About: technické podmínky TP 183: Diagnostický průzkum mostů PK, postupy monitorování a vyhodnocení koroze výztuží v betonu metodou akustické emise     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Tyto Technické podmínky (dále jen TP) se zabývají popisem metodiky monitorování stavu výztuží železobetonových a předpjatých konstrukcí metodou akustické emise (dále jen AE), se zaměřením na nosné konstrukce betonových mostů pozemních komunikací. TP platí pro monitorování betonových konstrukcí monolitických i montovaných z prefabrikovaných dílců a lze je v přiměřeném rozsahu použít také pro stanovení strukturální integrity železobetonových a předpjatých konstrukcí metodou AE. Metodika uvedená v TP byla vypracována na základě nových zahraničních poznatků z této oblasti a zkušeností z průběhu řešení VaV projektu MD č. 803/120/108: „Stanovení metodiky monitorování výztuží železobetonových a předpjatých konstrukcí“. TP popisují požadavky na měřicí aparaturu, metodiku měření a zpracování naměřených dat, interpretaci výsledků a požadavky na vyhodnocení.
  • Tyto Technické podmínky (dále jen TP) se zabývají popisem metodiky monitorování stavu výztuží železobetonových a předpjatých konstrukcí metodou akustické emise (dále jen AE), se zaměřením na nosné konstrukce betonových mostů pozemních komunikací. TP platí pro monitorování betonových konstrukcí monolitických i montovaných z prefabrikovaných dílců a lze je v přiměřeném rozsahu použít také pro stanovení strukturální integrity železobetonových a předpjatých konstrukcí metodou AE. Metodika uvedená v TP byla vypracována na základě nových zahraničních poznatků z této oblasti a zkušeností z průběhu řešení VaV projektu MD č. 803/120/108: „Stanovení metodiky monitorování výztuží železobetonových a předpjatých konstrukcí“. TP popisují požadavky na měřicí aparaturu, metodiku měření a zpracování naměřených dat, interpretaci výsledků a požadavky na vyhodnocení. (cs)
  • Technical specification (TP) describes a methodology of rebar corrosion monitoring of concrete and pre-stressed structures by acoustic emission method (AE) with focus to a bearing structure of road concrete bridges. TP is valid for monitoring of both concrete structures monolithic and prefabricated. It can be also used for determination of structure integrity of concrete and pre-stressed structures by acoustic emission method. The methodology was prepared on the base of new abroad information in this field and knowledge obtained during solving of the Ministry of Transport R&D project No. 803/120/108: Rebar condition monitoring methodology of concrete and pre-stressed structures. TP describes measuring equipment requirements, measurement methodology, data processing, interpretation of results and evaluation requirements. (en)
Title
  • technické podmínky TP 183: Diagnostický průzkum mostů PK, postupy monitorování a vyhodnocení koroze výztuží v betonu metodou akustické emise
  • technical specification TP 183: Diagnostics of road bridges, monitoring and evaluation process of reinforcement corrosion in concrete by acoustic emission method (en)
  • technické podmínky TP 183: Diagnostický průzkum mostů PK, postupy monitorování a vyhodnocení koroze výztuží v betonu metodou akustické emise (cs)
skos:prefLabel
  • technické podmínky TP 183: Diagnostický průzkum mostů PK, postupy monitorování a vyhodnocení koroze výztuží v betonu metodou akustické emise
  • technical specification TP 183: Diagnostics of road bridges, monitoring and evaluation process of reinforcement corrosion in concrete by acoustic emission method (en)
  • technické podmínky TP 183: Diagnostický průzkum mostů PK, postupy monitorování a vyhodnocení koroze výztuží v betonu metodou akustické emise (cs)
skos:notation
  • RIV/44994575:_____/07:#0000092!RIV07-MD0-44994575
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(CE803120108), Z(MD04499457501)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • technické podmínky TP 183 jsou součástí SJ-PK MD: Systému jakosti v oboru pozemních komunikací Ministerstva dopravy ČR; umožňuje aplikaci této metody na objektech ve správě Ministersva dopravy
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 454255
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/44994575:_____/07:#0000092
http://linked.open...terniIdentifikace
  • TP 183
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • bridge diagnostics; acoustic emission; reinforcement corrosion (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [CC3BFDA90C8F]
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Centrum dopravního výzkumu, v.v.i. Divize dopravní infrastruktury a životního prostředí, pracoviště Tišnov
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • postup monitorování a vyhodnocení koroze výztuží v betonu metodou akustické emise, předpis Ministerstva dopravy
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pospíšil, Karel
  • Stryk, Josef
  • Chobola, Z.
  • Kořenská, M.
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software