skupin, z níž vycházejí návrhy žádoucích inovací českého systému služeb kolektivní i individuální denní péče o děti. Návrhy v oblasti služeb kolektivní péče zahrnují jak inovace realizovatelné v rámci stávajících právních podmínek, vycházející z českých i francouzských příkladů dobré praxe, tak změny vyžadující úpravu právních předpisů, týkající se především otázek standardů a kontroly kvality a registru služeb. Navržené inovace v oblasti individuální péče cílí na větší profesionalizaci a dostupnost služeb individuální péče v České republice. (cs)
Title
  • New forms of child day care in the Czech Republic (en)
  • Nové formy denní péče o děti v České republice
  • Nové formy denní péče o děti v České republice (cs)
skos:prefLabel
  • New forms of child day care in the Czech Republic (en)
  • Nové formy denní péče o děti v České republice
  • Nové formy denní péče o děti v České republice (cs)
skos:notation
  • RIV/45773009:_____/14:#0000726!RIV15-MSM-45773009
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 32987
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/45773009:_____/14:#0000726
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • family policy; work-life balance; child day care services; early childhood education and care; kindergarten; creche; childrenĺs group; nanny; assistant maternel; Czech Republic; France (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [85E2759256ED]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Nové formy denní péče o děti v České republice
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...v/pocetStranKnihy
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kuchařová, Věra
  • Barvíková, Jana
  • Paloncyová, Jana
  • Peychlová, Kristýna
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav práce a sociálních věcí, v.v.i.
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7416-203-9
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software