About: Vytvoření partnerství pro transparentní způsob poskytování informací o životním prostředí v regionu postiženém těžbou uhlí a provozem rafinérsko-petrochemické výroby     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Příspěvek ukazuje příklad aktivního přístupu k informacím o životním prostředí, který jde nad rámec současné platné legislativy ČR a který vychází z praktických zkušeností Ekologického centra Most pro Krušnohoří. Centrum se zabývá monitoringem imisní situace v oblasti Podkrušnohoří a, ve spolupráci s průmyslovými podniky, také informováním široké veřejnosti o nestandardních událostech v průmyslových podnicích. Aktuální informace jsou důležité zejména pro rizikové skupiny osob, ale obecně pro všechny obyvatele žijící v blízkosti průmyslových podniků a povrchových lomů. Informace z měřicích stanic čistoty ovzduší a zprávy o nestandardních událostech v rafinérsko-petrochemickém komplexu slouží také jako základ pro vyřizování stížností na pachovou zátěž. Informace jsou poskytovány veřejnosti rovněž přeshraničně. Pilotní projekt Ekologického centra Most dokazuje, že znečišťovatelé – průmyslové podniky – mohou být zapojeni do systému poskytování informací o životním prostředí pro širokou veřejnost.
  • Příspěvek ukazuje příklad aktivního přístupu k informacím o životním prostředí, který jde nad rámec současné platné legislativy ČR a který vychází z praktických zkušeností Ekologického centra Most pro Krušnohoří. Centrum se zabývá monitoringem imisní situace v oblasti Podkrušnohoří a, ve spolupráci s průmyslovými podniky, také informováním široké veřejnosti o nestandardních událostech v průmyslových podnicích. Aktuální informace jsou důležité zejména pro rizikové skupiny osob, ale obecně pro všechny obyvatele žijící v blízkosti průmyslových podniků a povrchových lomů. Informace z měřicích stanic čistoty ovzduší a zprávy o nestandardních událostech v rafinérsko-petrochemickém komplexu slouží také jako základ pro vyřizování stížností na pachovou zátěž. Informace jsou poskytovány veřejnosti rovněž přeshraničně. Pilotní projekt Ekologického centra Most dokazuje, že znečišťovatelé – průmyslové podniky – mohou být zapojeni do systému poskytování informací o životním prostředí pro širokou veřejnost. (cs)
  • The paper shows an example of an active access to the environmental information over the limits of valid Czech legislation based on the experience of the Environmental Centre Most for the Ore Mountains. The Centre monitors an immission situation at the area of the Ore Mountains foothills and, in cooperation with industrial companies, it also informs wide public about non-standard events in industry. Up-to-date information is especially important for the groups of people under a risk in order not to expose them to an increased health load. This information becomes more relevant for inhabitants living near industrial enterprises and coal mining sites which operation potentially influences the air quality. The information from air pollution measuring stations and messages about non-standard events in petrochemical and refinery complex serve as a basis for handling odour complaintsThe information is provided to the public over the border in Saxony as the Czech - German borderline is near by. (en)
Title
  • Vytvoření partnerství pro transparentní způsob poskytování informací o životním prostředí v regionu postiženém těžbou uhlí a provozem rafinérsko-petrochemické výroby
  • Vytvoření partnerství pro transparentní způsob poskytování informací o životním prostředí v regionu postiženém těžbou uhlí a provozem rafinérsko-petrochemické výroby (cs)
  • Creation of partnership for providing transparent environmental information in the region affected by coal mining and operation of refinery and petrochemical enterprises (en)
skos:prefLabel
  • Vytvoření partnerství pro transparentní způsob poskytování informací o životním prostředí v regionu postiženém těžbou uhlí a provozem rafinérsko-petrochemické výroby
  • Vytvoření partnerství pro transparentní způsob poskytování informací o životním prostředí v regionu postiženém těžbou uhlí a provozem rafinérsko-petrochemické výroby (cs)
  • Creation of partnership for providing transparent environmental information in the region affected by coal mining and operation of refinery and petrochemical enterprises (en)
skos:notation
  • RIV/44569181:_____/09:#0000336!RIV10-MSM-44569181
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1M06007)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 4/2009
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 350639
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/44569181:_____/09:#0000336
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • environmental centre, air pollution, coal mining (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [3C24C37722E4]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Zpravodaj Hnědé uhlí
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • neuvedeno
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hykyšová, Soňa
issn
  • 1213-1660
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software