About: Soubor map s odborným obsahem zobrazujícím vliv Jezera Most na mikroklima, kvalitu ovzduší, ekosystémy vody a půdy v rámci hydrické rekultivace hnědouhelných lomů     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Specializovaná mapa s odborným obsahem byla zpracována jako soubor map za všechny oblasti řešení projektu. Část Mikroklima zobrazuje změny mikroklimatu (teploty, vlhkosti a rychlost větru) způsobené novým jezerem vypočtené pomocí modelu ALAKE. Mapový soubor obsahuje 48 map, které znázorňují vliv jezerní plochy na teplotu a vlhkost vzduchu za celý rok, v zimním (říjen až březen) a v letním (duben až září) půlroce. Mapy obsahují statistické analýzy tohoto vlivu (průměrný, maximální, minimální vliv jezera, medián, 10%, 25%, 75% a 90% kvantil vlivu jezera). Část Ovzduší představuje z pohledu hodnocení stavu ovzduší hodnocení prostorového rozložení imisních parametrů ovzduší ve vztahu k naplnění jezera, parametrům mikroklimatu a sezónnosti provozu energetických zdrojů a zobrazují vývoj mikroklimatu a kvalitu ovzduší za dobu trvání projektu. Soubor obsahuje jak mapy s vyhodnocením prostorového rozložení vybraných imisních parametrů ovzduší ve vztahu k naplnění jezera, celkem 28 map, tak i mapy rozložení vybraných imisních parametrů během dne v centrální části severočeské pánve, celkem 8 map. Do části Ekosystém jezera byly zapracovány veškeré výsledky a data týkající se monitoringu vzorkovacích míst a ekosystému jezera V místě, kde probíhaly zonační odběry, je grafické zpracování výsledků fyzikálně chemických a biologických rozborů. Součástí mapy je i jednoduchý fotografický atlas nalezených mikroorganismů. Část Ekosystém litorální zóny zobrazuje lokality a výsledky botanického a zoologického výzkumu za období řešení projektu včetně fotodokumentace a popisu. Část Pedologické hodnocení zemin oblasti jezera obsahuje základní pedologické rozčlenění plochy na jednotlivé oblasti, barevně jsou rozlišeny jednotlivé typy antropozemě včetně antropozemí drobných fytotoxických ploch. V mapě jsou vyznačeny skluzové oblasti. Součástí mapy jsou vysvětlivky s popisem jednotlivých typů antropozemí.
  • Specializovaná mapa s odborným obsahem byla zpracována jako soubor map za všechny oblasti řešení projektu. Část Mikroklima zobrazuje změny mikroklimatu (teploty, vlhkosti a rychlost větru) způsobené novým jezerem vypočtené pomocí modelu ALAKE. Mapový soubor obsahuje 48 map, které znázorňují vliv jezerní plochy na teplotu a vlhkost vzduchu za celý rok, v zimním (říjen až březen) a v letním (duben až září) půlroce. Mapy obsahují statistické analýzy tohoto vlivu (průměrný, maximální, minimální vliv jezera, medián, 10%, 25%, 75% a 90% kvantil vlivu jezera). Část Ovzduší představuje z pohledu hodnocení stavu ovzduší hodnocení prostorového rozložení imisních parametrů ovzduší ve vztahu k naplnění jezera, parametrům mikroklimatu a sezónnosti provozu energetických zdrojů a zobrazují vývoj mikroklimatu a kvalitu ovzduší za dobu trvání projektu. Soubor obsahuje jak mapy s vyhodnocením prostorového rozložení vybraných imisních parametrů ovzduší ve vztahu k naplnění jezera, celkem 28 map, tak i mapy rozložení vybraných imisních parametrů během dne v centrální části severočeské pánve, celkem 8 map. Do části Ekosystém jezera byly zapracovány veškeré výsledky a data týkající se monitoringu vzorkovacích míst a ekosystému jezera V místě, kde probíhaly zonační odběry, je grafické zpracování výsledků fyzikálně chemických a biologických rozborů. Součástí mapy je i jednoduchý fotografický atlas nalezených mikroorganismů. Část Ekosystém litorální zóny zobrazuje lokality a výsledky botanického a zoologického výzkumu za období řešení projektu včetně fotodokumentace a popisu. Část Pedologické hodnocení zemin oblasti jezera obsahuje základní pedologické rozčlenění plochy na jednotlivé oblasti, barevně jsou rozlišeny jednotlivé typy antropozemě včetně antropozemí drobných fytotoxických ploch. V mapě jsou vyznačeny skluzové oblasti. Součástí mapy jsou vysvětlivky s popisem jednotlivých typů antropozemí. (cs)
