About: Vytváření systémů monitorování a hodnocení výsledků integrace cizinců z třetích zemí v EU a ČR     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The paper describes the inception and attained state of preparation and implementation of systems for monitoring and assessing the results of policies for integrating third-country nationals in EU member states and separately in the CR. The conclusion of the Council of the EU (November 2008) and subsequent German and Swedish initiatives concentrated on importance of and barriers to the creation of monitoring system at EU level to enable comparisons and experience sharing among member states. The substantive and methodological pitfalls are outlined against the background of the complexity of integration and differentiation of integration policies between states. This is compounded by differences between information systems about third-country nationals. The process of creating an monitoring system will require efforts at both national and European level. The article is an introduction to the issue with aim to open up an exchange of opinions and experiences in this area. (en)
  • Příspěvek popisuje genezi a dosažený stav přípravy a realizace systémů monitorování a hodnocení výsledků politik integrace cizinců z třetích zemí v členských státech EU a samostatně v ČR. Závěry Rady EU (listopad 2008) a na ně navazující německé a švédské iniciativy soustředily pozornost na význam a bariéry vytváření monitorovacího systému na unijní úrovni, který by umožňoval porovnávání a využívání zkušeností mezi členskými státy. Obsahová a metodická úskalí takového systému jsou naznačena na pozadí složitosti procesů integrace a diferenciace integračních politik mezi státy. K tomu přistupuje rozdílnost informačních systémů o cizincích z třetích zemí. Proces vytváření systému monitorování integrace bude vyžadovat několikaleté úsilí na národních i evropské úrovni. Článek je úvodem do problematiky s cílem otevřít výměnu názorů a zkušeností k této náročné a aktuální problematice.
  • Příspěvek popisuje genezi a dosažený stav přípravy a realizace systémů monitorování a hodnocení výsledků politik integrace cizinců z třetích zemí v členských státech EU a samostatně v ČR. Závěry Rady EU (listopad 2008) a na ně navazující německé a švédské iniciativy soustředily pozornost na význam a bariéry vytváření monitorovacího systému na unijní úrovni, který by umožňoval porovnávání a využívání zkušeností mezi členskými státy. Obsahová a metodická úskalí takového systému jsou naznačena na pozadí složitosti procesů integrace a diferenciace integračních politik mezi státy. K tomu přistupuje rozdílnost informačních systémů o cizincích z třetích zemí. Proces vytváření systému monitorování integrace bude vyžadovat několikaleté úsilí na národních i evropské úrovni. Článek je úvodem do problematiky s cílem otevřít výměnu názorů a zkušeností k této náročné a aktuální problematice. (cs)
Title
  • Vytváření systémů monitorování a hodnocení výsledků integrace cizinců z třetích zemí v EU a ČR
  • Creating systems for monitoring and assessing the results of integration of third-country nationals in the EU and the Czech Republic (en)
  • Vytváření systémů monitorování a hodnocení výsledků integrace cizinců z třetích zemí v EU a ČR (cs)
skos:prefLabel
  • Vytváření systémů monitorování a hodnocení výsledků integrace cizinců z třetích zemí v EU a ČR
  • Creating systems for monitoring and assessing the results of integration of third-country nationals in the EU and the Czech Republic (en)
  • Vytváření systémů monitorování a hodnocení výsledků integrace cizinců z třetích zemí v EU a ČR (cs)
skos:notation
  • RIV/45773009:_____/10:#0000547!RIV11-MPS-45773009
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MPS4577300901)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 4
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 297461
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/45773009:_____/10:#0000547
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • integration of migrants; monitoring system; third-country nationals (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [7899DE0B640A]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • FÓRUM sociální politiky
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 4
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Baštýř, Ivo
  • Vavrečková, Jana
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1802-5854
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 67 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software