About: Síť zařízení denní péče o děti předškolního věku v ČR.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Nedílnou součástí podpory mladých rodin je fungující a všem sociálním vrstvám dostupná síť předškolních zařízení pro děti, přičemž dostupnost a možnost využití služeb mateřských škol a dalších zařízení sehrává významnou roli zejména při nástupu žen (a mužů) po rodičovské (příp. mateřské) dovolené. Cílem předložené studie bylo na jedné straně zmapovat na základě dostupných dat vývoj a územní rozložení jeslí a mateřských škol v ČR z hlediska krajů a okresů a zjistit, jakou mají tato zařízení kapacitu a jaký podíl dětí v nich může být umístěn. Na druhé straně je pozornost věnována výsledkům empirických šetření, která v posledních letech nějakým způsobem zjišťovala zájem o zařízení denní péče o děti předškolního věku, jejich dostupnost a spokojenost rodičů s jejich službami. Účelem bylo doplnit statistická data o kvalitativní a individuální aspekty této formy podpory rodin s malými dětmi a s převážně zaměstnanými rodiči.
  • Nedílnou součástí podpory mladých rodin je fungující a všem sociálním vrstvám dostupná síť předškolních zařízení pro děti, přičemž dostupnost a možnost využití služeb mateřských škol a dalších zařízení sehrává významnou roli zejména při nástupu žen (a mužů) po rodičovské (příp. mateřské) dovolené. Cílem předložené studie bylo na jedné straně zmapovat na základě dostupných dat vývoj a územní rozložení jeslí a mateřských škol v ČR z hlediska krajů a okresů a zjistit, jakou mají tato zařízení kapacitu a jaký podíl dětí v nich může být umístěn. Na druhé straně je pozornost věnována výsledkům empirických šetření, která v posledních letech nějakým způsobem zjišťovala zájem o zařízení denní péče o děti předškolního věku, jejich dostupnost a spokojenost rodičů s jejich službami. Účelem bylo doplnit statistická data o kvalitativní a individuální aspekty této formy podpory rodin s malými dětmi a s převážně zaměstnanými rodiči. (cs)
  • Functional and for all social strata available network of pre-school establishments for children thus forms integral part of support of young families, when availability and accessibility of services of kindergartens and other provisions for children play an important role especially for women (men) starting back at work after parental (maternity) leave. The objective of study is on the one hand to map on the basis of available data on the development and territorial distribution of nurseries and kindergartens in the CR and to find out the capacity of these establishments and the share of children that can be placed there. On the other hand the attention is paid on the results of empirical surveys, which lately investigated the interest in day-care establishments for pre-school children, their accessibility and parents satisfaction. To supply statistical data about qualitative and individual aspects of this form of support of families with children and largely working parents was the intention. (en)
Title
  • Síť zařízení denní péče o děti předškolního věku v ČR.
  • Network of child-care services for pre-school children in the Czech Republic. (en)
  • Síť zařízení denní péče o děti předškolního věku v ČR. (cs)
skos:prefLabel
  • Síť zařízení denní péče o děti předškolního věku v ČR.
  • Network of child-care services for pre-school children in the Czech Republic. (en)
  • Síť zařízení denní péče o děti předškolního věku v ČR. (cs)
skos:notation
  • RIV/45773009:_____/06:#0000207!RIV08-MPS-45773009
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MPS4577300901)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 499540
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/45773009:_____/06:#0000207
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • child-care services; pre-school children; day-care provisions; reconciliation family and professional life; return to work of mothers (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [1AA92132C80B]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Síť zařízení denní péče o děti předškolního věku v ČR.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...v/pocetStranKnihy
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Svobodová, Kamila
  • Kuchařová, Věra
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav práce a sociálních věcí, v.v.i.
https://schema.org/isbn
  • 80-87007-51-4
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software