About: functional sample 05     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • functional Sample 05 –Camouflage net M-BF-T1 and M-BF-T2, with summer camouflage pattern which is generated by micro pattern - crucial influence of camouflage coating shape on its detection properties in different parts of spectra was proven. It was found out that a colour scheme and shape of colour brindle impact spectral contrast during the year seasons, on thermal contrast in IR part of spectra and also on the ability of camouflage materials to decrease multispectral detection effectiveness. Newly created as well as proved patterns and shapes show desired properties suitable for revised needs and requirements of the Army. The usage of the outcomes is also crucial from the point of view of their prospective use in digitalized modelling and NC design modelling of pattern colourings and shape profiling for camouflage materials. This enables our production to react flexibly to any particular demands for any other specific climates and environments. Results show the possibility for improvement of camouflage means by choosing the shape of the camouflage material, determination of flecks shape and colour. It also allows designing and producing camouflage mean based on a specific detection system of particular opponent. (en)
  • funkční Vzorek 05 -Maskovací pokryv M-BF-T1 a M-BF-T2, s letním vzorem vytvořeným z mikrovzoru - byl prokázán zásadní vliv tvaru krycí textilie maskovacího pokryvu na jeho vlastnosti při detekci v různých oblastech spektra. Bylo zjištěno, že barevnost a tvar barevného skvrnění má podstatný vliv na spektrální kontrast v ročních obdobích a taktéž na tepelný kontrast v IČ oblasti spektra i na vlastnosti maskovacích materiálů z hlediska jejich schopnosti snížit účinnost multispektrální detekce. Nově vytvořené a ověřené vzory a tvary povrchů maskovacích pokryvů vykazují žádoucí vlastnosti vhodné pro aktualizované potřeby a požadavky armády. Využitelnost výstupů má zásadní význam i z hlediska možností jejich budoucího uplatnění jako podkladů pro digitalizované modelování a NC zpracování návrhu vzorů zbarvení a profilování tvaru povrchů pokryvů. To umožňuje výrobně pružně reagovat na zkonkretizované požadavky armády pro jakákoliv další specifická prostředí a možné klimatické podmínky. Výsledky tohoto výzkumu ukazují možnost zdokonalení maskovacích prostředků volbou tvarů krycí textilie, stanovením barev a tvaru skvrn, včetně možnosti návrhu a výroby maskovacího prostředku na základě specifických schopností prostředků detekce, kterými disponuje konkrétní protivník.
  • funkční Vzorek 05 -Maskovací pokryv M-BF-T1 a M-BF-T2, s letním vzorem vytvořeným z mikrovzoru - byl prokázán zásadní vliv tvaru krycí textilie maskovacího pokryvu na jeho vlastnosti při detekci v různých oblastech spektra. Bylo zjištěno, že barevnost a tvar barevného skvrnění má podstatný vliv na spektrální kontrast v ročních obdobích a taktéž na tepelný kontrast v IČ oblasti spektra i na vlastnosti maskovacích materiálů z hlediska jejich schopnosti snížit účinnost multispektrální detekce. Nově vytvořené a ověřené vzory a tvary povrchů maskovacích pokryvů vykazují žádoucí vlastnosti vhodné pro aktualizované potřeby a požadavky armády. Využitelnost výstupů má zásadní význam i z hlediska možností jejich budoucího uplatnění jako podkladů pro digitalizované modelování a NC zpracování návrhu vzorů zbarvení a profilování tvaru povrchů pokryvů. To umožňuje výrobně pružně reagovat na zkonkretizované požadavky armády pro jakákoliv další specifická prostředí a možné klimatické podmínky. Výsledky tohoto výzkumu ukazují možnost zdokonalení maskovacích prostředků volbou tvarů krycí textilie, stanovením barev a tvaru skvrn, včetně možnosti návrhu a výroby maskovacího prostředku na základě specifických schopností prostředků detekce, kterými disponuje konkrétní protivník. (cs)
Title
  • functional sample 05 (en)
  • funkční vzorek 05
  • funkční vzorek 05 (cs)
skos:prefLabel
  • functional sample 05 (en)
  • funkční vzorek 05
  • funkční vzorek 05 (cs)
skos:notation
  • RIV/44962592:_____/12:#0000008!RIV13-MO0-44962592
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I, P(OVBOIS2009002)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Ekonomické parametry nelze vyčíslit
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 137545
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/44962592:_____/12:#0000008
http://linked.open...terniIdentifikace
  • Vzorek 05 -M-BF-T1,M-BF-T2, LM
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • camouflage net, infrared, camouflage pattern, micro pattern (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [7B0A4B61A648]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Vzorek 05 -Maskovací pokryv M-BF-T1 a M-BF-T2, s letním vzorem vytvořeným z mikrovzoru, František Kučera, Pražská 3, 67801 Blansko, tel.: +420 516410560, mobil : +420 602145920, frantisek.kucera@bois-filtry.cz
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kučera, Tomáš
  • Kučera, František
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software