  • A specialized map with expert content was created as a set of maps for all domains of the project. The part “Microclimate” displays the microclimate changes (temperature, humidity and wind speed) caused by the new lake calculated using the model ALAKE. The set contains 48 maps, which show the influence of the lake surface on the temperature and humidity for the whole year, in the winter season and summer season. The maps include statistical analysis of this impact (average, maximum and minimum effect of the lake, median, 10%, 25%, 75% and 90% percentile of the lake impact). The part “Fresh Air” represents the evaluation of the space layout of the immision parameters in relation to the filling level of the lake, to the parameters of the microclimate and to the seasonality of the large energy source operations and displays the development of microclimate and fresh air quality for the duration of the project. The file contains a total of 28 maps and maps of the layout of the selected values of parameters during the day in the central part of the North Bohemian basin, a total of 8 maps. The part “Lake Ecosystem” summarizes all results and data focused on the lake ecosystem. The graphical presentation of the results of physico-chemical and biological analyses is given for the sites of the zonal sampling. One part of the map is a simple photographic atlas of micro-organisms. The Part “Ecosystem of the coastal zone” shows the locations and the results of the botanical and zoological research for the period of the project, including photos and description. Last part “Pedological evaluation of soils in the lake area” contains the basic breakdown of the surface soil into individual areas with the colour distinction of the different types of antrophological soils including small phytotoxic surfaces. The explanatory notes describing each type of antrophological areas are part of the maps. (en)
Title
  • Soubor map s odborným obsahem zobrazujícím vliv Jezera Most na mikroklima, kvalitu ovzduší, ekosystémy vody a půdy v rámci hydrické rekultivace hnědouhelných lomů
  • Soubor map s odborným obsahem zobrazujícím vliv Jezera Most na mikroklima, kvalitu ovzduší, ekosystémy vody a půdy v rámci hydrické rekultivace hnědouhelných lomů (cs)
  • Set of maps with expert content displaying the influence of the Most Lake on the microclimate, fresh air quality, water and soil ecosystems in the context of the hydric reclamation of brown coal opencast mines (en)
skos:prefLabel
  • Soubor map s odborným obsahem zobrazujícím vliv Jezera Most na mikroklima, kvalitu ovzduší, ekosystémy vody a půdy v rámci hydrické rekultivace hnědouhelných lomů
  • Soubor map s odborným obsahem zobrazujícím vliv Jezera Most na mikroklima, kvalitu ovzduší, ekosystémy vody a půdy v rámci hydrické rekultivace hnědouhelných lomů (cs)
  • Set of maps with expert content displaying the influence of the Most Lake on the microclimate, fresh air quality, water and soil ecosystems in the context of the hydric reclamation of brown coal opencast mines (en)
skos:notation
  • RIV/44569181:_____/14:#0000588!RIV15-TA0-44569181
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(TA01020592)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Mimoekonomické přínosy
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 46043
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/44569181:_____/14:#0000588
http://linked.open...terniIdentifikace
  • MAPY TA01020592 TAČR 2014
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • ALAKE model; local climatology; lake impact on climatoly; Lake Most; biological parameters of water quality; phytoplankton; chlorophyll-A; Birds biotopes; flora; littoral lake Most zone; soil; mapping; pedology; air quality; air polution; PM10 (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [B81C58CFDB49]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Mapy zaměřené na ovzduší ilustrují vývoj prostorového rozložení vybraných imisních parametrů (charakteristika rozptylových podmínek, průměr koncentrace PM10, 90. percentil a počet překročení 24hodinového imisního limitu) v centrální části severočeské pánve v období 2008 až 2014, tj. v době od počátku napouštění Mosteckého jezera do ukončení řešení projektu (28 map), v jednotlivých ročních obdobích. Centrální část reprezentují lokality Most, Lom a Kopisty a okraje centrální části pánve Rudolice v Horách a Milešovka. Na 8 mapách je zobrazen vývoj imisních parametrů v centrální části severočeské pánve během vybraného dne v časech 0:00, 3:00, 6:00, 9:00; 12:00, 15:00, 18:00 a 21:00 (hodinové koncentrace PM10, směru a rychlosti větru, teploty a vlhkosti; v případě lokality Kopisty i výškový teplotní gradient). Specializované mapy pro oblast mikroklima a za ekosystém vody a půdy jsou vytvořeny v personální geodatabázi. Pro publikování je využívána platforma ArcGis server. Výstup všech map je k dispozici online.
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Novák, Petr
  • Sokol, Zbyněk
  • Řehoř, Michal
  • Brejcha, Jan
  • Ambrožová Říhová, Jana
  • Bartůňková, Kristýna
  • Neruda, Martin
  • Vágnerová, Milena
  • Kubát, Karel
  • Machová, Iva
  • Filipová, Ladislava
  • Holcová, Diana
  • Holec, Michal
  • Pop, Lukáš
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 77 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software