About: Tools appropriate to increase increase the safety of roads     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Uliční prostor využívají různí uživatelé – chodci, cyklisté, motocyklisté a zejména motoristé. Sladit potřeby všech těchto uživatelů uličního prostoru se stále zvyšuje. Osoby se omezením pohyblivosti, slabozrací a slepí, děti, nakupující, lidé čekající na prostředek hromadné dopravy, cyklisté, poptávka po parkování, možnost přecházení komunikaci, vjezd vozidel do objektů, průjezd vozidel obcí či městem a další – to jsou potřeby, které je možné řešit samostatně, ve větší míře se však prolínají. Při návrhu uličního prostoru, nebo jeho rekonstrukci, je nutné všechny tyto skupiny potřeb zohlednit a respektovat v co nejvyšší míře. Investor mívá při zpracování projektové dokumentace své představy a projektanti se je snaží respektovat. Při zpracování projektové dokumentace však může docházet k častým změnám zadání, zpracování různých etap, dodatků apod. a je pak možné, že projektová dokumentace odsouhlasená k realizaci, nevykazuje všechny prvky bezpečnosti, nebo nerespektuje v maximální možné míře všechny skupiny účastníků silničního provozu. Toto se netýká jen velkých staveb, ale i těch menších.
  • Uliční prostor využívají různí uživatelé – chodci, cyklisté, motocyklisté a zejména motoristé. Sladit potřeby všech těchto uživatelů uličního prostoru se stále zvyšuje. Osoby se omezením pohyblivosti, slabozrací a slepí, děti, nakupující, lidé čekající na prostředek hromadné dopravy, cyklisté, poptávka po parkování, možnost přecházení komunikaci, vjezd vozidel do objektů, průjezd vozidel obcí či městem a další – to jsou potřeby, které je možné řešit samostatně, ve větší míře se však prolínají. Při návrhu uličního prostoru, nebo jeho rekonstrukci, je nutné všechny tyto skupiny potřeb zohlednit a respektovat v co nejvyšší míře. Investor mívá při zpracování projektové dokumentace své představy a projektanti se je snaží respektovat. Při zpracování projektové dokumentace však může docházet k častým změnám zadání, zpracování různých etap, dodatků apod. a je pak možné, že projektová dokumentace odsouhlasená k realizaci, nevykazuje všechny prvky bezpečnosti, nebo nerespektuje v maximální možné míře všechny skupiny účastníků silničního provozu. Toto se netýká jen velkých staveb, ale i těch menších. (cs)
  • The street space used by different users - pedestrians, cyclists, motorcyclists and motorists in particular. To balance the needs of all these users street space is increasing. People with limited mobility, visually impaired and blind children, shoppers, people waiting for a means of public transport, cyclist, the demand for parking, the possibility of crossing traffi, driving into buildings, transit vehicles village or town, and more - these are needs that can be addressed separately, to a greater extent, however, overlap. When designing a street spac, or reconstruction, you need all these groups need to reflect and respect as much as possible. Investor tends in the preparation of project documentation and project their ideas is trying to respect . During the preparation of project documentation may result in frequent changes of assignment, the various stages of processing, additions, etc., and it is then possible that the project documentation agreed to implement, does not show all elements of security, or does not respect the maximum extent possible, all groups of road users. This is not just about big buildings, but also the smaller ones. (en)
Title
  • Tools appropriate to increase increase the safety of roads (en)
  • Nástroje vhodné ke zvýšení bezpečnosti pozemních komunikací
  • Nástroje vhodné ke zvýšení bezpečnosti pozemních komunikací (cs)
skos:prefLabel
  • Tools appropriate to increase increase the safety of roads (en)
  • Nástroje vhodné ke zvýšení bezpečnosti pozemních komunikací
  • Nástroje vhodné ke zvýšení bezpečnosti pozemních komunikací (cs)
skos:notation
  • RIV/44994575:_____/13:#0001122!RIV14-TA0-44994575
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(ED2.1.00/03.0064), P(TA01031303)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 90804
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/44994575:_____/13:#0001122
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • safety inspections of roads; road safety audit; special safety inspection (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [1A998BC24DDB]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Hustopeče
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Hustopeče
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Mezinárodní seminář XIV. dopravně-inženýrské dny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Havránek, Pavel
  • Simonová, Eva
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Neuveden
https://schema.org/isbn
  • 978-80-02-02466-8
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software