About: Možnosti a environmentální dopady zavádění nízkoemisních zón     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Zákon č. 201/2012 o ochraně ovzduší přináší obcím nástroj pro zlepšování kvality ovzduší a životního prostředí, kterým jsou nízkoemisní zóny. Nízkoemisní zóny (NEZ) jsou oblasti, do kterých je omezen vjezd vozidel způsobujících větší znečištění, resp. vozidel, jejichž emise nedosahují požadované úrovně. NEZ patří mezi účinné nástroje, které mohou města přijmout za účelem snížení emisí z dopravy. V praxi by se však nemělo jednat pouze o samostatné opatření. Aby byl dosažený efekt co nejvyšší, nízkoemisní zóny by měly být součástí většího uceleného souboru opatření. V návaznosti na zákon o ochraně ovzduší se připravuje samostatný prováděcí předpis, který upraví podmínky a postup zavedení NEZ. Předkládaný článek informuje o možnostech a postupu zavedení NEZ v ČR včetně hodnocení možného zlepšení kvality ovzduší na vybraných lokalitách.
  • Zákon č. 201/2012 o ochraně ovzduší přináší obcím nástroj pro zlepšování kvality ovzduší a životního prostředí, kterým jsou nízkoemisní zóny. Nízkoemisní zóny (NEZ) jsou oblasti, do kterých je omezen vjezd vozidel způsobujících větší znečištění, resp. vozidel, jejichž emise nedosahují požadované úrovně. NEZ patří mezi účinné nástroje, které mohou města přijmout za účelem snížení emisí z dopravy. V praxi by se však nemělo jednat pouze o samostatné opatření. Aby byl dosažený efekt co nejvyšší, nízkoemisní zóny by měly být součástí většího uceleného souboru opatření. V návaznosti na zákon o ochraně ovzduší se připravuje samostatný prováděcí předpis, který upraví podmínky a postup zavedení NEZ. Předkládaný článek informuje o možnostech a postupu zavedení NEZ v ČR včetně hodnocení možného zlepšení kvality ovzduší na vybraných lokalitách. (cs)
  • Act No. 201/2012 on the protection of air brings to municipalities tool for improving air quality and the environment, which are low-emission zones. Low Emission Zones (LEZ) are areas, in which the entry of vehicles causing more pollution is limited, respectively of these vehicles whose emissions do not achieve the required level. LEZ is one of the effective tools that cities can take to reduce emissions from transport. In practice, it should not be just a separate measure. To maximize its effect, low-emission zones should be an integrated part of a larger package. Following the Clean Air Act a separate implementing legislation is being prepared and it modifies the conditions and procedure for implementation LEZ. The article informs about the possibilities and procedure for implementing the LEZ in the Czech Republic, including assessing the potential to improve air quality at selected sites. (en)
Title
  • Možnosti a environmentální dopady zavádění nízkoemisních zón
  • Možnosti a environmentální dopady zavádění nízkoemisních zón (cs)
  • Possibilities and environmental impacts of the introduction of low emission zones (en)
skos:prefLabel
  • Možnosti a environmentální dopady zavádění nízkoemisních zón
  • Možnosti a environmentální dopady zavádění nízkoemisních zón (cs)
  • Possibilities and environmental impacts of the introduction of low emission zones (en)
skos:notation
  • RIV/44994575:_____/12:#0001054!RIV13-MSM-44994575
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(CG912-083-190), P(ED2.1.00/03.0064)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 152006
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/44994575:_____/12:#0001054
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • emission; LEZ; Low emission zone (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [E1EB0706BF96]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Jedlička, Jiří
  • Dostál, Ivo
  • Špička, Libor
  • Tögel, Marek
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software