About: Systems of social dialogue focusing on the employment sector in selected EU countries     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Úkolem bylo zpracování analytických studií o národních systémech sociálního dialogu a kolektivního vyjednávání ve vybraných evropských zemích (Francie, Irsko, Německo, Polsko, Rakousko, Slovensko, Velká Británie). Na základě těchto národních monografií, strukturovaných podle předem určené jednotné osnovy a zachycujících vývoj v posledních deseti až patnácti letech, byla provedena zobecňující komparace jednotlivých aspektů systémů sociálního dialogu a kolektivního vyjednávání v uvedených zemích. Předmětem srovnání se staly stěžejní prvky legislativního rámce, systému sociálního partnerství, systému reprezentace zaměstnaneckých a zaměstnavatelských zájmů, systému tripartitního a bipartitního sociálního dialogu včetně bipartitního vyjednávání a jeho kapacity. Monografie je doplněna rozborem nadnárodního vyjednávání a sjednávání nadnárodních kolektivních smluv, a to jak v Evropě, tak i ve světovém měřítku. Jde o poměrně méně známou problematiku, jež však zejména z pohledu perspektivy sociálního dialogu v Evropě má s ohledem na rostoucí působení nadnárodních společností relativně významný potenciál.
  • Úkolem bylo zpracování analytických studií o národních systémech sociálního dialogu a kolektivního vyjednávání ve vybraných evropských zemích (Francie, Irsko, Německo, Polsko, Rakousko, Slovensko, Velká Británie). Na základě těchto národních monografií, strukturovaných podle předem určené jednotné osnovy a zachycujících vývoj v posledních deseti až patnácti letech, byla provedena zobecňující komparace jednotlivých aspektů systémů sociálního dialogu a kolektivního vyjednávání v uvedených zemích. Předmětem srovnání se staly stěžejní prvky legislativního rámce, systému sociálního partnerství, systému reprezentace zaměstnaneckých a zaměstnavatelských zájmů, systému tripartitního a bipartitního sociálního dialogu včetně bipartitního vyjednávání a jeho kapacity. Monografie je doplněna rozborem nadnárodního vyjednávání a sjednávání nadnárodních kolektivních smluv, a to jak v Evropě, tak i ve světovém měřítku. Jde o poměrně méně známou problematiku, jež však zejména z pohledu perspektivy sociálního dialogu v Evropě má s ohledem na rostoucí působení nadnárodních společností relativně významný potenciál. (cs)
  • The purpose of this publication was to draw up analytical studies on national systems of social dialogue and collective bargaining in selected European countries (France, Ireland, Germany, Poland, Austria, Slovakia and the United Kingdom). On the basis of these national monographs, written according to a pre-defined uniform structure depicting development in the past ten to fifteen years, a general comparison of system components has been produced. The aim of the comparison was to determine: the fundamental elements of the legislative framework of social dialogue and collective bargaining, the social partnership system, the system regarding employee and employer interest representation and the tripartite and bipartite social dialogue systems including bipartite bargaining and the capacity thereof. The monograph has been supplemented with an analysis of transnational negotiations and bargaining with particular regard to transnational company collective agreements in Europe as well as at the world-wide scale. This topic has not been studied in depth to date, however, in terms of social dialogue in Europe and the increase in the number and influence of multinational companies, the subject is likely to become increasingly important in future years. (en)
Title
  • Systems of social dialogue focusing on the employment sector in selected EU countries (en)
  • Systémy sociálního dialogu se zaměřením na zaměstnavatelskou sféru ve vybraných zemích EU
  • Systémy sociálního dialogu se zaměřením na zaměstnavatelskou sféru ve vybraných zemích EU (cs)
skos:prefLabel
  • Systems of social dialogue focusing on the employment sector in selected EU countries (en)
  • Systémy sociálního dialogu se zaměřením na zaměstnavatelskou sféru ve vybraných zemích EU
  • Systémy sociálního dialogu se zaměřením na zaměstnavatelskou sféru ve vybraných zemích EU (cs)
skos:notation
  • RIV/45773009:_____/13:#0000699!RIV14-MSM-45773009
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • N
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 109732
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/45773009:_____/13:#0000699
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • social dialogue; European social dialogue; collective bargaining; social partners; trade unions; employers (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [313220B030CF]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...telVyzkumneZpravy
  • Svaz průmyslu a dopravy ČR
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pfeiferová, Štěpánka
  • Hála, Jaroslav
  • Veverková, Soňa
  • Vácha, Jan
  • Píšl, Radek
  • Čambáliková, Monika
number of pages
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7416-126-1
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software