About: Dopady na mikroklima, kvalitu ovzduší, ekosystémy vody a půdy v rámci hydrické rekultivace hnědouhelných lomů     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • V severočeském regionu dochází a bude v budoucnosti docházet k postupnému dotěžování hnědouhelných lomů a k jejich následnému uzavírání. Plánovaný a realizovaný postup rekultivace v Podkrušnohoří spočívá ve vytváření umělých jezer určených převážně k rekreačnímu využití. Hydrická rekultivace představuje významný zásah do krajiny, který se projeví ve změně mikroklimatu, ekosystému a i v kvalitě ovzduší. Komplexní vliv rekultivace původního hnědouhelného lomu na mikroklima, ekosystém a na kvalitu ovzduší dosud v České republice nebyl studován. Článek přináší informace o projektu, který je realizován v rámci Programu ALFA Technologické agentury České republiky č. TA01020592 s názvem „Dopady na mikroklima, kvalitu ovzduší, ekosystémy vody a půdy v rámci hydrické rekultivace hnědouhelných lomů“, o jeho cílech, metodice, výstupech a také výsledcích, dosažených za první rok řešení.
  • V severočeském regionu dochází a bude v budoucnosti docházet k postupnému dotěžování hnědouhelných lomů a k jejich následnému uzavírání. Plánovaný a realizovaný postup rekultivace v Podkrušnohoří spočívá ve vytváření umělých jezer určených převážně k rekreačnímu využití. Hydrická rekultivace představuje významný zásah do krajiny, který se projeví ve změně mikroklimatu, ekosystému a i v kvalitě ovzduší. Komplexní vliv rekultivace původního hnědouhelného lomu na mikroklima, ekosystém a na kvalitu ovzduší dosud v České republice nebyl studován. Článek přináší informace o projektu, který je realizován v rámci Programu ALFA Technologické agentury České republiky č. TA01020592 s názvem „Dopady na mikroklima, kvalitu ovzduší, ekosystémy vody a půdy v rámci hydrické rekultivace hnědouhelných lomů“, o jeho cílech, metodice, výstupech a také výsledcích, dosažených za první rok řešení. (cs)
  • Brown coal quarries are going to finish mining step by step in the North Bohemian region and they will close afterwards. Planned and realised progress of reclamation of a landscape under the Krušné Hory Mountains consists of creating new lakes intended for recreational and leisure activities. Hydric reclamation means an important intervention to the landscape which as an implication of microclimate, ecosystem and air quality changes. The complex influence of a brown coal open pit mine reclamation on microclimate, ecosystem and air quality has not been studied yet in the Czech Republic. The article brings information of a project realised in the frame the ALFA programme of the Technology Agency of the Czech Republic No. TA01020592 %22Impacts of hydric reclamation of brown coal open pit mines on microclimate, air quality, water and soil ecosystems%22, its objectives, methodology, outputs and results achieved in the first year of its solution. (en)
Title
  • Dopady na mikroklima, kvalitu ovzduší, ekosystémy vody a půdy v rámci hydrické rekultivace hnědouhelných lomů (cs)
  • Dopady na mikroklima, kvalitu ovzduší, ekosystémy vody a půdy v rámci hydrické rekultivace hnědouhelných lomů
  • Impacts on microclimate, air quality, water and soil ecosystems in frame of hydrological reclamation of brown coal open pit mines (en)
skos:prefLabel
  • Dopady na mikroklima, kvalitu ovzduší, ekosystémy vody a půdy v rámci hydrické rekultivace hnědouhelných lomů (cs)
  • Dopady na mikroklima, kvalitu ovzduší, ekosystémy vody a půdy v rámci hydrické rekultivace hnědouhelných lomů
  • Impacts on microclimate, air quality, water and soil ecosystems in frame of hydrological reclamation of brown coal open pit mines (en)
skos:notation
  • RIV/44569181:_____/12:#0000550!RIV13-TA0-44569181
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(TA01020592)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 131966
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/44569181:_____/12:#0000550
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • hydric reclamation; microclimate; model COSMO; air quality; dust fall out; PM10 (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [4FE3217F533A]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Kutná Hora
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Kutná Hora
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník konference Regenerace kulturní krajiny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Řehoř, Michal
  • Brejcha, Jan
  • Vágnerová, Milena
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendlova univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-627-7
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 77 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software