About: Ovzduší a hydrická rekultivace hnědouhelných lomů     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • The opencast mines in the region of the North-Bohemian basin are and will be in the close future step wisely closed. The planned and realized reclamation procedure in the foot of the Krušné hory (the Ore Mountains) is based on the constitution of the artificial lakes dedicated mainly to the recreation purposes. The hydrological reclamation represents considerable impact into the landscape, which will influences changes of microclimate, ecosystem and fresh-air quality. The evaluation of the fresh air quality in the remediated area of the Lake Most is one part of the complex project No. TA01020592 “Impacts of a hydrological open-cast mine reclamation on the microclimate, fresh-air quality, water and soil ecosystems” solved in the frame of the ALFA programme of the Technological Agency of the Czech Republic. The research is focused in the field of air quality on the assessment of the relevance of changes in air quality in the vicinity of the Lake, which occur as a result of changes of the microclimate in the area. The project monitors the long-term deposition of pollutants, which are characteristic for this industrial site -SO2, NOx, O3, VOC, BTX, dust fallout and selected metals in dust fallout. The air sampling is carried out by passive technic. In addition to the listed pollutants, the concentration of aerosol particles PM10 is continuously measured in the second zone and on the background reference site. (en)
  • V severočeském regionu dochází a bude v budoucnosti docházet k postupnému dotěžování hnědouhelných lomů a k jejich následnému uzavírání. Plánovaný a realizovaný postup rekultivace v Podkrušnohoří spočívá ve vytváření umělých jezer určených převážně k rekreačnímu využití. Hydrologická rekultivace představuje významný zásah do krajiny, který se projeví ve změně mikroklimatu, ekosystému a i v kvalitě ovzduší. Hodnocení kvality ovzduší v revitalizované lokalitě jezera Most je jednou z částí komplexního projektu, který je realizován v rámci Programu ALFA Technologické agentury České republiky č. TA01020592 s názvem „Dopady na mikroklima, kvalitu ovzduší, ekosystémy vody a půdy v rámci hydrologické rekultivace hnědouhelných lomů“. Výzkum projektu v oblasti kvality ovzduší je zaměřen hodnocení významnosti změn kvality ovzduší v okolí jezera, ke kterým dochází v důsledku změn mikroklimatu zájmového území. Sledovány jsou dlouhodobé depozice znečišťujících látek, které jsou charakteristické pro tuto průmyslovou lokalitu – SO2, NOx, O3, BTX, VOC, prašný spad a vybrané kovy v prašném spadu. Odběry jsou prováděny pasivně. Ve druhé zóně a na referenčním stanovišti se mimo uvedených polutantů kontinuálně měří i koncentrace aerosolových částic PM10.
  • V severočeském regionu dochází a bude v budoucnosti docházet k postupnému dotěžování hnědouhelných lomů a k jejich následnému uzavírání. Plánovaný a realizovaný postup rekultivace v Podkrušnohoří spočívá ve vytváření umělých jezer určených převážně k rekreačnímu využití. Hydrologická rekultivace představuje významný zásah do krajiny, který se projeví ve změně mikroklimatu, ekosystému a i v kvalitě ovzduší. Hodnocení kvality ovzduší v revitalizované lokalitě jezera Most je jednou z částí komplexního projektu, který je realizován v rámci Programu ALFA Technologické agentury České republiky č. TA01020592 s názvem „Dopady na mikroklima, kvalitu ovzduší, ekosystémy vody a půdy v rámci hydrologické rekultivace hnědouhelných lomů“. Výzkum projektu v oblasti kvality ovzduší je zaměřen hodnocení významnosti změn kvality ovzduší v okolí jezera, ke kterým dochází v důsledku změn mikroklimatu zájmového území. Sledovány jsou dlouhodobé depozice znečišťujících látek, které jsou charakteristické pro tuto průmyslovou lokalitu – SO2, NOx, O3, BTX, VOC, prašný spad a vybrané kovy v prašném spadu. Odběry jsou prováděny pasivně. Ve druhé zóně a na referenčním stanovišti se mimo uvedených polutantů kontinuálně měří i koncentrace aerosolových částic PM10. (cs)
Title
  • Ovzduší a hydrická rekultivace hnědouhelných lomů
  • Ovzduší a hydrická rekultivace hnědouhelných lomů (cs)
  • Ambient air and hydric reclamation brown coal open cast mines (en)
skos:prefLabel
  • Ovzduší a hydrická rekultivace hnědouhelných lomů
  • Ovzduší a hydrická rekultivace hnědouhelných lomů (cs)
  • Ambient air and hydric reclamation brown coal open cast mines (en)
skos:notation
  • RIV/44569181:_____/14:#0000589!RIV15-TA0-44569181
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(TA01020592)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 35514
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/44569181:_____/14:#0000589
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • hydrologic reclamation; Lake Most; ambient air quality; air pollution; dust fallout; PM10 (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [08DA5A4ECCBD]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Ostrava
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Ostrava
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Těžba a její dopady na životní prostředí V
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Brejcha, Jan
  • Vágnerová, Milena
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Vodní zdroje EKOMONITOR spol. s r.o.
https://schema.org/isbn
  • 978-80-86832-79-1
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 67 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software