About: Výdělková motivace k migraci z ČR za prací do zahraničí se zaměřením na kvalifikované, terciárně vzdělané odborníky.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Příspěvek shrnuje poznatky výzkumu, který probíhal ve VÚPSV v letech 2000 až 2008, a byl zaměřen na teoretické a metodické aspekty výdělkových podnětů k pracovní migraci do ciziny a na číselnou analýzu intenzity této motivace mezi ČR a vybranými členskými státy EU. Mezinárodní srovnání stavu výdělků typických zaměstnání odborníků odráží jak obecnou výdělkovou úroveň, tak i rozdíl v jejich specifickém odměňování v jednotlivých zemích, které je ovlivněno hlavně úrovní požadovaných znalostí a prestiží určitého povolání a jeho pozicí na národním trhu práce. Většina českých odborníků inklinuje k dočasné pracovní migraci. Intenzita jejich motivace pracovat v zahraničí je proto určena mezistátními rozdíly v úrovni čistých výdělků upravených podle parity kupní síly.
  • Příspěvek shrnuje poznatky výzkumu, který probíhal ve VÚPSV v letech 2000 až 2008, a byl zaměřen na teoretické a metodické aspekty výdělkových podnětů k pracovní migraci do ciziny a na číselnou analýzu intenzity této motivace mezi ČR a vybranými členskými státy EU. Mezinárodní srovnání stavu výdělků typických zaměstnání odborníků odráží jak obecnou výdělkovou úroveň, tak i rozdíl v jejich specifickém odměňování v jednotlivých zemích, které je ovlivněno hlavně úrovní požadovaných znalostí a prestiží určitého povolání a jeho pozicí na národním trhu práce. Většina českých odborníků inklinuje k dočasné pracovní migraci. Intenzita jejich motivace pracovat v zahraničí je proto určena mezistátními rozdíly v úrovni čistých výdělků upravených podle parity kupní síly. (cs)
  • This paper summaries the findings of research undertaken by the RILSA in several phases from the year 2000 to 2008 and focusing on the theoretical and methodological aspects of earnings-related stimuli for labour migration and a numerical analysis of the intensity of this motivation, comparing the CR and selected EU member states. The international comparison of the earning status of typical occupations of experts reflects both the general earnings level and the difference in their specific remuneration in individual countries, which is influenced mainly by the standard of expertise required by and the prestige of the particular occupation and its current position on the national labour market. Most Czech experts express an inclination for temporary labour migration. The intensity of their motivation to work abroad is therefore determined inter-state differences in the level of the parity adjusted purchasing power of net earnings. (en)
Title
  • Výdělková motivace k migraci z ČR za prací do zahraničí se zaměřením na kvalifikované, terciárně vzdělané odborníky.
  • Earnings motivation to migrate from the Czech Republic to work abroad, focusing on qualified, tertiary-educated specialists. (en)
  • Výdělková motivace k migraci z ČR za prací do zahraničí se zaměřením na kvalifikované, terciárně vzdělané odborníky. (cs)
skos:prefLabel
  • Výdělková motivace k migraci z ČR za prací do zahraničí se zaměřením na kvalifikované, terciárně vzdělané odborníky.
  • Earnings motivation to migrate from the Czech Republic to work abroad, focusing on qualified, tertiary-educated specialists. (en)
  • Výdělková motivace k migraci z ČR za prací do zahraničí se zaměřením na kvalifikované, terciárně vzdělané odborníky. (cs)
skos:notation
  • RIV/45773009:_____/09:#0000441!RIV10-MPS-45773009
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1J019/04-DP2), Z(MPS4577300901)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 6
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 350116
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/45773009:_____/09:#0000441
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • labour migration; migration abroad; tertiary educated workers; earnings motivations for labour migration (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [FDA3205A93FA]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • FÓRUM sociální politiky
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 3
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Baštýř, Ivo
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1802-5854
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software