About: Rodinné potřeby zaměstnanců.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The publication describes main features of opinions and attitudes of representatives of firms and organizations concerning the conflicting relations between the family and employment as well as the role of employers in the creation of conditions for alleviation of this conflict. Besides opinions and attitudes expressing the general employers approach to the given topic the study also inquires into particular measures that firms and organisations offer, and into the employers perception of their effectiveness. When analyzing particular spheres differences in employers approach were found, e.g. between firms of different size, with different qualification structure of their staff and between private and public sector firms. An expected influence of the share of women among the employees was proved, too, under some circumstances the economic sector and branch. An extent of the influence or importance of these differentiating criteria is unequal in relation to individual aspects of the employers approach. (en)
  • Tato publikace ukazuje hlavní rysy postojů a názorů představitelů firem a organizací na konfliktnost rodinné a pracovní sféry a roli zaměstnavatelů při vytváření podmínek pro její zmírňování. Kromě postojů a názorů vyjadřujících celkový přístup zaměstnavatelů k této problematice se zabývá také konkrétními opatřeními nabízenými ve firmách a podnicích a vnímáním jejich efektivity. V jednotlivých sledovaných oblastech byly zjištěny rozdíly v přístupu zaměstnavatelů např. mezi firmami různé velikosti, s různou kvalifikační strukturou zaměstnanců a mezi firmami v soukromém a veřejném sektoru. Potvrdil se i očekávaný vliv podílu žen v organizacích, v některých souvislostech též vliv sektoru a odvětví. Síla vlivu či důležitost těchto diferenciačních kriterií je ve vztahu k jednotlivým aspektům přístupu zaměstnavatelů rozdílná.
  • Tato publikace ukazuje hlavní rysy postojů a názorů představitelů firem a organizací na konfliktnost rodinné a pracovní sféry a roli zaměstnavatelů při vytváření podmínek pro její zmírňování. Kromě postojů a názorů vyjadřujících celkový přístup zaměstnavatelů k této problematice se zabývá také konkrétními opatřeními nabízenými ve firmách a podnicích a vnímáním jejich efektivity. V jednotlivých sledovaných oblastech byly zjištěny rozdíly v přístupu zaměstnavatelů např. mezi firmami různé velikosti, s různou kvalifikační strukturou zaměstnanců a mezi firmami v soukromém a veřejném sektoru. Potvrdil se i očekávaný vliv podílu žen v organizacích, v některých souvislostech též vliv sektoru a odvětví. Síla vlivu či důležitost těchto diferenciačních kriterií je ve vztahu k jednotlivým aspektům přístupu zaměstnavatelů rozdílná. (cs)
Title
  • Rodinné potřeby zaměstnanců.
  • Family needs of employees. (en)
  • Rodinné potřeby zaměstnanců. (cs)
skos:prefLabel
  • Rodinné potřeby zaměstnanců.
  • Family needs of employees. (en)
  • Rodinné potřeby zaměstnanců. (cs)
skos:notation
  • RIV/45773009:_____/09:#0000418!RIV10-MPS-45773009
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1J051/05-DP2)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 339631
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/45773009:_____/09:#0000418
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • reconciliation of family and work life; employers; flexibility of working time and place; employee benefits; working conditions (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [660AC13CE55C]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Rodinné potřeby zaměstnanců.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...v/pocetStranKnihy
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kyzlinková, Renata
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav práce a sociálních věcí, v.v.i.
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7416-053-0
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 59 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software