About: Research Areas in Dump Localities of the North Bohemian Basin – Particular Results of the Research     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Metodika výzkumu zájmových ploch a vlastních rekultivačních prací je založena na znalosti vlastností skrývkových hornin a detailním průzkumu každé rekultivované lokality. Vedle již dříve publikované a dnes provozně využívané metodiky aplikace zúrodnitelných zemin byly v poslední době zahájeny experimenty se zakládáním ploch ponechaných přirozené sukcesi Plochy ponechané přirozené sukcesi jsou pokusně zakládány v oblastech, kde se již začaly ve specifických podmínkách spontánně vyvíjet funkční ekosystémy, kde je potřebná ochrana a výzkum některých biologických, geologických a paleontologických jevů a kde lze v rámci celkové koncepce rekultivace lokality předpokládat budoucí zpřístupnění veřejnosti. Výběr těchto ploch probíhá na základě výzkumu výsypkových těles. V příspěvku jsou stručně charakterizovány plochy založené na výsypce Radovesice, která je nejrozsáhlejší rekultivovanou výsypkou Dolů Bílina a současně i největší výsypkou v České republice.
  • Metodika výzkumu zájmových ploch a vlastních rekultivačních prací je založena na znalosti vlastností skrývkových hornin a detailním průzkumu každé rekultivované lokality. Vedle již dříve publikované a dnes provozně využívané metodiky aplikace zúrodnitelných zemin byly v poslední době zahájeny experimenty se zakládáním ploch ponechaných přirozené sukcesi Plochy ponechané přirozené sukcesi jsou pokusně zakládány v oblastech, kde se již začaly ve specifických podmínkách spontánně vyvíjet funkční ekosystémy, kde je potřebná ochrana a výzkum některých biologických, geologických a paleontologických jevů a kde lze v rámci celkové koncepce rekultivace lokality předpokládat budoucí zpřístupnění veřejnosti. Výběr těchto ploch probíhá na základě výzkumu výsypkových těles. V příspěvku jsou stručně charakterizovány plochy založené na výsypce Radovesice, která je nejrozsáhlejší rekultivovanou výsypkou Dolů Bílina a současně i největší výsypkou v České republice. (cs)
  • The research methodology of the areas of interests and the reclamation works themselves described in this article arises from Severoceské doly, a.s. locality reclamation philosophy. It is based on the knowledge of overburden minerals properties and detailed survey of each reclaimed sites. Apart from the earlier published methodology of fertilizable soils application used today in operation experiments with filling areas left for natural succession. The areas left for natural succession have been tentatively filled in the areas where functional ecosystems spontaneously started to develop under specific conditions where protection and research of some biological, geological and paleontological phenomenon is necessary and where future access to public may be assumed within the overall concept of the locality reclamation. The selection of these areas proceeds based on the research of dumps. The article briefly characterizes the areas filled at the Radovesice. (en)
Title
  • Research Areas in Dump Localities of the North Bohemian Basin – Particular Results of the Research (en)
  • Pokusné plochy na výsypkových lokalitách severočeské pánve – dílčí výsledky výzkumu
  • Pokusné plochy na výsypkových lokalitách severočeské pánve – dílčí výsledky výzkumu (cs)
skos:prefLabel
  • Research Areas in Dump Localities of the North Bohemian Basin – Particular Results of the Research (en)
  • Pokusné plochy na výsypkových lokalitách severočeské pánve – dílčí výsledky výzkumu
  • Pokusné plochy na výsypkových lokalitách severočeské pánve – dílčí výsledky výzkumu (cs)
skos:notation
  • RIV/44569181:_____/07:#0000257!RIV08-MSM-44569181
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 14-18
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM4456918101)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 2
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 442019
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/44569181:_____/07:#0000257
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Research area, restoration, geology (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [B2E3A63D52BC]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Uhlí, rudy, geologický průzkum
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 2007
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Řehoř, Michal
  • Lang, Tomáš
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1210-7697
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 77 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software