About: Technology of wastewater treatment using nanofibrous biomass carrier     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • A new technology based on the use of high specific surface and the ideal morphology of nanofibres fixed on the surface of the supporting threads in optimal density. Based on this prepared yearn a knitted fabric is produced. The knitted fabric is installed using special frames oriented to block-in, which is installed into the activation tank. Nanofiber carrier allows to create a natural biofilm much faster than the commonly used biomass carrier. This advantage is especially crucial when cleaning slowly degradable xenobiotics, supporting of nitrifiers or in the case of high salinity, which reduces the growth rate of common microorganisms. Natural immobilization mikoorganismů increases resistance to the presence of toxic substances and. The verification is carried out at the chemical-biological treatment plant of waste water from the premises a.s. Bochemie. The majority of waste water pollution is given by production program, thus manufacturing of biocidal substances (especially chloramines). (en)
  • Nová technologie založená na využití vysokého specifického povrchu a ideální morfologie nanovláken fixovaných na povrchu nosné nitě v optimální hustotě. Z takto připravené příze je vyrobena pletenina. Pletenina je instalována pomocí speciálních rámů do orientované blokové vestavby, která je instalována do aktivační nádrže. Nanovlákenný nosič umožňuje vytvářet přirozený biofilm několikanásobně rychleji než běžně používané nosiče biomasy. Tato výhoda je zásadní zejména při čištění pomalu rozložitelných xenobiotik, podpoře nitrifikujících mikroorganismů nebo při vysoké solnosti, která snižuje růstové rychlosti i běžných mikororganizmů. Přirozená imobilizace zvyšuje rezistenci mikoorganismů k přítomnosti toxických látek a extrémních fyziologických podmínek. Ověření dané technologie probíhá na chemicko-biologické čistírně odpadních vod z areálu a.s. Bochemie. Majoritní znečištění odpadních vod je dáno výrobním programem podniku, tedy produkcí biocidních látek (zejména chloraminy).
  • Nová technologie založená na využití vysokého specifického povrchu a ideální morfologie nanovláken fixovaných na povrchu nosné nitě v optimální hustotě. Z takto připravené příze je vyrobena pletenina. Pletenina je instalována pomocí speciálních rámů do orientované blokové vestavby, která je instalována do aktivační nádrže. Nanovlákenný nosič umožňuje vytvářet přirozený biofilm několikanásobně rychleji než běžně používané nosiče biomasy. Tato výhoda je zásadní zejména při čištění pomalu rozložitelných xenobiotik, podpoře nitrifikujících mikroorganismů nebo při vysoké solnosti, která snižuje růstové rychlosti i běžných mikororganizmů. Přirozená imobilizace zvyšuje rezistenci mikoorganismů k přítomnosti toxických látek a extrémních fyziologických podmínek. Ověření dané technologie probíhá na chemicko-biologické čistírně odpadních vod z areálu a.s. Bochemie. Majoritní znečištění odpadních vod je dáno výrobním programem podniku, tedy produkcí biocidních látek (zejména chloraminy). (cs)
Title
  • Technology of wastewater treatment using nanofibrous biomass carrier (en)
  • Technologie čištění odpadních vod s využitím nanovlákenného nosiče biomasy
  • Technologie čištění odpadních vod s využitím nanovlákenného nosiče biomasy (cs)
skos:prefLabel
  • Technology of wastewater treatment using nanofibrous biomass carrier (en)
  • Technologie čištění odpadních vod s využitím nanovlákenného nosiče biomasy
  • Technologie čištění odpadních vod s využitím nanovlákenného nosiče biomasy (cs)
skos:notation
  • RIV/44794843:_____/12:#0000022!RIV14-TA0-44794843
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(ED0005/01/01), P(TA01021764)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Vestavěný nosič biomasy v hodnotě cca 150 000.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 173476
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/44794843:_____/12:#0000022
http://linked.open...terniIdentifikace
  • Nanovlákenný nosič biomasy
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • nanofibres, biomass carriers, chloramines, natural biofilm, biodegradation (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [89A56213EF74]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Chemicko-biologická čistírna odpadních vod s obsahem chloraminů (chloramin B a T, až 350 mg/l jako CHSK),vysokou solností (RAS až 12 g/l). CHBČOV je tvořena předčištěním neutralizační čistírnou pro srážení těžkých kovů, lamelovými usazováky, homogenizační nádrží a následně 2 aktivacemi o objemu 125m3, 2 dosazovacími nádržemi, kalovou nádrží a kalolisem. Maximální projektovaný výkon 1550 m3/den. Průměrné odtokové parametry: CHSK do 100 mg/l. Nanovlákenná bloková vestavba 3x3x2 m je instalována do jedné z aktivačních nádrží. Licenční smlouva není uzavřena. Kontaktní osoba Tomáš Lederer (tomas.lederer@tul.cz).
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Křiklavová, Lucie
  • Lederer, Tomáš
  • Sanetrník, Filip
  • Pluhař, Tomáš
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 77 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software